ASAL Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı: 3 parti barajı geçiyor!

ASAL Araştırma Şirketi tarafından sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili yapılan Kasım ayı anketinden ilginç sonuçlar çıktı. Ankete göre, mevcut yüzde 10 seçim barajını sadece AK Parti, CHP ve İYİ Parti geçiyor.

GİRİŞ 22.11.2021 16:35 GÜNCELLEME 23.11.2021 16:41
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

ASAL Araştırma Şirketi tarafından Türkiye Genelinde NUTS 2 sistemine göre Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile 11-14 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılan araştırmaya 18 yaş üstü toplam 1712 kişi katıldı.

İŞTE PARTİLERİN OY ORANLARI

"Milletvekili Genel Seçimleri bugün yapılsa, yani sandık bugün önünüze gelse kime- hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 37.6'sı AK Parti, yüzde 25.1'i CHP, yüzde 10.7'si İYİ Parti, yüzde 9.3'ü MHP, yüzde 9.1'i HDP, yüzde 8.2'si Diğer cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA İLGİNÇ SONUÇ

Ankette yer alan "Sizce mevcut siyasi parti liderlerinden hangisi Cumhurbaşkanı olmalı?" sorusunda ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 39.2'si bu soruya Recep Tayyip Erdoğan cevabını verirken, yüzde 19.5'i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 16.9'u Meral Akşener olmalı dedi. "Siyasi liderlerden kime güveniyorsunuz?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 43.2'si Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 21.3'ü Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 18.2'si ise Meral Akşener cevabını verdi.

İTTİFAKLARIN OY ORANLARI

ASAL Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adem Belede, kararsızlar ile oy vermeyeceğini belirtenler dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nın iki ortağı AK Parti ve MHP'nin toplam oy oranının yüzde 46.9 Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti'nin toplam oy oranının ise yüzde 35.8 çıktığını söyledi. Belede, "Araştırma sonuçlarımızda yeni kurulan partilerden Deva Partisi'nin yüzde 1.6, Memleket Partisi'nin yüzde 1.5, Gelecek Partisi'nin ise yüzde 1.0 oranında çıktığı görülmektedir." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 127
  • Gercekci 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet perişan olmuş hala aynı türküyü söylüyorsunuz ekonomi herşeyin önünde şuanda gerçekçi olmak lazim
    Cevapla
  • Şenol 2 yıl önce Şikayet Et
    ekonomıyı CHP İP HDPKK ittiffakı mı düzeltecek. iddia ediyorum bu ittifakın iktidarı 6 .AYDA İMF ye muhtaç olur . Türkiyeyi satmaya başlar
    Cevapla
  • A.A 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzücü meselenin hala vatan meselesi olduğunu bu insanlar neden anlamıyor amaç R.T.E. yi devirip lozanda Türkiye'yi güçsüz bırakmak ondan erken seçim diye bas bas bağırıyorlar bu dolar neden düşmedi anlamıyorlar iç savaş denediler başaramadılar darbe denediler olmadı şimdi halkı ayaklandırıp rte yi yanlız bırakmak istiyorlar çünkü anladılar milleti arkasında olduğu sürece yıkamaya aklar yanlızlaştırmaya çalışıyorlar Allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • Necati 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisten başkası yalan tek lider reis
    Cevapla
  • Ataş 2 yıl önce Şikayet Et
    Mükemel
    Cevapla
  • Muharrem 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisin kazanması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.
    Cevapla
  • Ceiko 2 yıl önce Şikayet Et
    Parayı bahane edip Reis gitsin diyenler para ile satılanlardır.
    Cevapla
  • Lale 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürü be kim tutar seni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"