DEVA Partisi FETÖ'ye sahip çıkıyor!

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, hazırladığı raporda 1.5 milyon kişinin hukuksuz şekilde terör örgütü suçundan yargılandığını iddia etti.

DEVA Partisi FETÖ'ye sahip çıkıyor!
DEVA Partisi FETÖ'ye sahip çıkıyor!
GİRİŞ 26.09.2021 12:38 GÜNCELLEME 26.09.2021 12:39
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı ve ittifaka göz kırpan DEVA ile Gelecek Partilerinden son günlerde peş peşe benzer açıklamalar geliyor. HDP'yi kurtarma hamlesi, KHK'lılara göreve iade sözleri, terör davalarını hukuksuzlukla suçlama... Bunun son örneklerinden biri de DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi. Yeneroğlu, 23 Eylül’de Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, hazırladığı “Hukuksuzluğun Sıradanlaşması: Silahlı Terör Örgütü Üyeliği Yargılamaları” raporunu kamuoyuna sundu.

Raporda, güvenlik güçlerinin ve yargının bitirmeye yaklaştığı FETÖ'nün, hukuksuzca yargılandığı öne sürüldü, dosyaların kritik delilleri değersizleştirilmeye çalışıldı.

BÜTÜN DOSYALARA ‘BOŞ’ DEDİ!

Bir buçuk milyon insanın terörist olmakla suçlandığını söyleyen Yeneroğlu, bu yargılamalardan toplamda 8 milyon insanın etkilendiğini ifade etti. Yeneroğlu açıklamada, 2016-2020 yılları arasında terör örgütü suçundan haklarında dava açılan 1 milyon 576 bin 566 kişinin iddianamelerinin “boş” olduğunu, legal faaliyetlerinin hukuksuz bir biçimde suç olarak tanımlandığını iddia etti.

10 bin kişinin 15 Temmuz’da darbe girişimine katılmakla suçlandığını belirten Yeneroğlu, buradan yola çıkarak bir buçuk milyon kişinin terör örgütü suçuyla yargılanmasının “büyük bir saçmalık” olduğunu ileri sürdü.

BYLOCK KULLANMAK SUÇ DEĞİLMİŞ

Kişinin terör örgütüne üye olup olmadığının belirlenmesi için örgütle organik bağının ispat edilmesi gerektiğini söyleyen Yeneroğlu, ByLock kullanımının tek başına suç teşkil etmediğini belirtti. Yeneroğlu, ByLock kullanan kişilerin mesaj içeriklerine bakılmadan suçlanmasının objektif bir gözlemciyi tatmin etmekten uzak olduğunu savundu.

Oysa, Yargıtay’ın 24 Nisan 2017 tarihli kararında “FETÖ Terör Örgütü mensubu olmayan kişilerin uygulamayı kullanması ve sisteme dâhil olması mümkün değildir.” tespitine yer verilmişti. Yapılan soruşturmalar sonucunda, ByLock uygulamasının terör örgütünün kapalı devre iletişim aracı olduğu tespit edilmişti. ByLock hala örgüt üyelerini tespit etmek için en etkili delil olarak yerini koruyor.

Yeneroğlu ayrıca, “MASAK ve BDDK tarafından para giriş ve çıkışları ile bilançoları kontrol altında olan ve yasal olarak faaliyette bulunan Bank Asya’ya belirli tarihlerde para yatırmak da suç olamaz.” dedi.

2016’DAN ÖNCEKİ SUÇLARINI SİLDİ!

Fetullahçı Terör Örgütü’nden ilk kez 26 Mayıs 2016’da Milli Güvenlik Kurulu’nda bahsedildiğine işaret eden Yeneroğlu, bu tarihten önceki faaliyetlerin terör örgütü faaliyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğini iddia etti.

