Hamza Dağ: 2023 seçimlerinde ikinci parti değişebilir

Çok sayıda Anadolu kanalının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2023 seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hamza Dağ: 2023 seçimlerinde ikinci parti değişebilir
Hamza Dağ: 2023 seçimlerinde ikinci parti değişebilir
GİRİŞ 16.10.2021 16:07 GÜNCELLEME 16.10.2021 16:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2023 seçimlerine ilişkin, “Birilerinin oturup masa başında anket yazmaları çok kolaydır. Bakıyorsunuz; nedense, AK Parti’yi düşük gösteriyorlar ama yükselen parti göremiyorsunuz. Gerçeklik gösteriyor ki; önümüzdeki 2023 seçimlerinde birinci partinin değişmesi gibi bir durum yok ama ikinci partinin değişme ihtimali var.” dedi. 

AK Partili Dağ, 20 yerel televizyonun ortak yayınında, “Anadolu Soruyor” programında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler çıkışı ve 2023 seçimleri” gibi konularda açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin bir gecede verilen bir karar ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmediğini söyleyen Dağ, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile istişare ve karar alma mekanizmamız güçlenmiştir. İktidara geldiğimizden bu yana ülkemizde, parlamenter sistemin genel itibariyle ortaya çıkardığı sorunları pek yaşamadığımızı ifade edebiliriz. 2002’den itibaren parlamenter sistemin sıkıntıları yaşanmadıysa, bunun mimarı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’dir. 2002 yılı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi arasında istikrarın sekteye uğrar gibi olduğu sadece 5 aylık bir dönem olmuş ve bu da çabucak aşılarak telafi edilmiştir. Yeni sistemin gücünü ortaya koyan somut bir örnek ise; pandemi döneminde sergilediğimiz başarılı performanstır. Eğer böyle bir süreci ikili-üçlü partilerle yönetmek durumunda kalsaydık yönetemeyebilir, başarısız olurduk.” ifadelerini kullandı.

“İKİNCİ PARTİ DEĞİŞEBİLİR”

Seçim tartışmaları ve açıklanmakta olan anketlere ilişkin görüşü sorulan Dağ, şöyle devam etti: 

“Bazı araştırma firmaları bizimle çalışmamalarına rağmen sanki çalışıyormuş gibi kamuoyu önünde algı yapabiliyorlar. AR-GE ve Eğitim Başkanımız bu konuya ilişkin açıklama yaptı. Aslında bu hususlarda pek açıklama yapmıyoruz ama mecbur kaldığımız durumlarda kendimizi ifade etmemiz gerekebiliyor. Birilerinin oturup masa başında anket yazmaları çok kolaydır. Bakıyorsunuz; nedense, AK Parti’yi düşük gösteriyorlar ama yükselen parti göremiyorsunuz. Gerçeklik gösteriyor ki; önümüzdeki 2023 seçimlerinde birinci partinin değişmesi gibi bir durum yok ama ikinci partinin (sıralamayı kastederek) değişme ihtimali var. 18 Haziran 2023’te yapılacak olan seçimde, 24 Haziran seçiminden daha yüksek oyla hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçim sonuçlarını kazanacağız.” 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler işlenebilir” açıklamasının hatırlatılması üzerine, bir ana muhalefet genel başkanının böyle bir konuda konuşurken çok ince eleyip sık dokuması gerektiğini belirten Hamza Dağ, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yönde elinde bir bilgi ya da belge varsa bunu ilgili makamlarla paylaşması gerekmektedir. Eğer yoksa ve gergin bir seçim olacak düşüncesiyle böyle bir şey söylediyse de bilmesi gerekir ki bu ülkede daha önce de gergin atmosferle gidilen seçimler oldu. Ancak dönüp baktığımızda bu gerginliği 367 kriziyle, 17-25 Aralık kumpasıyla, meydanlarda montajlanmış görüntülerin seyredilmesiyle ortaya koyan, AK Parti olmamıştır. Seçime giderken oluşturulan suni gündem ve gergin atmosfer, seçimle beraber son bulmuştur. Baktığınızda, çok şükür Sayın Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri hiçbir zaman yaşanmamıştır. Bu söylemler, bir genel başkana yakışmayacak basitlikte söylemlerdir. Daha önce de altını dolduramadığı iddialar ortaya atmıştır. Bu bize göstermiştir ki; Kemal Kılıçdaroğlu ülkemizin gördüğü en dedikoducu siyasetçidir.” değerlendirmesinde bulundu.   

 

YORUMLAR 7
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    bence seçimleri 2022 ye alacaklar dolar şuan 10 tl yıl sonu 12 tl ak parti vekillerini ve il başkanlarını 20-30 tane cıa-mossad-fetö-hdp-chp-ip yardımıyla suikast yapıp sansasyonel eylem yapacaklar ak partiye korku vermek millete korku vermek için ayrıca muhalefetten adamları öldürüp ak parti yaptırdı diyecekler 2 ihtimal var
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden tersinden düşünmüyorsun. Ya bu akanlar chpkk’yı iyi göstermek ister ve Kemal kılıçdaroğluna suikast yaparsa.
    Cevapla
  • admin 2 yıl önce Şikayet Et
    ayni norvec avrupa gibi olacak ne kadar cok parti o kadar sorun ise yaramaz adam demek iki partili sistem gecmek gerek iki tur olacak en fazla oy alan iki yada uc parti kalacak
    Cevapla
  • işte 2 yıl önce Şikayet Et
    dhkpc siyasilere saldırı hazırlığı yaparken yakalanmış chpnin sürekli kol kanat gerdiği dhkpc herhalde chpli siyasilere saldırmayacaktı değil mi? Belki de ak partiye iftira atmak için saldırırdı. Bunlardan herşey beklenir.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge tüm memurlara verilsin kılıçdaroğlu tâşerona kadro verildiği gibi hadi bakalım
    Cevapla
  • Leyla yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi susun artik be ,yok EYT yok bilmem ne, Gözünüzü Toprak doyursun
    Cevapla
  • haber 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam siyasi cinayet işlenebilir dedi dhkpcliler siyasilere yönelik eylem hazırlığındaymış yakalandılar. Chpnin koruyup kolladığı dhkpcli teröristlerin planı olduğu ortaya çıktı. Chp ile terör örgütünün işbirliği bir kez daha ortaya çıktı. Belliydi kendilerinin bir hainlik planlayıp iktidarın üstüne atmaya çalışacakları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler