Bakan Akar'dan son dakika S-400 mesajı! Yunanistan'a da Ankara daveti

Milli Savunma Bakanı Akar, Yunan heyeti görüşmeler için Ankara'ya davet etti. Akar ayrıca, "Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hem kendimizin hem de KKTC’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz" dedi.

GİRİŞ 16.11.2021 10:41 GÜNCELLEME 16.11.2021 11:58
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör operasyonları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"HAREKATLARLA TERÖR KORİDORU ENGELLENDİ"

Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı Fırat Kalkanı (2016), Zeytin Dalı (2018) ve Barış Pınarı (2019) harekâtları başarıyla icra edilmiştir. Bu harekâtlarda göğüs-göğüse mücadele ile 4.000 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirilirken ülkemizin güneyinde kurulmak istenen terör koridoru da engellenmiştir.

Unutulmamalıdır ki, terör koridoru engellenmeseydi; ülkemiz çok daha büyük ve kapsamlı tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalacaktı.

"YUNANİSTAN'A DİPLOMATİK ALANDA VE SAHADA GEREKLİ KARŞILIK VERİLİYOR"

İyi niyetli diyalog çağrılarımıza rağmen Yunanistan’ın her türlü haksız hukuksuz eylemlerine, mütekabiliyet kapsamında diplomatik alanda ve sahada gerekli karşılık veriliyor.

Ege’de ve Doğu Akdeniz’de hem kendimizin hem de KKTC’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz.

YUNAN HEYETE ANKARA DAVETİ

Yunanistan ile aramızdaki sorunların uluslararası hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesini samimi olarak istemekteyiz. Bu çerçevede, güven arttırıcı önlemlere ilişkin görüşmelerin 4. turu için davet ettiğimiz Yunan heyetini Ankara’ya bekliyoruz.

2021'DE 2 BİN 426 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 32 bin 901, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 426 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

S-400 MESAJI

S-400 bir savunma silah sistemi olup; S-300, NATO İttifakı içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sistemi de bizde aynı şekilde kullanılacaktır, kullanılabilecektir.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • dede 2 yıl önce Şikayet Et
    kımseden hesap verırsek bagımsız olamayız
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Teknik askeri silah ve teçhizatları yerleri açık olup olmadığı söylenmemesi gerekir zaten kimin ne niyeti varsa saldırır bize sonucunu görür ben olsam yalan söylerim kurmadık açık değil diye hayinler bıze saldırma girişiminde bulunduğunda uçakları sinek gibi düştüğünde herkes anlar nasıl olsa açıkmi kapalı mi diye! :)
    Cevapla
  • ErektusSOkares 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha hala kullanmaya başlamadık yani öylemi
    Cevapla
  • Osman S. 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu yunana bir zaman verip silahlandırdığı adalardan silahları kaldırmalarını aksi takdirde atinaya kadar gidileceğini bi hatırlatıverseniz nekadar güzel olur. Bir daha çeneleri i açabiliyorlarmı. Denemede fayda var. Koruyucuları na yapacak, görelim.
    Cevapla
  • Mert adam 2 yıl önce Şikayet Et
    S-400 bir savunma silah sistemi olup; S-300, NATO İttifakı içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sistemi de bizde aynı şekilde kullanılacaktır, kullanılabilecektir. NOKTA. Helal paşam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi