Son dakika: Ekrem İmamoğlu'nun 5 iddiasını tek tek çürüttü!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 5 iddiasını canlı yayında tek tek çürüttü.

GİRİŞ 24.04.2021 11:21 GÜNCELLEME 24.04.2021 13:55
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğündeki programa konuk olmuş ve gazetecilerin sorularını yanıtlayarak canlı yayında bazı iddialarda bulunmuştu.

Mehmet Tevfik Göksu kimdir?

Habertürk'te ekranlara gelen "Kübra Par’la Açık Net" programına katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanının dile getirdiği 5 iddiayı canlı yayında tek tek çürüttü.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İmamoğlu’nun iddiaları hakkındaki sorulara şu şekilde cevap verdi;

1* İBB'NİN YAPTIĞI SOSYAL YARDIM MİKTARI NE KADAR?

Ekrem İmamoğlu'nun İBB'nin yaptığı sosyal yardım miktarının '618 Milyon TL' olduğu açıklamasını denetim raporuyla yalanladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıkladığı sosyal yardım bütçesi rakamlarının yanlış olduğunu denetim raporu ile ortaya koyan Göksu, "Denetim Komisyonumuz ilgili birime yazıyı yazmış, 'Kaç para yardım ettin?' diye. Toplam ödediğimiz rakam 67 milyon denmiş. Aynı tarihlerde İBB Başkanı diyor ki, 'Ben 618 milyon yardım ettim' diyor. 'Başka bir kaynak mı var?' diye soruyoruz" açıklamasında bulundu.

2* İBB, ENGELLENEN Mİ YOKSA ENGELLEYEN Mİ?

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin engellendiğine ilişkin iddialarına cevap olarak Meclis'e gelen dosyalara CHP ve AK Parti’nin verdiği hayır oranlarını karşılaştırdı.

Tevfik Göksu "Hakikat her zaman algıyı döver. İBB neyle engellenir? Bir Belediye Meclisi'yle iki merkezi yönetimle. 2019-2020 CHP dönemi. 2 bin 179 dosya gelmiş. Yüzde 29'a CHP hayır demiş, biz sadece 60'ına hayır demişiz. Yüzde 2'sine. Parkı imara açmak istemişler 'hayır' demişiz. Bu 60 dosyanın en az yüzde 50'si 'hayır' dediğimiz değil geri iade ettiğimiz dosyalardır." dedi.

3* DEVLET İBB'YE NE KADAR DESTEK VERDİ?

Ekrem İmamoğlu’nun devlet tarafından İBB'ye yapılan destekler hakkındaki iddialarına da çok çarpıcı bir şekilde cevap verdi.

Tevfik Göksu, "2020 yılında İBB demiş ki, 'Benim merkezi idareden gelecek param 15.7 milyar' demiş. Engel olsa kaç para gelmesi lazım? 12-13 gelmesi lazım. Peki ne gelmiş? 17.9 milyar gelmiş, fazla para gelmiş. Hükümetin tasarrufunda değil mi bu?" ifadelerini kullandı.

4* İSTANBUL'UN BORÇ YÜKÜ ARTTI MI?

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumuyla ilgili sözlerine net cevap.

Tevfik Göksu, İmamoğlu’nun "İstanbul'da borçlanmak en büyük ihanettir, İstanbul'un gelirlerini yüzde 50 arttıracağım" sözlerini hatırlatarak konuyla ilgili "İstanbul'da borçlanmak en büyük ihanettir, İstanbul'un gelirlerini yüzde 50 arttıracağım' diyeceksiniz sonra borçlanma töreni yapacaksınız. Borçlanma yetkisi Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçerken sayın Başkanın partisi 'hayır' oyu vermiştir. Partisinin hayır dediği borçlanma oylamasıyla Ak Parti'nin evet oylarıyla geçti. Sonra o yetkiyi aldı ve ona da tören yaptı. Biz teslim ettiğimizde 23 milyar borcu vardı. 2021 yılı sonu itibariyle İBB'nin borcu 43 milyar 402 milyon TL. Şu anda İBB 1 kuruş dahi borçlanamaz." dedi.

5* İBB'NİN KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜTÇESİ DÜŞTÜ MÜ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentsel dönüşüm bütçesiyle ilgili grçek dışı iddialarına da tüm ayrıntısına kadar cevap verdi.

Mehmet Tevfik Göksu CHP döneminde kentsel dönüşüm bütçesinin çok az bir miktara düşürüldüğünü belirterek "AK Parti döneminde kentsel dönüşüm bütçesi bütçenin yüzde 5’iydi. Kaça düşürdüler biliyor musunuz? 0.8’e düşürdüler. 1 milyardan 257 milyona düştü. Birden aşağıya düştü. Ben geçen gün İBB Meclisi’nde depremle ilgili konuşurken bir şey önerdim. Dedim ki: 2021 yılı 20 milyar 20 katrilyon merkezi idareden para bekliyorsun. Gel bir kahramanlık yap yüzde 10’unu depreme ayır. 2 milyar. Hemen getir meclise geçirelim. Cevap yok ses yok." İfadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 107
  • Yabanci 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Istanbul hapı yuttu beyleeeeerrrr alin size imamoğlu tepe tepe kullanın ekremiiii
    Cevapla
  • Ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bravo başkanım bir kez daha İmamoğlunun yalanlarını gün yüzüne çıkardığın için onların işi bu iftira yalan ve birde heykel yapıyorlar
    Cevapla
  • Murat28 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu pandemide işe gidemiyoruz otobüslere binemiyoruz sıkıntı çok ilgilenen başkan yok sen seçim zamanı martın sonu bahar yalanı ni unut yutturacak kimseyi bulamayacaksın ama ben bu zor günleri seçim zamanı hatırlicam ALLAH bize kolaylık sabir versin.
    Cevapla
  • Aas 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun istanbullulara eski chp zamanını unutup bu ajanı başkan seçtiler ya.
    Cevapla
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    iddası mı var mış ki, hayret.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...