Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konsey üyesi liderler Demokrasi Adası'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konsey üyesi ülkelerin liderleri, Türk Konseyi 8. Zirvesi'nin düzenleneceği Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na tekneyle hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konsey üyesi liderler Demokrasi Adası'nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konsey üyesi liderler Demokrasi Adası'nda
GİRİŞ 12.11.2021 13:20 GÜNCELLEME 12.11.2021 13:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Konseyi) liderleri, Türk Konseyi Devlet Başkanları 8. Zirvesi'nin düzenleneceği Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, "Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler" temasıyla gerçekleştirilecek zirveye katılmak üzere İstanbul'a gelen Türk Konseyi'ne üye ülkelerin liderleri ve heyetler, tekneyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ve gözlemci ülke Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra adaya varan liderler ve heyet üyelerini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği eşliğinde karşıladı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • selim ileri 2 yıl önce Şikayet Et
    macaristan Türk kökenlerini yavaş yavaş kabul etme yolunda. avrupada da bizi destekleyen sayılı ülkelerden biridir. kardeş macar halkının yakın gelecekte Türk kökenli olduklarını tam kabul edeceklerine eminiz. kardeş ülkeye Türk Konseyine gözlemci ülke yerine asil ülke statüsü verilmelidir.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi ve özgürlükler adası nerede
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah eyvah şimdi DÜNYA basını buna ne der Yunan neder içimizdeki Bizans’ın artıkları ne der İŞTE BU TÜRKLERİN AYAK SESLERİ DÜNYA GÜNDEMİNE DÜŞECEK haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi