Akşener'den sürpriz adaylık çıkışı! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den Millet İttifakı'nın olası cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklama yaptı. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'a hayır demeyeceklerini açıkladı. Akşener ayrıca iki isimle ilgili endişesini dile getirdi.

GİRİŞ 26.10.2021 00:40 GÜNCELLEME 26.10.2021 09:56
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan birinin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi durumunda bu isimlerin adaylıklarına karşı çıkmayacaklarını bildirdi.
 

Akşener'den '10 büyükelçi' açıklaması: İç mesele olmaktan çıkarAkşener'den "10 büyükelçi" açıklaması: İç mesele olmaktan çıkar


Akşener, katıldığı televizyon programındada, cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Parlamenter sisteme hızlı bir şekilde geçilecek. Sistemde bir Cumhurbaşkanı olacak. Bir başkan yardımcısı olabilir. O da başbakan gibi çalışabilir. Seçilen Cumhurbaşkanı da tekrar seçilmesine gerek yok."

'TEK VE ORTAK ADAYLA GİDİLMESİNİ DE ÖNERİYORUM'

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ile ilgili şunları kaydetti:

"Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz 'hayır' demeyiz. 63 ilin ilçelerinde insanlarla görüşüyorum. Muhalif seçmeni iki arkadaşımız üzerinden taraftarlaştırmaya döndü bu iş. Bunu yanlış buluyorum. Taraftarlaşan insanlar 'o insanların arkasında yürüyecek mi yürümeyecek mi?' diye bir endişem var. Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz."

YORUMLAR 79
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar benzemezsinin tek ortak yanı koltuk sevdası ülkeye gram faydaları olmaz Allah fırsat vermesin bunlara
    Cevapla
  • Yusuf Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanda haysiyet olur siyasi parti lideri belediye başkanını kendinden erk görüyor utanma olur insanda biraz yahu aday ol seren ile millet kadın görsün kadın iken birilerinin eteleri altına saklanma
    Cevapla
  • BOZO K 2 yıl önce Şikayet Et
    Liderseniz siz aday olun.
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    meralın kendine güveni yok ondan ya ekrem veya mansur diyo kendine güveniyorsan çık resin karşısına hodri meydan
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Parti başkanı, belediye başkanını cumhurbaşkanı adayı olarak gösteriyor ise, kendisinin siyasette iddaası yok mademki belediye işçisi olması daha doğru olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!