AK Parti'li Taşkın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin üçüncü yılını değerlendirdi!

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, "Gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşümler, icraat ve yatırımlar, ulaştığımız hedeflerle Türkiye'nin ne denli güçlü bir ülke olabileceğini dosta düşmana gösterdik." dedi.

AK Parti'li Taşkın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin üçüncü yılını değerlendirdi!
AK Parti'li Taşkın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin üçüncü yılını değerlendirdi!
GİRİŞ 24.06.2021 19:01 GÜNCELLEME 24.06.2021 19:04

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Taşkın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin üçüncü yılının geride kaldığını hatırlatarak bu süreçte yeni sistemin devlete kazandırdığı avantajları gözlemleme fırsatı bulduklarını söyledi.

Taşkın, dünyayı sarsan, ekonomileri durduran Kovid-19 salgını ile mücadelenin, yeni sistemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde alınan hızlı ve etkin kararlarla başarıyla sürdürüldüğünü dile getirdi.

AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana girdiği her seçimden birinci parti olarak çıktığını belirten Taşkın, "Aradan geçen 19 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimize baktığımızda, gerçekten göz kamaştırıcı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Üstelik bu süreçte Türkiye her türlü vesayetle mücadeleden terör saldırılarına ve ekonomik sabotajlara kadar pek çok sıkıntıyla da yüzleşmek zorunda kaldı." diye konuştu.

Türkiye'nin, AK Parti iktidarlarında sağlığın yanı sıra eğitimden adalete, güvenlikten sosyal desteklere, ulaşımdan tarıma, enerjiden sanayiye her alanda adeta çağ atladığını ifade eden Taşkın, "Özgür, müreffeh ve saygın bir ülke inşa etmek için gece gündüz çalıştık. Gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşümler, icraat ve yatırımlar, ulaştığımız hedeflerle Türkiye'nin ne denli güçlü bir ülke olabileceğini dosta düşmana gösterdik. Aziz milletimizden aldığımız güçle Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın'ın basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde;

Değerli basın mensupları,

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

24 Haziran 2018 seçimlerinin bu gün üçüncü yıl dönümü.

Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz 24 Haziran seçimleri siyasal hayatımız ve demokrasi tarihimiz açısından tam bir milattır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişimizin 3. Yılını geride bıraktık. Yeni yönetim şeklinin devletimize kazandırdığı avantajları gerida bıraktığımız üç yıl içerisinde gözlemleme imkanımız da oldu.

Özellikle tüm dünyayı saran, etkisi altına alan, ekonomileri durduran korona virüsü salgın sürecinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni yönetim şekliyle aldığı hızlı ve etkili kararlar sayesinde süreç olabilecek en makul şekilde sürdürülmektedir.

Değerli basın mensupları

AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti, kurulduğu 14 Ağustos 2001 den bu yana 19 yıldır Cenabı Hakk’ın yardımı, milletimizin desteği ile girdiğimiz her seçimde birinci parti olduk. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti, demokrasi tarihimizde çok partili hayata geçildikten sonra en uzun süre tek başına iktidarda kalmayı başaran partidir.

Aradan geçen 19 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimize baktığımızda, gerçekten göz kamaştırıcı bir tabloyla karşılaşıyoruz.

Üstelik bu 19 yıllık dönemde Türkiye her türlü vesayetle mücadeleden, terör saldırılarına ve ekonomik sabotajlara kadar pek çok sıkıntıyla da yüzleşmek zorunda kalmıştır.

Bununla beraber, özellikle de Türkiye’nin başarılarının artık iyice belirginleştiği 2013’ten itibaren giderek tırmanan kesintisiz bir saldırı sürecini hep birlikte yaşadık.

Gezi olayları, ardından FETÖ’nün 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişiminin  ardından bölücü terör örgütünü eliyle yapılan çukur eylemleri devreye alındı.

Baktılar ki AK Partiyi ne sahada, ne sandıkta yenemeyecekler, bu defa doğrudan silaha başvurdular.

15 Temmuz darbe girişiminin milletimiz tarafından cesaretle durdurulması sadece ülkemizin değil, dünya demokrasi tarihinin en şanlı direnişi ve başarısı olarak kayıtlara geçmiştir.

Türkiye’yi terör örgütleri vasıtasıyla kuşatmayı planlayanlara cevabımızı teröristlerin doğrudan inlerine girip tepeleyerek verdik.

Hem sınırlarımız içinde, hem de sınırlarımız dışında nerede ülkemize doğrultulmuş bir silah varsa önünde, arkasında kim var diye bakmadan üzerine gidip imha ettik, etmeye devam ediyoruz.

Değerli basın mensupları

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 19 yıllık Ak Parti iktidarında Türkiye; sağlığın yanında eğitimden adalete, güvenlikten sosyal desteklere, ulaşımdan tarıma, enerjiden sanayiye her alanda adeta çağ atladı.

Özgür, müreffeh ve saygın bir ülke inşa etmek için gece gündüz çalıştık.

Bir yandan önümüze çıkan engelleri milletimizle birlikte aşarken, diğer yandan her alanda ülkemize yeni hizmetler ve eserler kazandırdık.

Gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşümler, icraat ve yatırımlar, ulaştığımız hedeflerle Türkiye’nin ne denli güçlü bir ülke olabileceğini dosta düşmana gösterdik.

Aziz milletimizden aldığımız güçle Cumhur ittifakı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Beni dinlediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"