Kabine, Erdoğan liderliğinde toplanıyor: Dövizdeki artış ve 10 elçi masada

Kabine, Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Dövizdeki yükseliş, "istenmeyen adam" ilan edilmesi gündemde olan 10 büyükelçi ile Kovid-19 tedbirleri masaya yatırılacak. Erdoğan'ın, toplantı sonrası alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Kabine, Erdoğan liderliğinde toplanıyor: Dövizdeki artış ve 10 elçi masada
Kabine, Erdoğan liderliğinde toplanıyor: Dövizdeki artış ve 10 elçi masada
GİRİŞ 25.10.2021 06:57 GÜNCELLEME 25.10.2021 08:05
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak toplantının öncelikli başlığı, döviz kurunda son dönemde meydana gelen yükseliş olacak. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın genel bir bilgilendirme gerçekleştirmesi beklenirken, ayrıca önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla ilgili de sunum yapması planlanıyor.

TEDBİR GELECEK Mİ?

Koronavirüs tedbirleri de kabinenin en önemli gündem başlıklarından biri. Artan vaka ve ölüm sayılarının yanı sıra, aşılama çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda, koronavirüs salgınıyla ilgili yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı Bakanlar Kurulunun görüşlerine göre şekillenecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabineye hastanelerin doluluk oranı, yerli aşı çalışmaları ve vakalardaki son duruma ilişkin bilgi verecek. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okullardaki son durumu aktaracak.

BÜYÜKELÇİLERLE İLGİLİ SUNUM

Kabine toplantısının kritik başlıklarından birisi de 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilgili skandal açıklamaları olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili "Gerekli talimatı Dışişleri Bakanı’mıza verdim. 10 büyükelçinin bir an önce ‘istenmeyen adam’ ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim" ifadelerini kullanmıştı. Toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin önümüzdeki dönemde uluslararası alanda atabileceği adımlarla ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek kabinede alınan kararları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE

Ayrıca, son dönemde güvenlik güçleri ve Millî İstihbarat Teşkilatının gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, sahadaki son durum ve gelen istihbarat raporları da masada olacak. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Brüksel’deki temaslarına ilişkin kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Yine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı 30-31 Ekim’de Roma’daki G-20 liderler zirvesiyle ilgili son hazırlıklar da değerlendirilecek. Erdoğan, zirvede başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere pek çok liderle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN
YORUMLAR 35
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    2022 de her yerde kıtlık olacak biz yine dolar 10 1 te olsa dimdik ayakta kalacağız.
    Cevapla
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    eskiden olsa cumhurbaşkanını seviyoruz derdik ama şimdi durum başka bu koşullar altında sayın erdoğanı sevmemiz mümkün değil..on büyükelçiyi kınarsın eleştirirsin ama kızarak onları sınırdışı olsun diyemezssin dersen eğer bütün ülke zarar görür .. o sözün ardından dolar hemen yükseldi. yine dışgüçler mi saldırdı..tek adamlık rejimin sonucu böyle olur bir kişi nasıl koca memleketi iki sözüyle ateşe atabilir
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Onurlu dış politika neden batıyor size , eyvallah deyince herşeyin düzeleceğini doların düşeceğini mi zannediyorsunuz. Bırakın bu CHP zihniyetini bunlara kalsa vatan diye bişey kalmaz.
    Cevapla
  • vatansever.. 2 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN BU ÜLKEDE İSTİKRAR OLMAZ ...sen üretime yönelirsen ,dik durursan bu ülke YIKILMAZ....Japonyada da 1 dolar = 113 yen sende 1.00 Tl: 9.50 dolar.. dolar yükselmesi seni batırmaz ... SEN FAİZLERİ İNDİR BAK EKONOMİ NASIL CANLANIYOR...DOLARA BAĞIMLILIKTAN KAFANDA KURTUL...O ESKİDENDİ...öyle korkarak yaygara çıkarırsan batarsın...KORKMA hiç bir şey olmaz ...HÂLA TÜRKİYENİN GÜCÜNÜ GÖRMEMEYECEK KADAR KÖR OLMUŞSUNUZ..TABİ BUNLARI U YGULADIĞIMIZDA ANLAYACAKSIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ..Şimdi saçmaladığımı düşünebilirsin..SEN DİK DURMAYA DEVAM ET ...YOKSA CHP GELİP İMF NİN YULARINI HEPİMİZİN BOYNUNA GEÇİRDİĞİNDE İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAKTIR...
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin ülken müstemlekemi gelen giden azarlasın az liderin arkasında durun üç kuruş zarar edeceğiz diye şamar oğlanına dönmeyelim
    Cevapla
  • Metehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu emperyalistlere ne zaman taviz verdikten sonra ekonomi çok iyi oldu bunlara en iyi cevap anladıkları dilden cevap vermedir reiste onu yapıyor rest topunuza rest. Aç kalmayı dert ediyorsan git çanakkaledeki şehitleri ziyaret et.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani buyrun iç işlerimizi beraber halledelim mi diyecekti. Adı üstünde büyükelçi haddini bilecek bilmezse defolup gidecek. Sizin önceden de Sayın cumhurbaşkanımızı sevmediğinize eminim. Sevmiş olsaydınız Ülkemizin iç işlerine burnu sokan haddini bilmezlere haddini bildirdiği için tebrik ederdiniz
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde her konuda diğer ülkeleri eleştiriyoruz. rusyaya çine amerikaya kızıyoruz, onlarda bizim elçileri kovsalar hoş olmaz.
    Cevapla
  • ÇakıR 2 yıl önce Şikayet Et
    500 baz puan faiz arttırma kararı alsanız bile dolar tekrar 9 TL'ye geri gelmez. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanimizi seviyoruz. Bizlerde faizlerin inmesini isteriz ancak. Butun dunya faiz artirirken boyle bir zamanda ,piyasa ile inatlasmak cok yanlis. Dolar yukselirken her seye zam gelirken enfilasyon kudurmuşken . Benzine lpg ye sik sik zam gelirken böyle yapılmamalı. Yazık bu garibanlara ve bizlere çok Yazık.
    Cevapla
  • Hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    zam yapanlar kimler fırsatçılar onlar acaba bu ülkenin vatandaşları değilmi meyveler sebzeler kasalarla çöple buluşması bu insanlarda herhangi bir rahatsızlık oluşturmuyor soruyorum manava niye fiyatlar yüksek arz talep diyor niye çöpe döküp fiyatı düşürmüyorsunuz cevap yok ülkemin haini bol dedimmi birilerinin zoruna gidiyor hemen tayyipçi oluyorum tayyipçiyim demekki doğru yoldayım ne katar dinsiz ateist varsa dış mihraklarla birlikte her gün ülkeme saldırıyorken birde bunlar sözde esnaf aynen açlıktan ölüyoruz deyip doları yatırım aracı yapan sözde atatürkçü milliyetçiler çok zorlanıyor hainler kelimesinden
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    elçiler gitsin doları kimse tutamaz.
    Cevapla
  • soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yapacağından geri durmaz. Elçiler gidecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi