HDP'den ikiyüzlü 'Cami' siyaseti! PKK'ya çıt çıkarmamışlardı

Sokak eylemlerinde Diyarbakır Sur'da yakılıp yıkılan camiler için sesini çıkarmayan HDP, Gaziantep'teki provokasyon hakkında açıklamada bulundu.

HDP'den ikiyüzlü 'Cami' siyaseti! PKK'ya çıt çıkarmamışlardı
HDP'den ikiyüzlü 'Cami' siyaseti! PKK'ya çıt çıkarmamışlardı
GİRİŞ 04.05.2021 15:25 GÜNCELLEME 04.05.2021 15:26
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

PKK'lı teröristler tarafından Diyarbakır Sur'da yakılan ve yıkılan camilerden sonra tek bir açıklamada bulunmayan HDP, Gaziantep'de dün yaşanan cami provokasyonunu fırsat bilerek sözde cami ve ibadethaneleri düşünür gözükmeye çalıştı.

PKK tarafından yakılan bir cami

HDP'DEN SAMİMİYETSİZ AÇIKLAMA

Gaziantep’te kısıtlamalara rağmen bir camide itikafa gireceğini söyleyen Furkan Vakfı mensubu bir grubun salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınmasına görüntüleri paylaşarak tepki gösteren HDP, "İnanç ve ibadet özgürlüğüne saldırıyı kabul etmiyoruz" dedi.

Son Dakika Haberi: Provokasyon affedilmedi! Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Cami içinde polislerin yaptığı müdahaleyi ve biber gazı sıkıldığı ana ilişkin görüntüleri paylaşan HDP, paylaşımında  "İbadethaneler inananların kutsalıdır. Camilerde ibadet eden yurttaşlara biber gazıyla müdahale ederek, şiddet uygulanması sadece İslam dünyasının değil tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır. İnanç ve ibadet özgürlüğüne saldırıyı kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Aynı HDP, geçmiş dönemde güneydoğuda yaşanan olaylarda PKK terör örgütü tarafından yakılan ve yıkılan camiler için bu hassasiyeti göstermedi.

32 CAMİDE EZANLAR SUSMUŞTU

PKK'nın saldırıları nedeniyle Doğu'da birçok cami ve mescitte ibadet yapılamaz hale gelmişti Diyarbakır, Sur, Mardin, Nusaybin ile Dargeçit ve Cizre'de 32 camide ezanlar sustu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 89
  • Malatya 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay sizi gidi kuytucular sizi gidi hain fetöcüler. surdaki camiler yakılırken çıt ses yoktu. bu kuyucumu kuytucumu nedir bunlara sahip çıkmak ne alaka demekki bunlarda cia nın projesi ama yemedi. Bizimde bunları terör örgütü sınıfına koymamız lazım yoksa ileride başımıza bela olurlar.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bunları haber yapmaya değmez tescilli hain bunlar hendeklerde neler yaşadı bu devlet o camiler biliyoruz her şeyi hdp kraldan çok kralcıdır efendileri dağda onların...
    Cevapla
  • Hakk 2 yıl önce Şikayet Et
    Camiler hiçbir zaman HDP nin gündeminde olmamıştır. Onlar tescilli cami ve İslam düşmanı, öyle münafıklık yapmasınlar. Biz onları gayet iyi tanırız.
    Cevapla
  • DORU SÖZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları soyadı kuytul denen bu adamı destekliyor gibi görünüyor,bunların facebook ta grpları bile var,islami bir grup gibi görünüyorlar ama ben bunların niyetlerinin pek iyi olmadığını tahmin ediyorum ,bu kuytul u iyi araştırın bakın altından neler çıkacak
    Cevapla
  • Adanalı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizler dinsizi savunuyor,Anladınız değilmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı