Millet İttifakı'nda tezkere çatlağı: İYİ Parti'den CHP'ye sert tepki!

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oyuyla 2 yıl uzatıldı. CHP'nin HDP ile birlikte hayır oyu vermesi eleştirilerin hedefinde yer aldı.

Millet İttifakı'nda tezkere çatlağı: İYİ Parti'den CHP'ye sert tepki!
Millet İttifakı'nda tezkere çatlağı: İYİ Parti'den CHP'ye sert tepki!
GİRİŞ 29.10.2021 00:50 GÜNCELLEME 30.10.2021 08:36
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

CHP'ye bir eleştiri de ittifak ortağı İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu "Önceki tezkere ile şimdiki tezkere arasında fark yok. Öncekine evet deyip buna hayır diyenlerin durumu tartışılır" dedi.

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki sınır ötesi operasyonlarının süresinin 2 yıl daha uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM'de görüşüldü. Tezkereye, AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'Evet' oyu verirken, HDP 'Hayır' oyu kullandı.

TEZKEREYE HAYIR DİYEN CHP ELEŞTİRİLDİ

Oylamadan önce HDP tarafından gizli ortağı CHP'ye 'Hayır' oyu kullan mesajı gönderilirken, CHP'nin tutunacağı tavır merak konusu olmuştu. CHP oylamada hayır oyu verirken, eleştirilerin de hedefinde yer almıştı.

DAHA ÖNCE EVET DEDİĞİ TEZKEREDEN FARKI YOK

Eleştirilerin üzerine yapılan açıklamalarda, 'Tezkerede yabancı askerler maddesi var' denildi ve bu nedenle hayır oyu kullanıldığı aktarıldı. Yaşanan gelişmelerin üzerine CHP'nin daha önce evet oyu verdiği tezkereler gündeme geldi ve o tezkerelerde de aynı maddelerin olduğu aktarıldı.

İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU'NDAN CHP'YE TEPKİ

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti tarafından da bir tepki geldi. CHP'nin tezkereye hayır demesiyle ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, duruma tepki gösterdi ve "Önceki tezkere ile şimdiki tezkere arasında fark yok. Öncekine evet deyip buna hayır diyenlerin durumu tartışılır" dedi.

YORUMLAR 58
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Önceki tezkerede ortağınız hep rest çekmemişti bu tezkerede pkk chp ye şantaj yaptı chp de pkk dan gelen emri yerine getirdi. Anladimki. Millet biliyor ne mal oldugunuzu
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İp iyi polisi oynuyu. Yani tamemen pr. Kenar süsü. Zerre kadar memleket için planları yok. Tek plan kaos ve fetö istekleri. Hele sen dur 15 temmuzdan sonra neler olucak diyen tiplerin partisi
    Cevapla
  • Ortanca 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti ile Chp'nin yolları bir adım ötede Hdp'de kesişiyor. Milleti hala koyun gibi görmeye devam etsinler bakalım.
    Cevapla
  • Vatandaş19 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala ne susuyorsunuz evet diyenlere resmen hain dedi adam.Yazık size
    Cevapla
  • MSELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    kk ana avrat küfretse yine sesleri çıkmaz çünkü ip i besleyip büyüten ve oraya getiren o
    Cevapla
  • SAMSUNLU YÜCEL 2 yıl önce Şikayet Et
    BAZI İSİMLERİN MİLLET İTTİFAKINDA OLMASINA ŞAŞIRIYORUM,MESELA YAVUZ AĞIRALİOĞLU GİBİ...MUHSİN BAŞKANIN YANINDA OLUPTA HDP İLE BİR OLAN CHP'NİN YANINDA OLMALARI ZORUMA GİDİYOR.TEZKEREYE HAYIR OYU ÇIKMA İHTİMALİ OLSA CHP LİLERDE 'EVET'DİYECEKLERMİŞ;GÜLMEDEN EDEMİYORUM.SAYIN İYİ PARTİLİLER'KANDIRILMAYIN' ÇÜNKÜ SONRADAN DÖNÜŞÜ ZOR OLUR,YAPAMAZSINIZ.İktidar olma HEVESİYLE VATAN TOPRAĞINDAN,ÜLKÜNÜZ DEN VAZGEÇEMEZSİNİZ.YOKSA NE FARKINIZ KALIR CHP DEN...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi