Son anket sonuçları açıklandı: AK Parti dışında umut görülen bir parti yok

Araştırma şirketlerinin 2023 seçimi için yaptığı son anketlerde, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açık ara birinci çıktı. OPTİMAR Başkanı Daşdemir, anket sonuçlarını "AK Parti dışında umut görülen bir parti yok" diye değerlendirdi.

Son anket sonuçları açıklandı: AK Parti dışında umut görülen bir parti yok
Son anket sonuçları açıklandı: AK Parti dışında umut görülen bir parti yok
GİRİŞ 05.11.2021 09:07 GÜNCELLEME 05.11.2021 09:07
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, Türkiye'de seçime uzun bir zaman olmasına rağmen sürekli bir seçim gündemi oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Muhalefetin iktidarı zayıf göstermek için "manipülasyon amaçlı anketler" de kullandığını ifade eden Daşdemir şunları söyledi: "Bu konuda çarpıcı bir örnek verecek olursak; her ay yaptığımız Türkiye'nin Nabzı Araştırması'nda yüzde 50'ler oranında Türkiye'nin en önemli sorunu ekonomi ve işsizlik olarak görülüyor. 'Peki bu sorunu kim çözer' diye sorduğumuzda AK Parti % 30'larda çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu oran % 35'lerde çıkıyordu. CHP % 20 civarı, İyi Parti % 6'larda, HDP ise % 7'lerde çıkıyor. Ekonomi konusunda umut olarak sunulan Babacan tutmadı. Onu umut görenlerin oranı ise binde 7'lerde. Muhalefetin toplam umut görülme durumu bir AK Parti etmiyor. AK Parti dışında umut görülen bir parti yok. Cumhurbaşkanlığı seçimleri açısından Erdoğan da rakipsiz olarak değerlendirilebilir. Hâlâ net olarak % 45,8'lik kararsızlar dağıtılmadan oyu var ki bu da önemli bir göstergedir."

KARALAMA BAŞARISIZ

Genar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş da "Son zamanlarda bir anket ve sahte sonuç fırtınası başladı. Çok ipe sapa gelmez sonuçlar yayınlanıyor. AK Parti'nin oyları CHP ve İyi Parti'nin oy toplamından fazla" tespitinde bulundu. Aktaş şunları söyledi: "Yürüttüğümüz son anket çalışmasında oy oranı yüzde 38 bandında. Pozisyonunu koruyor. MHP'nin oy oranı yüzde 10 bandında. CHP'nin oy oranı 25 bandında. İyi Parti yüzde 12'lerde. HDP 10 civarını muhafaza ediyor. Eskiden suskun seçmen diye bir tabir vardı. AK Parti'yle ilgili öyle bir karalama kampanyası var ki, o suskun seçmenlerin hepsi şimdi AK Parti seçmeni oldu."

Son dakika: AK Partili isimden dikkat çeken 'anket' açıklaması: Patlayacağını biliyorlarSon dakika: AK Partili isimden dikkat çeken "anket" açıklaması: Patlayacağını biliyorlar

Gençlere seçim anketi: Yüzde 40'ı AK Parti'yi destekliyorGençlere seçim anketi: Yüzde 40'ı AK Parti'yi destekliyor

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'ın masasına gelen dikkat çeken anket!Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'ın masasına gelen dikkat çeken anket!

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 150
  • Bİrlik ZAMANI 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYEMİZ Vatanımız için büyük şans NET
    Cevapla
  • yıl 2022 2 yıl önce Şikayet Et
    hedef 2023. dünya lideri türkiye.
    Cevapla
  • himmet abbeyyy 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw hehe
    Cevapla
  • bahriyeli 2 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu işine mi gelmedi
    Cevapla
  • Aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisle yola devam durmak yok
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz o bizim. Tabi ki Bahçeli de bizim liderimiz. Çünkü ben gerçek milliyetçinin insiyatif alıp zor zamanda karışıklık olmaması için ülke menfaatini düşünen olduğunu biliyorum. İşte bu adam gibi adam Sayın Bahçelidir. Yaptığı azımsanacak hizmet değildir. Ülkücü kardeşlerime muhabbetlerimi sunarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!