Kılıçdaroğlu'na İmralı'yı adres gösteren HDP'den terörist başı Öcalan'a özgürlük isteği

Algı operasyonu yaparak Türkiye'de Kürt sorunu olduğunu ifade eden ve çözüm için HDP'yi gösteren Kılıçdaroğlu'na, İmralı'yı adres gösteren HDP, terörist başı Öcalan için sosyal medyada kampanya başlatarak özgürlük istedi.

Kılıçdaroğlu'na İmralı'yı adres gösteren HDP'den  terörist başı Öcalan'a özgürlük isteği
Kılıçdaroğlu'na İmralı'yı adres gösteren HDP'den terörist başı Öcalan'a özgürlük isteği
GİRİŞ 09.10.2021 17:37 GÜNCELLEME 09.10.2021 17:39
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bay Kemal ve İttifakları" belgeselinin ilk bölümünde "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz' dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına yanıt veren HDP'li Sezai Temelli, "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" diyerek terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı adres gösterdi. Skandal açıklamalarından ardından ise HDP tarafından terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için sosyal medya platformlarında "özgürlük kampanyası" başlatıldı.

TERÖRİST BAŞI ÖCALAN İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

HDP'li vekiller sosyal medyada skandal bir etiket açtı. İlk olarak HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve Van Milletvekili Sezai Temelli, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istediler. Söz konusu paylaşımlar tepkilere neden olurken Sezai Temelli'nin paylaşımına yorum yapılmasını engellemek için bu özelliği kapatması dikkat çekti. 

İŞTE YAPILAN SKANDAL PAYLAŞIMLAR
HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ise, "Kürt sorununun demokratik çözümü ve barış sadece Kürtler için değil tüm Türkiye için yaşamsal önemdedir. #FreedomForOcalanNow" paylaşımında bulundu. 

Sezai Temelli," Tecrid ve savaştan beslenen faşist rejimden ancak barış ve demokrasi mücadelesini yükselterek ve örgütleyerek kurtulabiliriz. Tecride karşı mücadele demokrasi ve insan hakları mücadelesidir. Demokratikleşme için barış, barış için muhatabıyla müzakere…#FreedomForOcalanNow" ifadelerini kullandı. 

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca'da skandal paylaşımları yapan isimler arasında yer aldı.

CHP'YE GÖRE HDP MEŞRU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de 'Kürt sorunu' olduğunu savunarak çözüm yolunun HDP'den geçtiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. HDP'yle biz bu sorunu çözebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ VE AKŞENER 'ÖZGÜRLÜK' KAMPANYASINA NE DİYECEK?

Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi adres göstermesine ses çıkarmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'li vekillerin 'Öcalan'a özgürlük' başlığı altında yaptığı skandal açıklamalara nasıl tepki vereceği merak konusu haline geldi.

YORUMLAR 96
  • Trm 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyy muhalif seçmen. bu kadar mı kinlendiniz Reise. Ne yaptı o size hizmetten başka...Eski yi hatırlayın. Hanginizin yaşantısına inancına karıştı. Sadece eşit özgürlük sistemini oturtmaya çalıştı. Laiklik kisvesiyle aldanmayın kinlenmeyin. Bu ülkede hıristiyanıda yahudiside her ne ise Ülkemizin her yerinde istediğini giyiyor istediği şekilde yaşayıp inanıyor. Kamu da da aynı. Başını örtende açanda aralarında sorunda yok mutlu Dayatma geride kaldı diyemi pkk ile iş yapacak kadar kinlendiniz Dünyanın kendisi krizle uğraşırken ülkemizde büyük projelere imza atan bir iktidar var. Bu kadar körlük beyni olmayanlar için bile fazla. Uyanın. aksi halde bu hainlerin kuyruğunda biteceksiniz.
    Cevapla
  • Metehan Börü 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve % 30 CHP hdp bu ülkede oy alıyor.
    Cevapla
  • Fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    Hic bir ülkücü chpkk kol kola yürümez yürüyende varsa o ülkücü değildir kalleştir
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal Sen Türkiyeden kaçsanda bu millet senin peşine düşecek.
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçlarını kızıl renge boyamış , masonluk kokuyor resmen. HDP ile ortak olan vatana ihanet eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'