Muhalefette işler arapsaçı! Masa altından birbirlerini tekmeliyorlar

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Yenişafak yazarı Hasan Öztürk, muhalefette arapsaçına dönene aday yarışını köşesine taşıdı.

Muhalefette işler arapsaçı! Masa altından birbirlerini tekmeliyorlar
Muhalefette işler arapsaçı! Masa altından birbirlerini tekmeliyorlar
GİRİŞ 13.07.2021 11:33 GÜNCELLEME 13.07.2021 11:34
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Hasan Öztürk'ün bugünkü köşe yazısı şöyle;

Bir önceki yazıda, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Millet İttifakı ve paydaşları arasında yaşanan tartışmayı “Muhalefette işler hohol olmuş” şeklinde yorumlamıştık.

Tespitimiz bazı okuyucularımız tarafından biraz erken, biraz aceleci yorum olarak değerlendirilmişti.

Ancak, CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu peş peşe yaptığı açıklamalar Millet İttifakı ve paydaşları arasındaki ilişkinin bizim tespitimizin çok daha ötesinde “çetrefilli” bir hal aldığını gösteriyor.
 

Akşener'den 'Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'dur'a ilk tepki! Karmaşa büyüyorAkşener'den 'Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'dur'a ilk tepki! Karmaşa büyüyor


Erdoğan’ın karşısına, muhalefetin ortak adayı mı Millet İttifakı’nın ortak adayı mı çıkacak sorusu CHP ve İyi Parti arasındaki gerginliği tırmandırırken... CHP içindeki tarafların da pozisyonlarını zora soktu.

HDP’nin de oy verebileceği bir CHP adayını Millet İttifakı’na empoze etmek isteyenin sadece Kılıçdaroğlu olmadığı ortaya çıkınca işler arapsaçına döndü.

MİLLET İTTİFAKI ORTAKLARI MASANIN ALTINDAN BİRBİRİNİ TEKMELİYOR

İyi Parti lideri Akşener, “Millet İttifakı ortak aday çıkarsın. HDP de kendi başına seçime girsin” dediği günden bu yana ittifak ortakları ve paydaşları görünürde hem birbirlerine hem kamuoyuna gülücük atıyor. Ama masa altında birbirini tekmeliyor.

Millet İttifakı’nın iki büyük ortağı arasındaki HDP çatlağı artık bugün daha da derinleşmiş görünüyor.

İzmir’in CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer, HDP ile birlikte düzenlediği mitingde “Her zaman birlikte olacağız” diyor. Peki ittifak ortağı İyi Parti kurmayları buna ne diyor?

HDP, “Bizi hiç kimse yok sayamaz” dedikten sonra CHP ile daha çok yakınlaşma hesabı yapıyor. İzmir’de CHP/HDP ortak miting yapıyor.

HDP İLE ORTAK MİTİNG, KHK’LILARA KAMUYA GERİ DÖNME SÖZÜ

İyi Partililerin İzmir’deki tabloyu nasıl yorumlayacağı merak konusuyken CHP bir başka şey daha yaptı İstanbul’da.

15 Temmuz’un yıl dönümü yaklaşırken Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK) ile kamudan uzaklaştırılan FETÖ’cülerin geri dönmesi için söz verdi.

HDP ile ortak miting, KHK’lılara geri dönme sözü iktidar için yeterli olur mu bilinmez ama bir şey bilinir. İyi Parti CHP’nin geliştirdiği bu denklemi tabanının bir kısmına anlatamaz!

***

Sayın Kılıçdaroğlu, mecburen “aday adaylarından biri olma” hususunda ismini dolaşıma sokmuştu. Ancak, kendisinden önce “havaya giren” bazı CHP’lilerin, “Adayımız Kılıçdaroğlu” diyerek açıktan ismini zikretmeleri CHP’de işleri zora sokmuş görünüyor.

Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarından birini “lüzumsuzluk yapmış” anlamına gelecek sözlerle “haşladı” ve adaylık konusunda bizimle dalga geçercesine sözler söyledi. Böylece Sayın Akşener’e de mesaj çakmış oldu. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” yokmuşçasına…

“83 milyonun cumhurbaşkanı olmalı. Bir Partinin genel başkanı olmamalı” diye söze başladı ve

“Ali mi olsun, Veli mi olsun diye anketler geziyor ortalıkta. Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı. Ne olmalı? Cumhurun başkanı olmalı. Yani tarafsız olmalı. Yani bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı” dedi.

Aynı konuşmasında Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının “anayasayı değiştireceği” sözünü vermesini de istiyor. Yani hem eski sisteme göre sorumsuz; icranın dışında bir cumhurbaşkanı öneriyor hem de “Anayasayı değiştirecek” kadar güçlü bir cumhurbaşkanlığı. Bunun çelişki olduğunu hatırlatıp devam edelim.

KILIÇDAROĞLU, ANKARA VE İSTANBUL’UN BELEDİYE BAŞKANLARINA “OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE” DEMEKTEN YORULDU AMA….

Ortaya karışık cumhurbaşkanı profili sunarak bizimle kendince dalga geçen Sayın Kılıçdaroğlu, milletin zekasıyla da alay ediyor. Ama partisi içindeki “kafa gösterenlere” de her defasında “Oturun oturduğunuz yerde” diyor. Bakın Cumhuriyet gazetesine verdiği mülakatta ne diyor?

“Belediye başkanlarımızın birinci görevi, halka verilen sözleri tutmak.” Yani, “Siz cumhurbaşkanlığı adaylığını unutun kardeşim..!”

Peki unuturlar mı? Hayır. Hele ki İstanbul’un heveskar başkanı hiç unutmaz. Zira, hayallerini süsleyen cumhurbaşkanlığı adaylığı yüzünden gündelik işlerini bile yapamaz hale gelen bir isimden söz ediyoruz..!

AKŞENER MİLLET İTTİFAKI’NIN EN GÜÇLÜ ADAYI

İyi Parti cenahındaysa Akşener her geçen gün, pozisyonunu güçlendiriyor. Millet İttifakı’ndaki ağırlığını hissettiriyor. HDP ile yerel seçim sürecinde geliştirilen ilişki biçimini unutturup yeni bir yol deniyor.

Akşener, şu an için İyi Parti’nin adayı. Ama biraz daha zorlarsa Millet İttifakı’nın da adayı olabilir. Şayet aday olmazsa bu kez de işaret ettiği bir aday ittifakın adayı olarak seçime girer.

Bir kez daha yineliyoruz. HDP’nin demokratik ittifak ismiyle sol marjinalleri bir araya getireceği 3’ncü ittifak Akşener’in işine gelir. CHP bunu gördüğü için İzmir’de HDP ile birlikte fotoğraf veriyor. Kılıçdaroğlu İyi Parti’yi ve HDP’yi kanatları altında tutmayı hesaplıyor. Bu yüzden İzmir’de HDP ile ortak miting yapılmasına rıza gösterirken, Edirne’de İyi Parti’nin “Güçlendirilmiş parlamenter sistemi” önerisini destekleyecek cumhurbaşkanı adayı tarifi yapıyor.

Birkaç ipte birlikte oynayan cambaz bakalım, salimen aşağıya inebilecek mi?

Takipteyiz..!

Yenişafak

YORUMLAR 39
  • Garip 2 yıl önce Şikayet Et
    Ikisi dende bir Adam olmazzz bunlarin.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    " ALLAH" cc nün, YÜZLERİNE NUR VERMEDİ Ğİ, İKİ NURSUZ KULU.
    Cevapla
  • Sıtkı Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    Arapsaçı tabirini lütfen kullanmayalım. Hiç uygun olmamış. Peygamber efendimizin mensup olduğu bir kavim. Ayrıca hiçbir kavim için böyle bir tabir kullanılmamalıdır.
    Cevapla
  • Süleymançamlıdere 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberde geçen Arapsaçı ibaresini hiç doğru bulmuyorum, burada ben bir hinlik olduğunu düşünüyorum.Kendini bilen bir Müslüman bu ifadeyi kullanmamalı diyorum.
    Cevapla
  • Selami Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir yerde hata yapıyorsunuz. Bunlar şu an işin tilatrosunda. Üst akıl kimi gösterirse adayları odur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...