Vekillerin stresini azaltmak için Meclis zeminine bakır tel topraklama yöntemi

Genel Kurul salonunda, vekiller arasındaki gerilimi ve stresi önlemek amacıyla zemine anti-statik halılar döşendi, elektronik sistemlerden kaynaklanan vücuttaki yoğun elektriği önlemek için de zemine bakır tel topraklama yöntemi uygulandı.

Vekillerin stresini azaltmak için Meclis zeminine bakır tel topraklama yöntemi
Vekillerin stresini azaltmak için Meclis zeminine bakır tel topraklama yöntemi
GİRİŞ 03.10.2021 10:15 GÜNCELLEME 03.10.2021 10:15
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

TBMM Yönetimi, zaman zaman sert tartışmaların hatta yumruklaşmaya varan kavgaların yaşandığı TBMM Genel Kurul salonunda, vekillerin stres ve gerginlik birikimini önlemeye yönelik tedbirler aldı. Bu çerçevede zemine güçlü iletken olan bakır tel topraklama yapıldı, anti-statik halılar döşendi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, yasama faaliyetlerinde gelişmiş teknolojik cihazların kullanılması için “dijital restorasyon” gerçekleştiren TBMM Başkanlığı, yoğun siyasi gündem ve mesai nedeniyle sık sık vekiller arasında yüksek gerilimin yaşandığı Genel Kurul salonunda, bu gerilimi tetikleyebilecek yan etkenleri ortadan kaldırmaya yönelik önlemleri de devreye aldı. Özellikle elektronik sistemlerden kaynaklanan vücuttaki yoğun elektrik birikimini önlemek için zemine bakır tel topraklama yöntemi uygulandı.

STRESİ AZALTACAK

Yenilenen anti-statik özellikli halılarla da vekillerin stres yükünün azaltması hedeflendi. Milletvekillerinin daha yoğun oksijen alarak rahatlamaları için Genel Kurulu’nun havalandırma sistemine destek olacak şekilde vekil sıralarına -tıpkı arabalarda olduğu gibi- havalandırma ünitesi yerleştirildi. Bu tedbirin özellikle uzun soluklu çalışmalarda Genel Kurul’daki havanın kalitesinin düşmesi ve oksijen azlığı nedeniyle vekillerin ister istermez uyuklama moduna geçmelerini önlemeyi de amaçladığı belirtiliyor.

TOPRAKLAMA YAPILDI

TBMM’nin teknik donanımını anlatan TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu değişikliklere ilişkin olarak, “milletvekili sıralarını orijinal rengine, gül ağacı rengine dönüştürdük. Matlaştırıldı, böylece ışıktan kaynaklanan parlaklık rahatsızlıklarını sona erdirdik. Halı sistemlerini de yeniledik, anti-statik, son derece hijyenik, alt tarafı da bakır sistemlerle, elektrik sistemlerini yer altına geçirerek topraklama sistemini de kurgulamış olduk” ifadesini kullandı. Kumbuzoğlu, teknik düzenlemelerin milletvekillerinin stresini azaltıcı tedbirler içerdiğini de söyledi.

Genel Kurul Salonu’nda görüntülerin, sekiz kamera ile HD sistemi ve 4K sistemine elverişli olacak şekilde yapıldığını aktaran Kumbuzoğlu, salonda ses güçlendirmesi yaptıklarını, havalandırma sistemlerini de daha aktif hale getirdiklerini anlattı. Yeni sistemde, oylama, yoklamanın kapalı devre sistemiyle çalışacağını vurgulayan Kumbuzoğlu, “Oylama, yoklama ve bütün konuşma sistemleri de parmak izi ve pin kodu girmek suretiyle mekanizmayı devreye sokacak” bilgisini verdi.

ÇEKMECELER SÖKÜLDÜ

Öte yandan milletvekillerinin protestolar sırasında sıra kapaklarına vurmanın dışında sıklıkla başvurdukları çekmeceleri çekip iterek gürültü yapma yöntemine karşı da çekmeceler sökülerek önlem alındı. Konuya ilişkin Meclis yönetimi, “milletvekilleri yine de protestolarına devam ederlerse ne olacak? Nasıl önlenecek” sorusuna, “elektrik verilir o zaman” esprisiyle karşılık verdi. Yeni teknik sistemle birlikte milletvekillerinin parmak izleri de yeniden alınıyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 34
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın stresi ne olacak.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ayağı çıplak daha etkili olur
    Cevapla
  • sağlıkçı 2 yıl önce Şikayet Et
    ya sağlıkçıların strersi ne olacak
    Cevapla
  • Naim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulama başka ülkede yok galiba.ilk defa duydum ilginç bir uygulama
    Cevapla
  • CABBAR 2 yıl önce Şikayet Et
    O teröristler ve destekçisi,sözde Atatürkçü görünümlü terör seviciletir def olmadıkça sıkıntı stres bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri