Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de Afganistan önerisi: Başkanlığına da talibiz

G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan için "G20 bünyesinde bir çalışma grubu kurulmasını öneriyorum. Türkiye olarak bu grubun başkanlığına da talibiz" önerisinde bulundu.

GİRİŞ 12.10.2021 14:50 GÜNCELLEME 12.10.2021 15:28
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan gündemiyle toplanacak G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

G20'yi dünyamızın karşı karşıya kaldığı meydan okumalar karşısında temel işbirliği platformu olarak görüyorum. Afganistan'da yaşanan gelişmelerin siyasi ve insani boyutunun yanı sıra ekonomik ve finansal yansımaları da oluyor.

Konunun G20'nin çalışma alanı içerisinde değerlendirilmesini memnuniyetle karşılıyorum. Afganistan'da yeni bir siyasi hakikatle karşı karşıyayız. Ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanması uluslararası ölçekte de kritik önemdedir. Diyalog kanallarını açık tutarak Taliban'ı kapsayıcı bir yönetim kurmaya doğru yönlendirmeliyiz.

Bugün Afgan halkı siyasi belirsizlik yanında 40 seneyi aşan çatışma ve terörün yıkıcı sonuçları ile de mücadele diyor. Böyle bir dönemde uluslararası toplumun Afgan halkına sırtını dönme lüksü yoktur. Bu zor günlerinde Afgan halkına karşı kardeşlik görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

"TÜRKİYE YENİ BİR GÖÇ YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ"

Kabil Havalimanı'nda DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırılarda görüldüğü gibi terör tehdidi halen sürmektedir.

Afganistan'daki gelişmelerin göç akını riskini arttırdığı da malumunuzdur. 3.6 milyonu Suriye'den gelenler olmak üzere 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkemiz Afganistan kaynaklı yeni bir göç yükünü taşıyamaz.

Türkiye'nin güney ve doğu sınırlarından maruz kalacağı göç baskısından Avrupa ülkelerinin de etkileneceği kaçınılmazdır. G20 bünyesinde bir çalışma grubu kurulmasını öneriyorum. Türkiye olarak bu grubun başkanlığına da talibiz. 

YORUMLAR 29
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni aklınız başınıza geldi.
    Cevapla
  • Mg1907 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım Allah yolunuzu açık etsin. güçlü Türkiye için yapmış olduğunuz çalışmalar için minnettarız. bu dik duruşunuz bizleri daha da yüreklendiriyor.Allah sizden ve ülkemiz için çalışan gayret eden büyüklerimizden razı olsun...
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm önerisi 2021 ocak ayında Asgari Ücrete 1000 TL artış ,Bundan sonrada Kışın işin olmadığı zaman değil yazın temmuz ayında zam. Bu millet bunu hakediyor arkadaşlar. iş beğenmemede biter. özel sektör 500 tl fedakarlık edecek Devletimizde sgk priminden 500 tl fedakarlık edecek. Bu aziz millet 15 Temmuz Gazisi hiçmi hatırı yok. ben asgari ücretli değilim ama çok iyi anlıyorum devamlı yanlarındayım. bir kahramanlık yapın şanınız yürüsün. Sizi Zengin eden bu fedakar işçiler, işveren kardeşlerim. (Aziz milletim bu mesajımı her platformda paylaşın.binlerce milyonlarca kişi olur)
    Cevapla
  • MUHALİF 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence alım gücü yükselsin asgari ücret yine düşsün 2000 lira olsun ama alım gücü de yükselsin
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Butun kutsal topraklara rahmet bereketle gelen azimli zati sokakta evsiz parasiz uykusuz ve kole gibi calismasi surekli hos birseymiydi.
    Cevapla
  • Osmali tokatı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan İran'daki 30 türk G 20 de konu olmalı türk totrklari birleşmesi ülkelerin tek dil ssozluk olması çok iyi olur güce güç Osmanlı ne kayıplar verdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!