Türkiye'den Yunanistan ve Rum yönetimine: Rotasını şaşıran cevabını alır!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır" dedi.

GİRİŞ 16.10.2021 15:00 GÜNCELLEME 16.10.2021 17:50
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Doğu Akdeniz'de gerilimi artırmaya yönelik adımlar atıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iki ülkeye uyarıda bulundu. Oktay, şunları söyledi: 

Kıbrıs Türk halkı yaşanan zorluklara rağmen toplumsal varlığını en güçlü şekilde korumanın yanı sıra kendi devletini kurmuş ve sahip çıkmıştır. Sahip çıkmaya da devam etmektedir. Tarih bize Rum tarafının derdinin bir ortaklık devleti kurmak olmadığını açık şekilde göstermektedir ve yine tarih görmeyi bilenler için iyi bir uyarıcıdır. 

Adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm ancak Ada'nın gerçeklerini esas alan bir yaklaşımla mümkündür. Bu anlayışla Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneriye tam destek veriyor; uluslararası toplumu bu gerçekçi öneriyi önyargısız şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay.

"ROTASINI ŞAŞIRAN CEVABINI ALIR"

Uluslararası toplumun vicdanında önyargıların hakikatlerin önüne geçmesi kabul edilemez. Özellikle Doğu Akdeniz'de ülkemizi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni dışlayan girişimlerle ve bu kafayla bir yere varılamaz. Bunu anlamamakta direnen Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır. Kiminle anlaşma yaparlarsa yapsınlar, sakın ola ki ne yaptıkları anlaşmalara ne de arkasında sığındıklarına güvenerek şımarıklık yapmaya çalışmasınlar. Bunu buradan Yunanistan'a da Kıbrıs Rum Kesimi'ne bir kez daha hatırlatıyorum. Yaparlarsa tarihte olduğu gibi bugün de gelecekte de alacakları cevabı onlar çok iyi bilirler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • TRT Word'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır bize verdikleri terör ve savaş zararları sebebiyle tazminat olarak Kuzey Suriye ve Kuzey Irak ilhak edilmeli, zaten Misak-ı Milli sınırları içinde kalan bölgeler. Oradaki enerji yatakları en çok Türkiye'nin hakkı eşkıya teröristlerin değil. Yıldırım operasyonları ile enerji krizi ancak ilhak ederek aşabiliriz..
    Cevapla
  • Arif siyah beyaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada herkes sadece konuşuyor hayt huyt ortada bişey yok
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman sert dille uyarildilar diye haber yapılırdı lakin içi bostu bu sefer mesaj yerinde...
    Cevapla
  • ŞAHBAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    25 temmuz 2023 gununu sag salim görürsek insallah bizim karasularimiza girip sag cikacak bir hacli yokkk insallahh gorecez insallah Allahin hidayeti ustumuze olacak insallah
    Cevapla
  • Salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Budur yani bizede alkislamak duser
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?