Başkan Erdoğan'dan ABD açıklaması: Bundan sonra herhalde böyle devam etmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen G-20 zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye desteğiyle ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 31.10.2021 22:06 GÜNCELLEME 01.11.2021 17:10
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen G-20 zirvesinin ardından açıklama yaptı. Erdoğan, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye desteğiyle ilgili soruya cevap verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmesinde, “Şüphesiz, Suriye’de bulunan bu terör örgütleri, PKK, PYD, YGP gibi, bunların özellikle Amerika’dan aldıkları destekler konusunda bu desteklerle ilgili üzüntümüzü, bu desteklere yönelik NATO üyesi ülkeler olarak bunun bizde meydana getirdiği üzüntüleri ifade ettik. Bu konularda bizim dayanışmamızı zedeleyecek adımlar olduğunu da söyledik. Bunlarla ilgili olarak da özellikle Dışişleri Bakanlarımızın karşılıklı olarak çok daha sıkı irtibat halinde olmaları gerektiğini vurgusunu yaptık. Güvenlik noktasındaki Savunma Bakanlarımızın bu noktadaki ilişkilerini gündeme getirdik. Bundan sonraki süreçte, inanıyorum ki bugüne kadar olan süreç herhalde böyle devam etmeyecektir” dedi.
 

Başkan Erdoğan'dan AB ordusu açıklaması! Bu mümkün değilBaşkan Erdoğan'dan AB ordusu açıklaması! Bu mümkün değil


AFGANİSTAN KONUSU DA GÜMNDEME GELDİ

Afganistan’daki durumu da mevkidaşı Biden ile değerlendirdiğini dile getiren Erdoğan, “Afganistan konusu tabi ki gündeme geldi zira Brüksel görüşmemizde zaten Afganistan Karzai Havalimanı, özellikli gündemimizdi. Fakat öyle gelişmeler oldu ki, biz tabi Afganistan’dan özellikle askerimizi çekmek durumunda kaldık. Askerimizi biliyorsunuz, Afganistan’dan çektik. Tabi bu orada yaptığımız görüşmenin aynı minval üzerinde devam etmediğinin bir ifadesiydi. Fakat biz tabi kendilerine şunu da söyledik; şu anda Katar’la Türkiye arasındaki görüşmeler, bundan sonraki süreçte yol haritamız ne olacak, bunların değerlendirmesini yaptık. Bundan sonraki süreci biraz da gelişmeler belirleyecek” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 42
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    biz gerek rusya gerek abd ve gerken NATO ile uyum içinde ve kırmızı çizgilere dikkat eden bir ülkeyiz. hiç bir ülkenin asla hegomenyası altına girmeyiz. abd ise çok ısrarcı. .ne Rusya ne batı Türkiye siz asla yapamaz ve bunu iyi biliyorlar. ..Türkiyeyi yıpratma çabaları hatta parçalama çabaları sonuçsuz kaldı. hala vazgeçmişde değiller ..şimdi iyi geçinme sinyalleri geliyor. güçlü Türkiye bölgesinde ve dünyada huzur ve güvendir. libya Suriye Azerbaycan Afganistan balkanlar ve Afrika da bunu gösterdik ve daha göstereceğiz. .birileri istmesede..
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra daha kotu olacak Reiss bunlara inananda kabahat, artık ciddi ve yerinde politika yap, muhatabın ABD değil yeter yaw sen biliyon nere olduğunu suratına suratına, Osmanlı tokadı yapıştırma zamanı geldi de geçti bile...?
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    s400 leri almamız hataydı zaten kullanmıyoruz bizim f35 ve f16 ya ihtiyacımız var üstelik patriot da alırdık konu kapanırdı
    Cevapla
  • Tamer 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd vatandaşımısın.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar tabiki bu konuyu hemen görüşürüz veya bakarız dememişler! Kendimiz çalmış, kendimiz söylemişiz
    Cevapla
  • orhan01 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan gibi musluman ve dost ulke ile iliskilerimiz icin bile Abd ve Avrupadan izin alip onlarin gozlerinin icine agizlarindan cikacak söze bakiyorsak biz henuz özgür ülke olmamisiz.Anca abd ve avrupaya yalakalik yapip kendimizi musluman mazlum ulkelerin abd ve avrupa tarafindan kolay işgal edilmesi icin kullandiriyoruz.Afganistanda zaten aynen bunlar oldu.Turkiyeyi Nato gücü altinda afganistani isgal etmek icin kullandilar.Yaziklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda