Öymen'in tüm demeçleri yalan oldu

Türban için Nazi gömleği dediği öne sürülen CHP'li Öymen'in, haberin çıkmasından sonra Vakit ve Hürriyet'e verdiği demeçlerle iki gazeteyi birbirine yalanlaması kafaları karıştırdı.

Öymen'in tüm demeçleri yalan oldu
Öymen'in tüm demeçleri yalan oldu
GİRİŞ 22.04.2008 10:35 GÜNCELLEME 29.05.2020 18:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ersin Çelik'in haberi

 

 

ABD basınında çıkan bir yazıda Türban için Nazi ve İtalyan faşist gömleği benzetmesi yaptığı ileri sürülen CHP’li Onur Öymen’in Türk medyasına verdiği demeçler 'yalanlama zincirine' dönüştü. Dün Vakit’e verdiği demeçte Hürriyet’i yalanlayan Öymen, bir gün sonra ise Hürriyet’e konuşup Vakit’i yalanladı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in ABD’deki McClatchy grubunda yer alan gazetelere yaptığı ‘türban yorumu’ ABD basını, Hürriyet, Vakit ve Öymen arasında gelişen ‘dörtlü yalan polemiğine’ döndü. ABD basınına verdiği demeci, “Öymen: türbanı Alman Nazilerinin kahverengi gömleği ve İtalyan faşistlerinin kara gömleğiyle karşılaştırdı” şeklinde veren Hürriyet’i, Vakit’e verdiği demeçle, “Hürriyet kaos peşinde” diye yalanlayan Öymen, bugünse “Ben hiçbir gazeteye Hürriyet’i kötülemedim” dedi.

ABD’DEKİ YALAN KAZANI TÜRKİYE’DE TAŞTI

Pazar günkü Hürriyet’te yar alan ve çok tartışılan, “Öymen: Türban faşist gömleği” başlıklı haberi dün Vakit’e, “Hürriyet kaos peşinde” diye yalanlayan Öymen’in bugün Hürriyet’e “Hiçbir gazeteye Hürriyet’e yönelik olumsuz bir açıklamada bulunmadım' demesi kafaları karıştırdı…

Vakit Gazetesi’ne verdiği demeçte Hürriyet’i ülkede kaos çıkarmakla ve hakkında yazılan bir haberi doğrulatmadan yayınlamakla suçlayan CHP’li Öymen’in bugünkü Hürriyet’e verdiği demeçte ise şöyle “Hiçbir gazeteye Hürriyet’e yönelik olumsuz bir açıklamada bulunmadım.” diyerek demecini çarpıtana ABD basınını suçladı. McClatchy grubunda çıkan yazı için, “Yazar, kendi laflarını tırnak içine almış ve benim düşüncem gibi aktarmış. Hürriyet’teki haberi okuduğumda, tercüme hatası olabileceğini düşündüm. Ancak metnin orijinalini internetten okuduğumda gördüm ki Hürriyet’in bir hatası yok. Hürriyet aynen tercüme yapmış; tercümesi de doğru.” diyen CHP’li Öymen, türbanı Nazi gömleğine benzetmediğini ve aslında ne demek istediğini ise şöyle açıkladı: “ABD’li gazeteciye görüşlerimi şu şekilde açıkladım: Bireysel tercih olarak insanların türban takmasına bizim saygımız vardır. Türbanın bir siyasi simge, bir üniforma gibi kullanılmasına karşıyız. Çünkü demokratik ülkelerde giysiler, bir üniforma gibi bir siyasi simge gibi kullanılamaz. Ancak otoriter ülkelerde bu duruma rastlanır. Örnek olarak da Mussolini İtalya’sında ve Hitler Almanya’sında gençlerin belli renk gömlek giymelerini örnek verdim.”

VAKİT: SES KAYDINI YAYINLAYACAĞIZ

Öte yandan konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Vakit yetkilileri ise CHP’li Onur Öymen’in kendilerine verdiği demecin ses kaydının olduğunu, gazetedeki haberde Onur Öymen’in ağzından verilen sözlerle ses kaydının birebir eşleştiğini belirterek kaydı hem metin hem de gerekirse sesli olarak yayınlayacaklarını belirtiler…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONUYLA İLİŞKİLİ HABERLER

 

Onur Öymen: Hürriyet kaos peşinde
Hürriyet'in haberini yalanlayarak 'ABD basını bana atfen yalan yazdı. Hürriyet de bu yalana sarıldı' diyen CHP'li Öymen Hürriyet'e bunların derdi 'gerilim ve kaos çıkarmak' dedi.

 

'Türban Nazi ve faşist gömleği'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, başörtüsü hakkında yaptığı benzetmelerle adından epeyce söz edileceğe benziyor. Öymen, başörtüsü konusunda açtı ağzını yumdu gözünü.


Haber 7

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 29
  • memet kızıl 16 yıl önce Şikayet Et
    şeref . ben olsam böyle yalanlarım çıkarsa şerefl insan intihar eder
    Cevapla
  • memet kızıl 16 yıl önce Şikayet Et
    unutkanlık. öymenın yalanı yatsıya kadar bunlar böyle yalanlar söyleyince ben utanıyorum. yaşlı başlı insanlar guya külturlu insanlar.
    Cevapla
  • KOMPLO TEORİSYENİ 16 yıl önce Şikayet Et
    VAKİT SÖYLÜYORSA DOĞRUDUR!. Eğer o ses kayıtları yayınlanırsa, ÖYMEN ne yapar acaba? Gerçi bunlarda hiçbir şey kalmamış!!! Tükürdüklerini geçmişte de yalamışlardı... Şimdi de yalarlar, gelecekte de!
    Cevapla
  • ersoy ak 16 yıl önce Şikayet Et
    vakit nakittir!. helal sana vakit! akit vakit oldu,yarin nakit olur! helal sana helaaaaaaaaaaaaaal
    Cevapla
  • serkan tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    . var mı öyle Hürriyet\'i kötülemek! CeHaP medyası deyince de kızarlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır