"İmralı" kavgası büyüdü: Her kafadan ayrı ses çıkıyor

Millet İttifakı'nda 'İmralı' kavgası büyüdü. Ahmet Türk ve Kılıçdaroğlu yeni açıklama yaptı. Türk, Kılıçdaroğlu'na, "Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez" ifadeleriyle seslendi. Kılıçdaroğlu ise Temelli'ye "Dürüst ol" dedi.

"İmralı" kavgası büyüdü: Her kafadan ayrı ses çıkıyor
"İmralı" kavgası büyüdü: Her kafadan ayrı ses çıkıyor
GİRİŞ 22.09.2021 10:00 GÜNCELLEME 22.09.2021 13:47
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda CHP ve HDP'den karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kürt sorununu çözmek için meşru organın HDP olduğunu" söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine HDP'den ilk tepkiyi Van Milletvekili Sezai Temelli verdi. Temelli, "Çözümün adresi ve asıl muhatabın İmralı olduğunu" belirtti. 

DEMİRTAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA CAN SİMİDİ

HDP yönetimi, Temelli'nin sözleriyle ilgili iki gün boyunca açıklama yapmadı. Ardından, partinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından tartışmaya katıldı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına karşılık vererek, "HDP'nin irade sahibi bir aktör ve muhatap olduğunu; çözümün TBMM'de çözülmesi gerektiğini" kaydetti. 

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na can simidiDemirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na can simidi

Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz' sözlerine yanıtKılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz" sözlerine yanıt

"YAN CEBİME KOY MANTIĞI ÇÖZMEZ"

Son açıklama, partinin önde gelen ismi Ahmet Türk'ten geldi. CHP'ye seslenen Türk, yerel seçimlerde yaptıkları desteği hatırlattı ve ana muhalefet partisinin proje açıklamasını istedi. Bianet'e konuşan Türk, şunları söyledi: 

"Biz yerel seçimlerde destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı seçimi alamazlardı. Ancak ana muhalefet partisi gelecekle ilgili projelerini daha açık ve net ortaya koymalı, Kürtlerin beklentisi de budur, yarın için ne yapacak. Yan cebime koy mantığı hiçbir sorunu çözmez."

KILIÇDAROĞLU'NDAN HDP'YE: DÜRÜST OLUN!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Temelli'nin sözlerine cevap verdi. "Her siyasetçi samimi ve dürüst olmalıdır" diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Her politikacı samimi ve dürüst olmak zorundadır. Bu ülkenin sorunları var mı? Evet var. Bu sorunlar kronikleşmiş. Bugüne kadar çözülmemiş. Bir sorun varsa bunu çözecek olan organ Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. TBMM'den daha büyük bir güç yoktur. Dolayısıyla adres şöyleydi, şu sorun vardı, bu sorun vardı... Türkiye'de dünya kadar sorun var. Biz sorunlardan korkmuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak da bütün millete sesleniyorum: Sizin oylarınızdan çok sizin sorunlarınıza talibim. Bu ülkeye huzuru, barışı birlikte getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen gaziler ve şehit aileleriyle kahvaltı programına katılarak konuşma yaptı. Programda gaziler Kılıçdaroğlu'na kalpak ve plaket takdim etti.

SANCAR'DAN TEMELLİ'YE DESTEK

HDP'den Sezai Temelli'nin sözlerine destek açıklaması da geldi. Mithat Sancar, şunları söyledi:

"Bana sorarsanız İmralı’nın rolü tartışması çoktan aşılmış olması gereken bir meseledir. İmralı’nın da bu konuda önemli rolü vardır ve olacaktır."

AKŞENER ŞİMDİ NE YAPACAK?

İYİ Parti'den Cihan Paçacı, Kılıçdaroğlu'nu tekil konuştuğu gerekçesiyle eleştirmişti. Bu suçlama sonrası İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na destek gelmişti. 

Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununun çözümünde HDP'yi işaret etmesi sonrası gözler yine İYİ Parti'ye çevrilmişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, HDP'nin meşru bir parti olduğunu söyleyerek Kılıçdaroğlu'na destek çıktı. 

Geçtiğimiz ay da Akşener'in başdanışmanı Aytun Çıray, "HDP'yi PKK üzerinden şeytanlaştırıyorlar" demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarından sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yorumu merak ediliyor. Akşener'in önümüzdeki süreçte bu konuda açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR 69
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst olun diyorsun önce sen dürüst ol ben bu işi dostlarımla çözeceğim demedinmi şimdi niye kıvırıyorsun dostlarımın başı İmralı da yatan katıl adamlar doğru söylemiş önce o katille görüşecek sin ha unutma giderken merali de al çok özlemiştir
    Cevapla
  • Kara MG 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas Topyekun sormamiz gerekir kūrt sorunu var diyenlere " kurt sorunu nedir soyleyin bakalim, bu milletin sorunlarindan farkli olan" diyerek baski kurmak gerekir. Ayrica hdp lilere de sormak gerekir " kürtlerin beklentileri nedir?" Sadece bu sorularin cevaplarini vermelerime zorlamak gerekir.
    Cevapla
  • Altan Berk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Demirtaş'ı ortak aday gösterin
    Cevapla
  • Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalpak yakışmış
    Cevapla
  • Zekhun 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına Türkiyede Kürt sorunu mu var da böyle bir sorundan bahsediyorsunuz. Ama amaç belli ülkeyi bölmek parçalamak. Rabbim fırsat vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu