ABD ve Fransa ile anlaşan Yunanistan'dan itiraf: 20 yıl önceki Türkiye yok

ABD ve Fransa ile anlaşmalar imzalayan Atina, günümüz Türkiye'sinin o eski Türkiye olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Dendias, "Günümüzün Türkiye'si 20 yıl önceki hatta NATO'ya 1952'de katılan ülke değil" dedi.

ABD ve Fransa ile anlaşan Yunanistan'dan itiraf: 20 yıl önceki Türkiye yok
ABD ve Fransa ile anlaşan Yunanistan'dan itiraf: 20 yıl önceki Türkiye yok
GİRİŞ 18.10.2021 14:11 GÜNCELLEME 18.10.2021 16:38
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Son dönemde Türkiye karşıtı söylemlerini artıran ve hem Fransa ile hem de ABD ile savunma sanayi anlaşmaları ve işbirliklerine imza atan Yunanistan'dan yeni açıklamalar geldi.

Yunanistan, Fransa'dan sonra ABD'yle de anlaştıYunanistan, Fransa'dan sonra ABD'yle de anlaştı

Miçotakis'ten Türkiye'ye nükleer tehdit! Çipras'tan sert tepki: İktidara geldiğimiz an...Miçotakis'ten Türkiye'ye nükleer tehdit! Çipras'tan sert tepki: İktidara geldiğimiz an...

Miçotakis: Türkiye saldırırsa Fransa yardıma koşacakMiçotakis: Türkiye saldırırsa Fransa yardıma koşacak

Yunanistan'dan Fırkateyn hamlesi: Fransa'dan satın alacaklarYunanistan'dan Fırkateyn hamlesi: Fransa'dan satın alacaklar

ABD ile imzalar atıldı! Dendias küstahlaştı! Türkiye'yi tehdit ettiABD ile imzalar atıldı! Dendias küstahlaştı! Türkiye'yi tehdit etti

'ABD ilk kez, Türkiye'ye karşı olduğunu yazılı olarak gösterdi''ABD ilk kez, Türkiye'ye karşı olduğunu yazılı olarak gösterdi'

Türkiye'den Yunanistan ve Rum yönetimine: Rotasını şaşıran cevabını alır!Türkiye'den Yunanistan ve Rum yönetimine: Rotasını şaşıran cevabını alır!

"TÜRKİYE NE 1952'DEKİ NE DE 20 ÖNCEKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Kathimerini gazetesine konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi'nin Başkanı Senatör Bob Menendez'in Türkiye karşıtı tutumunu değerlendirdi.

Dendias, "Senatör Menendez, Türkiye karşısında duruşunu net sergiliyor. Öte yandan ABD yönetimindeki bazı yetkililer, hedeflerinin Türkiye'yi kaybetmemek olduğunu söylüyorlar. Fakat bu yaklaşımın modası geçti. Türkiye, son teknoloji NATO dışı silahlar satın alıyor, Batı'dan bağımsız nükleer reaktör inşa ediyor, Suriye ve Libya'da müttefik olmayan güçlerle işbirliği yapıyor. Günümüzün Türkiye'si 20 yıl önceki Türkiye değil ve hatta NATO'ya 1952'de katılan ülke değil" ifadesini kullandı.

"AMACIMIZ TÜRKİYE'Yİ KARŞIMIZA ALMAK DEĞİL"

Dendias, "ABD ile yaptığımız anlaşma doğrudan bir üçüncü partiye ya da Türkiye'ye karşı değil. Elbette Türkiye kendisini saldırgan taraf olarak görmüyorsa. Genişlemeci, Neo-Osmanlı ve İslam merkezli tutumu sayesinde bütün yakın komşularından uzaklaştı. Bunda gerçekten ders çıkarılması gereken bir başarı var: Bir ülke birkaç yılda onlarca yıldır kurduğu ilişkileri nasıl yıkabildi" dedi.

Dendias ayrıca, Yunanistan'ın Türkiye'yi karşısına almak ya da onu uzaklaştırmak gibi bir amacı olmadığını da dile getirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 87
  • Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Dendias bunu birde türkiyenin zillet ittifakına anlat. Anlamıyorlar.
    Cevapla
  • Vatanim 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklin VARSA YUNANISTAN o aklini Kulan Turkiyele iyi komsu Kal. Sen avrupanin kapinin dis mandalisin BUNU HIC bir zamam aklindan CIKARTMA. Sana ancak Turkiye yardimina kosar avrupa seni kulanir. Cok gec uyanmislar Turkiye eski Turkiye yok Allaha bin sukur daha da iyi olacak Sabir!
    Cevapla
  • Adalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Yusuf Yusuf
    Cevapla
  • 065 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mübarek ismi böyle iğrenç bir söylemde kullanmayın. Ne demek Yusuf Yusuf Yusuf. Bu nasıl bir benzetme? Birileride beğeniyor, yazıklar olsun. Şuursuz Müslüman olmak böyle bir şey olsa gerek.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan artık şunu anlamalı.. Yunanistan tarafından Kardak'ta keçi besleyerek onlara ot/su atarak " bu işgal girişimini de uluslararası deniz hukukuna göre "bir ada veya kayalık o ada üzerinde tarım hayvancılık yapana aittir maddesine dayanmasını yutacak, göz yumacak ne NATOcu general, ne de siyasetçi kalmadı.. Yunanistan tüm bunları bilip iyi hesap etmeli!!!” “Belki biz tek gözümüzü kaybederiz ama YUNANİSTAN İKİ GÖZÜNÜ KAYBEDER..
    Cevapla
  • ZIMBO 2 yıl önce Şikayet Et
    Herseyin farkındasınız da kabullenmek zor geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor