Kılıçdaroğlu grup toplantısında yalanında ısrarcı oldu!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikası hakkında açıklamalarda bulunarak “Türkiye Cumhuriyeti'ne tank yaptırmama girişimidir. Bunun bir numaralı aktörü Recep Tayyip Erdoğan, iki numaralı aktörü Devlet Bahçeli'dir” dedi.

Kılıçdaroğlu grup toplantısında yalanında ısrarcı oldu!
Kılıçdaroğlu grup toplantısında yalanında ısrarcı oldu!
GİRİŞ 06.07.2021 15:09 GÜNCELLEME 06.07.2021 15:09
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Partisinin grup toplantısında Sakarya'daki tank-palet fabrikasında üretilmesi planlanan Altay tankı hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu temel bir milli güvenlik sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti'ne tank yaptırmama girişimidir. Bunun bir numaralı aktörü Recep Tayyip Erdoğan, iki numaralı aktörü Devlet Bahçeli'dir. Şimdi Tosyalı'ya hisseleri sattılar. Hayatımda Türkiye'ye bu kadar çok zarar verecek olaya ilk kez tanık oluyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK”

"Son günlerde garip bir tartışma var. Önce kendi ailemize seslenmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana CHP'de genel başkanlık yapmış herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye'nin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük rezaletler yaşanırken, olayı başka bir tartışma atmosferine çekmek hem partiye ihanettir, hem Türkiye'ye ihanettir. CHP, onlar gibi değil tertemiz bir partidir, verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur"

ALTAY TANKI AÇIKLAMASI

"Hayatımda bu kadar, 180 derece farklı şeyler söyleyen kişiyle karşılaşıyorum. Ne demek tank-palet fabrikası, niçin üzerinde bu kadar duruyoruz. Türkiye'nin tank yapma kapasitesi var. 2007 yılında Türkiye düğmeye basıyor, 495 milyon dolara anlaşılıyor. Bir firma ile sözleşme imzalanıyor. MKE ile tankın topu için imza atılıyor. Tankın zırhı Roketsan ile protokol tamam. Atış kontrol sistemleri için ASELSAN'la anlaşma yapılıyor. Arifiye'de tank-palet fabrikasında yapılması için anlaşma yapılıyor. 2007'de ilk ihale yapılıyor 6,5 yıl sonra 5 Altay tankı üretiliyor. Üretildi ama bu tanklar ordunun istediği niteliğe sahip mi değil mi? Şereflikoçhisar'a götürülüyor, hepsi başarılı. Türkiye seri üretime başlayacak noktaya geliyor 2014 yılında. Ama Erdoğan bunu istemiyor. Tank üretilmesini istemiyor. Ne yapıyor, 'yeni ihale açacağım' diyor. 'BMC'ye Ethem Sancak'a vereceğim' diyor. Olağanüstü teşvikleri olan bir karar çıkarıyor, ama yapamıyor. Talip Öztürk'le ihaleyi alıyorlar. 'Param yok' diyor 'Katarlılar var' diyor. Ama Katarlılar 5 kuruş bile vermiyor. 2018'de BMC'ye 'Sen kazandın, gel al' diyorlar. Ortada tank yok. Bu temel bir milli güvenlik sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti'ne tank yaptırmama girişimidir. Bunun bir numaralı aktörü Recep Tayyip Erdoğan, iki numaralı aktörü Devlet Bahçeli'dir. Şimdi Tosyalı'ya hisseleri sattılar. Hayatımda Türkiye'ye bu kadar çok zarar verecek olaya ilk kez tanık oluyoruz."

Haber 7'nin yakaladığı detayı Hikmet Genç yazdı...CHP yalanda senkronize olamadıHABER7'NİN YAKALADIĞI DETAY YİNE GÜNDEM:CHP YALANDA SENKRONİZE OLAMADI!

"Bir ülkenin tank üretmemesi için özel çaba harcamak ne demektir, özel güçlere teslim olmak demektir. Ağrıma giden, Milli Savunma Bakanı'nın bütün bu olaylara tanık olması ve sesini çıkarmamasıdır. Bizim iktidara ihtiyacımız var, şanlı ordumuza bu fabrikayı teslim edeceğiz. Erdoğan'a sesleniyorum; 'Eğer yürekli ve namuslu birisiysen, benim önüme kim yalan söylüyor kim söylemiyor istediğin televizyona çıkalım tartışalım. Türkiye Cumhuriyeti devletine tank ürettirmemek ne demektir, vatana ihanet demektir. Biliyorum yine tazminat davası açacak, dava açacağına karşıma çık."

“OY VERİYORSAN SEN DE GÜNAH İŞLİYORSUN"

“Tasarruf genelgesi çıktı. AK Parti iktidarı 2003 yılından bu yana tam 6 kez tasarruf genelgesi çıkardı. Niçin uyulmuyor bu genelgelere? Yukarıya bakıyorlar. Erdoğan'ın yayınladığı yeni tasarruf genelgesi bu, yeni bir saray. AK Parti'ye geçmişte oy veren kardeşlerime sesleniyorum, israf haramsa, israf günahsa, sen hala gidip ona oy veriyorsan sen de günah işliyorsun kardeşim.”

“BİZ TEDAVİ EDECEĞİZ”

"Türkiye’de doğuştan işitme engelli 40 çocuk var; 4 yaşına kadar bunlara implant takılması lazım. Bu 40 çocuğa sahip çıkan devlette kimse yok. Bunu anlatırken utanıyorum. Dünyanın harcamalarını yapıyorlar. Bunlar tedavi etmezse 40 çocuğu da biz tedavi edeceğiz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    İha ve sihaları füzeleri roketleri helikopterleri uçakları zırhlı araçları, yerli ve milli mühimmatları gözden düşürmek,ihraç edilmelerini,sahadaki başarılarını küçültmek için iki de bir tak paleti olayını gündeme getiriyor bu hain adam.Tank palet fabrikasını sattılar deyince millet sanki takır takır tank üreten fabrika kapatıldı filan zannediyor. Adam ruhunu pkk ya fetöye satmış,abd nin adına siyaset yapıyor,iktidara gelse yapılanların hepsi çöpe gidecek,görüyoruz..ama ne güzel kamufle ediyor kendini..
    Cevapla
  • BuBey 2 yıl önce Şikayet Et
    kasetçi kemal sana bir tank kaseti gönderelim otur izle de belki anlarsın o zaman.....
    Cevapla
  • halıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    fırıldak kemal, çarkçı kemal, yalancı kemal, iftiracı kemal...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ulen fırına atsan bu kadar pişer ancak
    Cevapla
  • deli..dolu.... 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bende CHP kemal Kılıçdaroğlu mantığı ile yazacağım düşüneceğim kimse kusura bakmasın özellikle CHP seçmenler oy verenler seçimler,de yalan dolan ifitraya bakmadan araştırmadan CHP ye oy vercek olanlar 7'den 77'ye sizlere ''ŞEHİT ve GAZİ'' Askerlerimiz ile Polislerimizin sorumlusu chp seçmenidir NEDEN..NİYE..NİÇİN...çünkü hdp iş tutuyor peki bu parti kimin yan kolu terör örgütünün bu parti ile kim yan yaza diz dize chp olay bitmiştir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!