AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan Türkkan tepkisi: İYİ Parti sınıfta kaldı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Lütfü Türkkan için İYİ Parti'ye tepki göstererek, "Gereken yapılmamıştır. Siyasi ahlak dersinden İYİ Parti yönetimi sınıfta kalmıştır" dedi.

GİRİŞ 12.11.2021 15:54 GÜNCELLEME 12.11.2021 16:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına ettiği ağır küfürlere tepki gösterdi.

İşte Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Topluma ben sizin bacınızım diyen bir partinin genel başkanının, kendi vekili tarafından bir şehidin bacısına küfür edilmesiyle ilgili toplumu sükûtu hayale uğrattığı ve yol yürümeye devam kararı aldığı görülmekte, ne disiplin kuruluna sevk edildi ne de istifası istendi. Dolayısıyla bir an için düşünüldüğünde İYİ Parti'nin bir vekili sıfatıyla böyle bir hadsizlik söz konusu olsaydı acaba İYİ Parti'nin disiplin kurulları yine işlemeyecek miydi?  İstifası istenmeyecek miydi? Bu noktada mahşeri vicdan değerlendirmesini yapacak ve kararını verecektir. Gereken yapılmamıştır. Siyasi ahlak dersinden İP yönetimi sınıfta kalmıştır. Bu apaçık bir hakikat olarak toplumun huzurunda cereyan etmiştir. CHP ve HDP‘nin bu konudaki tutum ve davranışı da ortada, İYİ Parti ile yamalı bohça ittifakının devamı yönünde hakaret ve küfür üzerine ittifakın devam ettiği görülmüştür. Bu net durum olarak kamuoyunun takdiridir.

CHP’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘manda ve himaye kabul edilemez’, ‘İstiklal-i Tam, tam bağımsız Türkiye’ ilkeleri ve ‘”Bağımsızlık benim karakterimdir” yaklaşımına taban tabana zıt bir şekilde 10 büyükelçinin içişlerimize karışarak, yargımıza doğrudan talimat verme cüretini gösterdiği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsiyetli duruşu ve gereğinin yapılması talimatı karşısında bu büyükelçilerin cesareti kimden aldıkları anlaşıldı. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun büyükelçilere Türkiye’nin en önemli en stratejik projesi ve yatırımı olan bir yatırım ile ilgili yabancı devletlerden yardım dilenerek; “Türkiye’yi durdurun, bu yatırımı yaptırmayın.” çağrısında bulunduğu apaçık bir şekilde ortaya çıktı. Bu utanç mektubunu yazarak aslında CHP’nin altı okuna bir ok daha ilave etmiş oldu. O okta manda ve himaye kabul edilebilir okudur.

Terör elebaşının açıklamalarına şahit olduk; o da terörle mücadele tezkeresine hayır diyen CHP’nin terör örgütü elebaşının övgüsüne mazhar olması. ‘Bu övgü’ size ‘onur’ olarak yeter. Nasıl bir tablo ile karşı karşıya bulunduğumuzu milletimizin takdirine arz ediyorum. Türkiye’nin egemenliğine, bağımsızlığına ve milli güvenliğine aykırı, Türkiye’nin ve milletimizin aleyhine bir tutum ve davranış içinde olduğu gerçeği ortadadır. CHP yönetimine yazıklar olsun diyorum.

Mantık şu; Siz ne yaparsanız yapın AK PARTİ olarak, ne kadar iyi şeylerde yapsanız biz kötü diyeceğiz diyorlar. Ne kadar güzel iş yaparsanız yapın biz kara çalacağız size diyorlar. Muhalefet anlayışları bu maalesef. Bu durum muhalefetin şizofrenik bir muhalefet anlayışı içerisinde hareket ettiğinin kendi ifadeleriyle en büyük ispatı ve delilidir.  Dolayısıyla bu yaklaşımların milletimize, devletimize, ülkemize hiçbir fayda getirmediği ve getirmeyeceği milletimiz tarafından görülmektedir. İşte bu gerçeğin de ortaya çıkması münasebetiyledir ki yamalı bohça ittifakında dikiş patlatmıştır. Hırçınlaşarak millet değerlerine aykırı tutum ve davranışlarını aleni bir şekilde fütursuzca ortaya koymaktan çekinmemektedirler. Milletimiz bu yaklaşımlara cevabı Haziran 2023’te net bir şekilde ortaya koyacaktır.

YORUMLAR 1
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan, buna benzer Gürgentepe belediye başkanı Yaşar Şahin’de görevden alınmalı , şehit yakınına kim olursa olsun dil uzatamaz, şehitlerimize , bu vatana kimse ihanet edemez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak