Meclis Başkanı Şentop seçim kanunu için tarih verdi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Seçim kanunu değişiklikleri bir yıl içerisinde yapılacak seçimlerde uygulanamıyor. Dolayısıyla Haziran 2022'ye kadar seçim kanunun tamamlanması lazım" dedi.

Meclis Başkanı Şentop seçim kanunu için tarih verdi
Meclis Başkanı Şentop seçim kanunu için tarih verdi
GİRİŞ 22.09.2021 10:09 GÜNCELLEME 22.09.2021 10:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İspanya ziyaretinde 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Meclis'in açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağını söyleyen Şentop, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de ilk oturumda yemin edeceğini aktardı.

"YENİ YASAMA YILI HAYIRLI OLSUN"

Yeni yasama yılına ilişkin düşüncelerini dile getiren Şentop, "Yeni yasama yılının hayırlı olmasını, hayırlı sonuçlar verecek güzel çalışmalar yapılmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" dedi. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ AÇILIŞTA KONUŞMA YAPACAK"

1 Ekim'de gerçekleşecek olan Meclis'in açılış programına ilişkin bilgi veren Şentop, "Sayın cumhurbaşkanımız Meclis'in açılışında konuşma yapacak. Ve o zaman açılışı yapacağız. Cuma günü saat 14.00'da başlayacak. Milli Eğitim Bakanımızın yemini de söz konusu olacak. Ondan sonra Meclis'in normal çalışma takvimi salı gününde itibaren devam edecek" açıklamasını yaptı. 

Şentop'un gündeminde seçim yasası çalışmaları da vardı. Seçim yasasının genel seçimlerde uygulanabilmesi için son tarihin Haziran 2022 olduğunu hatırlattı.

"HAZİRAN 2022'YE KADAR TAMAMLANMASI LAZIM"

Şentop, "Seçim kanunu değişiklikleri bir yıl içerisinde yapılacak seçimlerde uygulanamıyor. Dolayısıyla normal vaktini dikkate alarak söyleyerek olursak 2022 Hazian'a kadar seçim kanunlarının tamamlanması lazım" 

"TEKLİF GELDİĞİNDE KOMİSYONA SEVK EDERİZ"

Henüz verilmiş bir teklifin olmadığını söyleyen Şentop, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Henüz meclise verilmiş bir teklif yok. O bakımdan benim bir değerlendirme yapmam söz konusu değil ama geldiği zaman şüphesiz bir değerlendirme yaparak sevk ediyoruz. Önce komisyon aşaması sonra genel kurul olacak."

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Nafakalar ne zaman kalkacak
    Cevapla
  • Yazık 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl bakla ne zaman çıkacak ? Başkanın ömür boyu başkan kalma maddesi ?
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam seçimle geldi ve 5 yıl boyunca istediği şekilde yönetir ülkeyi isterse ömür boyu yönetme maddesi çıkarır . Bu söylediklerim her iki taraftan insanlar için de geçerlidir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?