Tarif etmekte bile zorlandılar! Millet İttifakı'nda adaylık konusunda kafalar fena karışık

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tartışmalar devam ediyor. Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e, Karamollaoğlu'ndan İnce'ye kadar farklı görüşler gelirken, açıklamalar aday konusunda kafaların karışık olduğunu ortaya koyuyor.

Tarif etmekte bile zorlandılar! Millet İttifakı'nda adaylık konusunda kafalar fena karışık
Tarif etmekte bile zorlandılar! Millet İttifakı'nda adaylık konusunda kafalar fena karışık
GİRİŞ 16.09.2021 21:08 GÜNCELLEME 16.09.2021 21:09
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetten henüz kimin ya da kimlerin aday olacağına dair net bir isim ortaya çıkmadı.

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e, Karamollaoğlu'ndan İnce'ye kadar, muhalif isimlerden ve Millet İttifakı'ndan gelen görüşler kafaların fena karışık olduğunu ortaya koyarken, zaman zaman adaylarını tarif etmekte bile çekinceler taşındığı görülüyor. Millet ittifakı tek adayla mı bir kaç adayla mı seçime gidileceği konusunda da kararsızlığın da açıklamalara yansıması dikkat çekiyor. Olası adaylarla ilgili üstü örtülü yapılan tariflerin de ince mesajlar barındırması dikkatlerden kaçmıyor.

"İLK TURDA TEK ADAYLA GİDİLMELİ" 

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek, Meral Akşener ile adaylık sürecini konuştu. Akşener adaylık konusunda şu açıklamalarda bulundu:

"Doğrusu daha önce onlarca tekrarladığı görüşlerini yeniledi ama ben şu cümlenin altını çizdim: “Ben tek adayla (Erdoğan ve HDP adayının karşısında tek muhalefet adayı) gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim.”

"İSMİ ADAYLIK İÇİN GEÇEN CHP'LİLER KONUŞMASIN"

İsmi adaylık geçen CHP'lileri konuşmasının doğru olmayacağını da vurgulayan İYİ Parti lideri Akşener, süreci farklılıkları değil, müşterekleri konuşarak götürmek niyetinde olduklarını ifade etti.."

"HER LİDER ADAY OLMALI"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de, aday tartışmaları konusunda ilk turda her parti liderinin aday olması gerektiğini, bunun seçime katılımı artıracağını ifade ederek şunları söyledi: 

"Bence Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener ayrı ayrı aday olmalılar, Muharrem İnce ayrı aday olmalı, HDP aday çıkarmalıdır. Aday sayısı ne kadar çok olursa katılım o kadar yüksek olur. Ama bu adaylar topluma söz vermelidir, seçim ikinci tura kalırsa kim ikinciyse onu desteklemek üzere söz vermeli. Çatı adayı ile gidilmesi katılımı düşürecektir. Çatı adayı mutlaka bir kesim beğenmeyecektir. O da sandığa gitmeyecektir. Galibiyet isteniyorsa çok fazla aday olmalı”

KARAMOLLAOĞLU'NDAN PARTİLERDEN OLMASIN İMASI: "MİLLET İTTİFAKI ADAYINI PARTİCİ YAKLAŞIMLA BELİRLEYEMEZ"

Sözcü Gazetesi'nden Ruhat Mengi ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile adaylık sürecine ilişkin konuştu.

Karamollaoğlu, "Geçen seçimde aday oldum, artık yaşım kemale erdi, bundan sonra aday olma talebim yok. Millet İttifakı'nın seçime yakın bir tarihte aday belirleyeceğini düşünüyorum, daha erken bir aday belirlemek isabetli olmaz çünkü kim aday olursa olsun Cumhur İttifakı'ndaki gibi tereddüt gösterilmeyen bir aday olmaz." açıklamasında bulundu.

Muhalefetin adaylık konusunda zor durumda olduğunu Karamollaoğlu, "Kılıçdaroğlu aday olabilir, ona karşı da başka kesimlerden tepki gelebilir. Milletin teveccühü alması lazım artık partici bir yaklaşımla Millet İttifakı bir aday belirleyemez." dedi. Karamollaoğlu, "Bu ülkede AK Parti'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin dışında herkesi kucaklayabilecek bir adayın bulunması zor değildir, bulunur mutlaka." diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN TEHDİT!

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden T24’e “İlle de demokrasi” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Demirtaş yazısında önümüzdeki seçimlerin ciddi tehlike ve fırsatları bir arada bulundurduğunu belirterek, toplumun farklı kesimlerine ittifak çağrısı yaptı.