Türk Ceza Kanunu’nun 30. maddesinin 1. Fıkrası’nı gerekçe gösteren Yeneroğlu, 2016 yılından önce FETÖ diye bir terör örgütünün olmadığını ima etti. Yeneroğlu bu iddiasıyla, 17/25 Aralık operasyonları ve MİT TIR'larının durdurulması olayının FETÖ’yle bağdaştırılamayacağını söyledi.

Yeneroğlu’nun 'terör örgütü kapsamında değerlendirilemez' dediği 2016 öncesinde FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy vb. kumpasları ile suikastları yaşanmıştı.

‘DELİL DEĞİL CEZA TEHDİDİ’

Yeneroğlu açıklamasında, suç olmayan faaliyetlerin birleştirilip suç olarak nitelendirildiğini belirterek pek çok kanıtın terör örgütü suçu kapsamında ele alınamayacağını iddia etti. Yeneroğlu, sayısı yüz binleri bulan kişilerin, KHK ile işinden atılma ve ceza tehdidi ile karşı karşıya kaldığını da ifade etti. Yeneroğlu’nun delil olamayacağını iddia ettiği suç unsurları şunlar:

Bank Asya’ya ve örgütün diğer şirketlerine parasal katkıda bulunmak.

Örgütle bağlantılı yasal bir sendika veya derneğin yöneticisi ya da üyesi olmak.

ByLock mesajlaşma uygulamasını ve bu gibi şifreli mesajlaşma programlarını kullanmak.

Emniyet veya gizli servis raporları.

Sosyal medya bağlantıları.

Bağışlar.

Ziyaret edilen web sitelerinin analizi.

Örgütün yapılarına ait olan öğrenci yurtlarında kalmış olmak.

Çocuklarını Fethullah Gülen’le bağlantılı okullara göndermiş olmak.

Çalıştığı kurumda arkadaşlarından veya komşularından alınan bilgiler.

Örgüt yayınlarına abonelik.

BABACAN KHK’LILARA SAHİP ÇIKMIŞTI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki hafta yaptığı açıklamada, 1.5 milyon kişinin yargılanmasını eleştirmiş, “Bu tablo utanç verici. Bir ülkede 1.5 milyon insan terörle suçlanıyorsa devlet vatandaşıyla kavga ediyor demektir. Yeter artık davalarla, KHK'larla halkı sindirmeye çalışmayın.” demişti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haziran ayından beri buluşmalar düzenledikleri KHK’lıları görevlerine iade edeceklerini söylemişti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de FETÖ tutuklu ve hükümlülerini 'gariban' olarak tanımlamış, “Bütün ağababaları uçtu gitti, ne kadar gariban varsa içeride.” şeklinde konuşmuştu.

KAYNAK: AYDINLIK
YORUMLAR 55
  • dattiri tittiri 2 yıl önce Şikayet Et
    Alçakalr vatan hainleri de hep senin gibi düşünür. her zaman şahte şeyhler peygamberler ortaya atılmıştır. ve kendileirni haklı görmüşleri FETÖ haşhaşileir de o kadar alçak murdar ki bun arağmen kendileirni haklı görüyorlar. ÇÜNKÜ Allah kalpleirni karartı. artık iflah olmazlar. onlara ship çıkan alçakalr da öyle...
    Cevapla
  • bekir cizmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Kilicdaroglu da herkesi affedip islerine yeniden iade edecegim diyor.Sen de onun yaninda yer almissin ne diyelim.Gucunuz yeterse hodri meydan.Ben sahsen bir vatandas olarak bir canimla karsinizdayim.
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam nasıl hala konuşuyor birde yurt dışı işlerinde türkiye temsil etti hala kafam almıyor
    Cevapla
  • Kayı Boyu 2 yıl önce Şikayet Et
    milletim uyan bunlar bu milleti böler bu devleti yıkar bunlara oy veren hainin babasıdır
    Cevapla
  • Yozgatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna mı akp ayrıldılar zaten amaçları ve hedefleri o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...