Öymen'e ses kayıtlı türban cevabı!

ABD basınına verdiği demçete 'Türbana nazi gömleği demediğini ileri süren CHP'li Öymen'e kendisi ile röportajı yapan Amerikalı gazeteci Nissenbaum ses kayıtlı cevap verdi.

Öymen'e ses kayıtlı türban cevabı!
Öymen'e ses kayıtlı türban cevabı!
GİRİŞ 23.04.2008 11:00 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:48
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in başörtüsünü Nazi gömleğine benzettiğine dair çıkan haberlerin ardından başlayan tartışma Öymen ile görüşen Amerikalı gazetecinin röportajın dökümünü yayınlamasıyla yeni bir boyut kazandı.

Onur Öymen, dün bir gazeteye verdiği demeçte, 'Yazar, kendi laflarını tırnak içine almış ve benim düşüncem gibi aktarmış.' derken röportajla ilgili tekzip hazırladığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın bu açıklamaları üzerine haberi yapan Dion Nissenbaum adlı gazeteci, kendi internet sitesinden Onur Öymen'in başörtüsünü Almanya'daki Nazi ve İtalya'daki Mussolini döneminin sembollerine benzettiği röportajın yazılı dökümünü ve ses kaydını yayınladı.

İŞTE ONUR ÖYMEN'İN OLAY RÖPORTAJININ SES KAYDI

Nissenbaum, ses kaydını dinleyerek, kamuoyunun kendi kararını vermesini istedi. ABD'li gazetecinin sitesine koyduğu kayıtta Öymen, başörtüsü yasağı ile ilgili bir soru üzerine Almanya'da da Nazi sembollerini kullanmanın yasak olduğunu belirtiyor.

Bunun üzerine Nissenbaum, CHP'li Öymen'e, 'Başörtüsünü Nazilerle eşit mi tutuyorsunuz?' sorusunu yöneltiyor. Öymen'in buna cevabı ise, 'Tabii ki, evet' oluyor. Öymen, sadece başörtüsünün değil, herhangi bir üniformanın toplumu baskı altına almak için kullanılabileceğini kaydederek, örnek olarak siyah gömlek giyen Hitler dönemi gençliğini ve Mussolini İtalya'sını veriyor.

Mussolini İtalya'sında kahverengi gömlek giymenin Mussolini taraftarı olmak anlamına geldiğini ifade ediyor. Demokrasilerde ise durumun farklı olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Batılı toplumlarda insanların siyasi düşüncelerine ya da inançlarına sadece giyimlerine bakarak karar verilemeyeceğini söylüyor.

ÖYMEN'İN OLAY RÖPORTAJININ YAZILI DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYIN

 

KONUYLA İLİŞKİLİ HABERLER

 

Öymen'in tüm demeçleri yalan oldu
Türban için Nazi gömleği dediği öne sürülen CHP'li Öymen'in, haberin çıkmasından sonra Vakit ve Hürriyet'e verdiği demeçlerle iki gazeteyi birbirine yalanlaması kafaları karıştırdı.

 

CHP'nin kayıp 3 trilyon'la imtihanı!
CHP'nin Kanaltürk'e yasadışı aktardığı 3 milyon YTL'nin kapatma ve siyasî yasak dahil pek çok hukukî sonucu doğabilir. Benzer bir davada Erbakan'a siyaset yasağı gelmişti.

 

Onur Öymen: Hürriyet kaos peşinde
Hürriyet'in haberini yalanlayarak 'ABD basını bana atfen yalan yazdı. Hürriyet de bu yalana sarıldı' diyen CHP'li Öymen Hürriyet'e bunların derdi 'gerilim ve kaos çıkarmak' dedi.

 

'Türban Nazi ve faşist gömleği'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, başörtüsü hakkında yaptığı benzetmelerle adından epeyce söz edileceğe benziyor. Öymen, başörtüsü konusunda açtı ağzını yumdu gözünü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 44
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Ulusalcı ağır abiler başörtüsüne \"türban\" diyerek ancak içimizdeki bilgisiz,saf ulusalcıları kandırırlar. Elin \"gavuru\" türbanın ne olduğunu bilmiyor mu? Bu takılan/giyilen şey Türban olsaydı turban derlerdi. Adamlar bizimkilerden akıllı,bilgili,adil ve tarafsiz oldukları için adını koyuyorlar. Scarf diyorlar. Mimiga çok güzel yakalamış. Mimiga 10 Öymen 00
    Cevapla
  • mimiga mimiga 16 yıl önce Şikayet Et
    Öymen doğru söylüyor. Haberin metninde turban geçmiyor scarf geçiyor:) Türban yabancı dillerde de turban. Scarf ayrı bir şey:)
    Cevapla
  • Ahmed AHMEDOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    EVET YALÇINKAYA GÖREVE BEKLİYORUZ. Bu adam, bu açıklamayla, Anayasanın bütün maddelerini çiğnemiş oldu! Haydi göreve... Ne bekliyorsun... Haydi görelim... Haraketlensene ya!
    Cevapla
  • gokdeniz 16 yıl önce Şikayet Et
    birazcık onur . yahu bir lafı etmeden önce düşün nereye gider yoksa sus.ha ediyorsun arkasında dur lafının burda yazamayacağım kişiler gibi kıvırma çık ve evet söyledim de.millete iftira atıp birbirine düşürmekle bittimi yani bu iş.bak nasıl da çıkıyor ortaya.bir siyasetçiye yakışıyormu yalan söylemek.
    Cevapla
  • erol adıgüzel 16 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Böyledir İŞte. Arkadaşlar bunlar böyledir işte.Ama ne yapacaksın ALLAH a bile karşı çıkan bu kesimin Başörtüsüne bu lafları söylemeleri onlar için normaldir.Ama gün gelecek ALLAH hepsinden tek tek hesap soracak.Arkadaşlar bir de bizde bu medya varken taki bütün popiler medyalar sol kesimin emrinde olduklarından bu laflar pek gündem oluşturmuyor.Ama bir AKP kişi bu lafları sarf etsin kıyamet kopar.Neyse hepsini ALLAH ıslah eylesin .ALLAH a emanet olun.ALLAH hep yanımızda unutmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...