Demirtaş, "HDP'nin de toplumun geriye kalanını ciddiye alması lazım derim. Yani alınmadığı takdirde ne yapacaklar? Gidip, AK Parti'yi mi desteleyecekler, desteklesinler o zaman. Siyasette tehdit olmaz." açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İTTİFAKA İNCE MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna “Tabii bu bizim ittifaka bağlı. Onlarla oturup karar vereceğiz." demişti.

Kılıçdaroğlu, "Hem ittifak kurup hem de ‘ondan bağımsız karar vereceğim’ derseniz olmaz. Nitelikleri ben kendi düşünceme göre anlattım. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Siyasi partiler arası sorun çıktığında liderleri davet edip sorunun çözüme katkı verecek kişi cumhurbaşkanıdır” yanıtını verdi. 

İMAMOĞLU NE YAPACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da adaylık konusunda şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Ben görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum. Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul'da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul'da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok."

BÜLENT TURAN: "HDP KİMİ İSTERSE ADAY O OLACAKTIR"

Bülent Turan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgiLİ tartışmalara ilişkin de "Durum o kadar absürt hallere geldi ki, belediye başkanını parlatmak için tarihin akışını değiştirmiş, bir cihan padişahına benzetmeye kadar gitti. Bu adayı açıklamama sebeplerinin bir seçim stratejisi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen hazırlıksız olmaları ve ittifakın diğer paydaşının onayını almamalarından kaynaklı. Görülen o ki HDP kimi isterse Millet İttifakı'nın adayı o olacaktır. Millet İttifakı'nın adayı, aynı zamanda HDP’nin dile getirdiği 'özgürlük ittifakı'nın da adayı olacaktır. Dün 'İktidara geldiğimizde HDP’ye 1-2 bakanlık verebiliriz' diyen CHP’nin bugün adayını HDP belirliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan

"KAFALARI ÇOK KARIŞIK"

Kendi aralarında bir mutabakata varamayanlar, ülke yönetimine talip. Trajikomik bir durum. İşte bu yüzden AK Parti, Cumhur İttifakı, bu ülke için en güçlü, en umut verici alternatifsiz tek seçenek olmaya devam ediyor. Kafaları çok karışık. Getirsinler kanun teklifini destek verelim. İster 1 yıl Kılıçdaroğlu, 1 yıl Akşener, 1 yıl Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığına; ister 6 ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı yardımcılıklarına imkan verilsin. İster öyle, ister böyle. Ne diyorlarsa, her usule hazırız. Bizim adayımız belli. Milletimize güveniyoruz" dedi.

YORUMLAR 82
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur başkanlığı forsunun önüne resimlerini koymuşsunuz hiç yakışmamışlar onlar HDP veya PKK bayrağı önüne yakışırlar
    Cevapla
  • ismailbey 2 yıl önce Şikayet Et
    çakallar ve akıl hocaları bunları bilinçli olarak kamuoyuna anlaşamıyorlar birbirlerini tartamıyorlar diye sakın düşman rakibleri hafife almayın oyun olabilir kaybettirir siyaset zaten deyilmi yalan dolan hile hurda bunllarda bu işin bi parçası olabilir....
    Cevapla
  • ibrahim gül 2 yıl önce Şikayet Et
    onların adayı kim olacağı bizi ilgilendirmiyor Bizim adayımız belli ama bir kaç maddelik sorun var reis bunları çözmeli öyle seçime gitmeli emekli maaşları intibak eyt ve fahiş fiyatlar muhalefet zaten vaad verip yapabileceği bişey yok millet biliyor yaparsa hak hukuku bilen reisimiz var o yapar inşaallah bu ses duyulur
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin adayı şöyle olacak hem hortumcu hem terörist hem darbeci hem faşist hem ayyaş hem tembel hem kül hakkı yiyen hem edepsiz
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Milet itifaki coktan adayini belirledi adaylarida ankara belediye baskani mansur yavas dikat ederseniz dunya belediyecilik odulunu verdiler el altindan kuresel guclerin yardimiyla hazirliklara basladilar bence cunku her kesimden oy alabilecek kisi olarak goruyorlar fakat kurtlerin oyunu alamaz ne yaparlarsa yapsinlar kurtlerin oyu tayip erdogana gidecek cunku kurtler biliyorki diger partiler sadece kopruyu gecene kadar deger veriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır