Diyarbakır'da Erdoğan için atılan slogan MHP'yi rahatsız mı etti? İddialara cevap

Hürriyet gazetesi yazarları Ahmet Hakan ve Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde "Biji Serok Erdoğan" sloganlarıyla karşılanmasının MHP'yi rahatsız edip etmediğine dair aldıkları bilgileri yazdı.

GİRİŞ 13.07.2021 09:00 GÜNCELLEME 13.07.2021 09:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda "Biji Serok Erdoğan" sloganıyla karşılandı.

Buradan hareketle Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin kendisine "Serok Ahmet" dediğini hatırlattı ve şöyle bir yaklaşım sergiledi:

"Bahçeli beni 'Serok Ahmet' diye eleştiriyordu. İşte bakın: Erdoğan'a da 'Biji Serok Erdoğan' denildi. Bakalım Bahçeli, buna ne diyecek?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da evlat nöbetindeki anneleri ziyaret etti.

Bahçeli bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Ancak Bahçeli'nin danışmanı ve Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, gazetedeki köşesinde şunları söyledi:

"Senin 'serok'luğun PKK'dan, PYD'den, YPG'den, HDP'den, terörist Demirtaş'tan yana iken... Tarihin en büyük terörle mücadelesini gerçekleştiren ve HD(P)KK'ya nefes aldırmayan iradeye söylenen 'Biji Serok Erdoğan' sloganları nasıl bir görülecek?"

Köşesinde bu bilgileri verdikten sonra konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ahmet Hakan, "Sadece polemik gücü açısından yorumluyorum: Hiç fena cevap değil. Bakalım Davutoğlu buna ne diyecek?" dedi.

"Biji Serok Erdoğan" sloganlarının atıldığı salon

SELVİ: MHP'DE "SEROK ERDOĞAN" RAHATSIZLIĞI HİSSETMEDİM

Diğer Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise, konu hakkında köşesinde şu yorumu yaptı:

"Bugün MHP'nin grup toplantısı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi sonrası MHP Lideri Bahçeli'nin konuşması her zamankinden daha çok dikkatle takip edilecek. MHP'nin görüşlerini MHP lideri açıklayacak. Ancak ben MHP yöneticileriyle kurduğum temaslarda bir rahatsızlık hissetmedim. Muhalefetin Cumhur İttifakı'nı çatlatmak için MHP'yi kaşıma çabalarının bir karşılığı gözükmüyor. MHP bu tuzağa düşmeyecek. MHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında atılan 'Serok Erdoğan' sloganlarının bölücü bir mesaj taşıdığını düşünmüyor. Bölgenin geleneksel bir yaklaşımı olarak değerlendiriyor. Bugün Bahçeli'nin vereceği mesajlar ne olacak, ona bakacağız ama ben MHP'de bir 'Serok Erdoğan' rahatsızlığı hissetmedim."

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 27
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl olan niyet gerisi teferruat. Üikeler çeşitli renk dil kültürleri ile zenginleşir. Baba evlat ayırmaz dili dini rengi ne olursa olsun baba candır. Baba sarıcı ve kucaklayıcıdırki Devlete BABA deriz
    Cevapla
  • Kürt salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel demisler.nevar bunda. Büyuk baskan Reis Erdogan seviyoruz. Türkiye türklerin ve kürtlerindir kardesligimiz bozulmuyacak.insallah
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    TRT Kürtçe kanalının bulunduğu bir ülkede Kürtçe hitap mı sorun olacak? ...Ancak bir husus var ki hangi dil olursa olsun aslolan niyettir. Niyet okuma vazifemiz değil icraata bakılır. ...
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeli kürt vatandaslarin türkiyenin terör mücadelesine destegi kardesligin aci günlerde tek yumruk olmanin kanitidir bu kardeslik nasil ki azerbaycanda oldugu gibi irak suriye iran daki kürtlere yansimali dir yüz yildir türkiyeyi düsman göstermislerdir bunun yalan oldugunu hem ermenilere hemde orada yasayan kürtlere iletilmeli baris huzur istikrar getirilmelidir
    Cevapla
  • He he 2 yıl önce Şikayet Et
    Hevhe hdp ye oy veren kaç milyon vatan haini terör sevici kürt ve yandaşlarının asıl niyetini ALLAH’ ta biliyor kul da. Ama şunu unutmayın İnsanlığın varolduğu başlangıçtan bu güne tarih bunu yazmadı ALLAH’ ın izni ile yazmayacaktır da. Eşkiye dünyaya hükümdar olmaz .
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler hiç bir şeyin eksiginede, fazlasında bakmaz bakamazda zaten kardeşliğin gereğidir o, et beyinliler kalleş nankorlerde kallesligin gereği olduğundan kafaları basmiyo...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!