Son dakika haberi: Erdoğan'dan parlamenter sistem iddialarına net yanıt: Asla olamaz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti içinde parlamenter sisteme dönük bazı fikirlerin olduğu iddiasını kesin bir dille yalanladı. Erdoğan, "İktidar muhalefetin kuyruğuna takılır mı? Böyle bir şey asla olamaz" dedi.

Son dakika haberi: Erdoğan'dan parlamenter sistem iddialarına net yanıt: Asla olamaz
Son dakika haberi: Erdoğan'dan parlamenter sistem iddialarına net yanıt: Asla olamaz
GİRİŞ 30.09.2021 12:59 GÜNCELLEME 30.09.2021 14:00
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI BİTME NOKTASINA GELDİ"

Erdoğan, yeni anayasa ve seçim yasasına ilişkin son çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: 

"Bizim anayasa ile ilgili çalışmamız bitme noktasına geldi. Bu arada yaşadığımız afetler sebebiyle bir kesintiye uğradı. Tekrar bir araya gelip, çalışmamızı süratle bitireceğiz. Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili çalışmada da Genel Başkan Yardımcım Hayati Bey, MHP’deki muhatabıyla yaptıkları çalışmayı belirli bir noktaya getirdiler. Son durumu bana bildirecekler. Ondan sonra da hayırlısıyla buradaki kararımızı da vermiş olacağız. Devlet Bey ile de bir araya gelip üzerinden geçme imkanımız olabilir. Zaten özellikle baraj vesaire gibi konular medyaya da yansıdı."

 Erdoğan'dan Rusya dönüşü önemli İdlib mesajı: Geri adım söz konusu değil! Erdoğan'dan Rusya dönüşü önemli İdlib mesajı: Geri adım söz konusu değil!

Erdoğan'dan Almanya'ya denizaltı sitemi! Bir açıklama da Rus savaş uçaklarıyla ilgiliErdoğan'dan Almanya'ya denizaltı sitemi! Bir açıklama da Rus savaş uçaklarıyla ilgili

"BÖYLE BİR ŞEY ASLA OLAMAZ"

Muhalefet partileri parlamenter sisteme dönülmesini istiyor. AK Parti içinde de parlamenter sisteme dönük bazı fikirlerin konuşulduğu iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı, bu iddiayı kesin bir dille yalanlayarak şöyle konuştu:

"Asla böyle bir şey söz konusu değil. Başkanlık sistemini getiren bir iktidar kalkıp da muhalefetin kuyruğuna takılır mı? Böyle bir şey asla olamaz. Biz başkanlık sistemini getirdik ve bu yeni sistemden de memnunuz. Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Başkanlık sistemiyle aldığımız mesafe de ortadadır. Bizi yıllarca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok. Eski sistem demek, yamalı bohça demektir. Eski sistem demek, sürekli koalisyon hükümetlerinin olması demektir. Eski sistem demek, kesinlikle sağlıklı bir yönetim biçiminin olmayışı demektir. Olay bu kadar basittir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 56
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Erken seçim istiyorlar adayları bile henüz yok. Meral hanım olmayan Başbakanlıga talip yollara köprülere tünellere barajlara hastanelere hava meydanlarına hepsi bir olup karşı çıtılar utanmadan sıkılmadan yapılan her hizmete her yatırıma olmasın diyorlar bunlara bu ülke verilmez mahvolur perişan oluruz bunların örneklerini geçmişte çok çok yaşadık yaşattılar S.S.K. müdürü bunları çok iyi biliyor bizlerde unutmadık unutmayız.
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    parlementer sistem bu ülkeyi kaostan çıkmaması için kurulmuş avrupai bir düzenden ileri gidemez.
    Cevapla
  • bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Asla geri adım atmamak lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemiz için en iyisi. Tüm dünyanın örnek alıp uygulaması gereken bir sistem.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet dedikleri birçok partinin lideri M.Vekili bile değil. Onların arkasındanmı gidilir.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürürlükteki sisteminde Cumhurbaşkanını direk halk kendisi seçiyor. Parlementer sistemde ise Cumhurbaşkanını meclis oyluyor/onaylıyor öyle seçiliyor. Başbakanı da direk halk kendisi seçmiyor, seçimler bittikten sonra o yukarıda izahına çalıştığım Cumhurbaşkanı tarafından en çok oyu almış parti genel başkanına hükümeti kurma yetkisini veriyor oda partisi yetersiz gelirse kualisyon için diğer partilerin kapısını çalıyor veya milletvekili transferlerine başlıyor. Kuramazsa başka bir parti genel başkanı yetkilendiriliyor bu sefer o turlamaya başlıyor. Kurulacak hükümetinde ömrü belirsiz. Muhalefetin öve öve bitiremediği parlementer sistem bu.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahipkıran çok doğru söylüyorsun Tayyip bey başbakan iken telefonlarım dinleniyor diyor Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olarak dinlenirse dinlensin benim saklım gizlim yok dedi. Devletin Cumhurbaşkanının ve Başbakanının saklısı gizlisi olmazmı devlet bu devlet. Davutoğlu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın en güvendiği mit müşteşarını milletvekilliğine aday göstermişti, Tayyip bey son anda engelledi görevinin başına döndürdü. Bu ülke neler gördü neler, nerelerden döndü kimbilir. Milletin dışarıdan görebildikleri bu kadarsa gerisi kimbilir ne kadar.
    Cevapla
  • Sahipkıran 2 yıl önce Şikayet Et
    Ek olarak iki başlılık oluyordu parlamenter sistemde. Bir köyde iki muhtar olmaz, bir ilçede iki kaymakam, bir ilde iki vali olmaz ama bu ülkede iki başkan vardı... Bir birine ters düşünce vah ki ne vah... Misal ANS Ecevit...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi