Türkkan'ın skandalı İYİ Parti'ye pahalıya patladı! Son ankette çarpıcı sonuç

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına hakaret etmesi, İYİ Parti'nin oy oranına nasıl yansıdı? Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş, son yapılan araştırmadan önemli veriler paylaştı.

GİRİŞ 16.11.2021 23:11 GÜNCELLEME 16.11.2021 23:14
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

İYİ Parti eski Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine ettiği sinkaflı küfür sonrası partiye tepkiler çığ gibi geldi. İYİ Genel Başkanı Meral Akşener ise Türkkan'a sahip çıkmıştı. Yapılan araştırmada, Lütfü Türkkan'ın skandalı sonrası oy oranında büyük düşüş yaşandığı ortaya çıktı.

Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş dikkat çeken verileri A Haber'de paylaştı.

İhsan Aktaş şu ifadeleri kullandı;

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİ OLAYDAN HABERDAR?

Biz şimdi bu konuda geçtiğimiz hafta bir araştırma yaptık. Lütfü Türkkan meselesini kamuoyu nasıl karşıladı diye. Türkiye genelinde halkın yaklaşık yüzde 75-76'sı olaydan haberdar olmuş ve doğrudan yüzde 81'lik bir kesimi bu hadiseyi kınıyor, yanlış buluyor.
 

Son anket sonuçları açıklandı: AK Parti dışında umut görülen bir parti yokSon anket sonuçları açıklandı: AK Parti dışında umut görülen bir parti yok

DOĞRU BULAN VAR MI?

Yüzde 16-17'lik kesim de kararsız kalıyor. Çok ilginçtir konuyu doğru bulan yüzde 1,5 herhalde onlarında kim olduğunu tahmin edersiniz.

YÜZDE 16 KAYBETTİ

Türk halkının ancak yüzde 1,5'inin desteklediği yüzde 80'inin karşı çıktığı bir durum var. Peki, 'bu yanlış bulma hadisesi oy verme davranışınıza bir etki de bulundu mu?' dediğiniz zaman elbette ki bütün partilere oy verenler kendi partileriyle alakalı kanaatini değiştirmemiş. Özellikle İYİ Parti'ye oy verenlerin yüzde 16'sı 'daha önce İYİ Parti'ye oy veriyordum bundan sonra asla oy vermem' şeklinde bir davranışları var.

YORUMLAR 93
  • Karabük78 2 yıl önce Şikayet Et
    İp saten karma partiydi chp hdp föte karması çok tehlikeli adamlar var meral akşener sokaklarda neden kükrüyor onlara güveniyor
    Cevapla
  • İmam Üsküdarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekçi konuşalım yüzde 12 oyları var birbirimizi kandırmayalım IBB seçim sonucunu görmeyelim yeniden
    Cevapla
  • İzmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah göreceğiz bakalım...
    Cevapla
  • Cüneyt Fatıoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayret ediyorum ,hadi sayın Erdoğan'a kızdın,yeniden refah var,büyük birlik var,devlet Bahçeli var........hepsini geçip fetö ile aynı söylemde bir partiyi desteklemek için milli ve manevi değerleri terketmek lazım.
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Talimatla kurulan fetöcülerin partisi.
    Cevapla
  • Bolulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerin ahı sizi iki dünyada da yakar iki yakanız bir araya gelmesin inşaALLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!