Bakan Soylu açıkladı: 15 Temmuz darbe girişiminde 17 silah kayboldu

İçişleri Bakanı Soylu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde kaybolan silah sayısının 17 olduğunu açıkladı. Muhalefet partileri bir orduyu veya tugayı donatabilecek kadar silahın kaybolduğunu iddia etmişti.

Bakan Soylu açıkladı: 15 Temmuz darbe girişiminde 17 silah kayboldu
Bakan Soylu açıkladı: 15 Temmuz darbe girişiminde 17 silah kayboldu
GİRİŞ 24.11.2021 09:57 GÜNCELLEME 24.11.2021 12:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Süleyma Soylu, muhalefetin bugüne kadar iddia ettiği kadar çok sayıda silahın kaybolmadığını, toplamda sadece 16 silahın kaybolduğunu söyledi. Silahların markalarını da tek tek sıralayan Soylu, “3 adet G3 piyade tüfeği, 11 adet Kalaşnikof tüfek, 1 adet MP5 makineli tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 16 silah kaybı tespit edilmiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü envanterine kayıtlı 1 MP5 makineli tabanca daha kaybolmuştur. Hepsi bu kadar” dedi.

“ÇOĞU VATANDAŞIN”

Muhalefetin bunu sürekli gündeme getirmesine tepki gösteren Bakan Soylu “Kayıp silahlar meselesini söylediniz, ağzınızda sakız gibi çiğniyorsunuz. 2017 yılı idari faaliyet raporunda 1944’ten 2017’nin sonuna kadar kaybolan silahların önemli bir bölümü sivil silahlardır. Yani, vatandaşın kendi sivil silahlarının kaybolmasıdır” diye konuştu.

“AKLINIZ YETMİYOR”

Soylu, şunları söyledi:

“Kayıp silahlar meselesinde 1944 ile 2017 arasında Türkiye’de sivil dâhil bütün kayıp silahların icmalini veren bir çalışmayı getirip 15 Temmuz’da kaybolan silahlar olarak nitelendirmek ve Türk iye Cumhuriyet i devletini yine iftirayla karşı karşıya bırakmak aymazlıktır. Bunu söylemeye devam edeceksiniz gene, burada ne kadar söylersek söyleyelim. Yine, aklınız yetmiyor. Ben 15 Temmuz’da İçişleri Bakanı değilim. Benim talimatımla bir silah dağıtılmadı. Ha, şimdi, yalanınıza yeni bir kılıf daha bulun ki “Envanter dışındaki kayıp silahlar nerede? Yazıklar olsun ya, yazıklar olsun!”

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar Türk devletinin ve milletinin düşmanı kişi ve kurumlar beyim. bunlar görmez ve işitmezler. bunların sahipleri ne söyler ise ona göre havlarlar. yoksa ülkemin bütün silahları kaybolsa bunların umurunda dahi olmaz.
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım bunları muhatab alıp adam yerine koyup cevap vermeyin. Bunlar siz ne yaparsanız yapın onların dinine dönmedikçe sizi sevmezler. Fetönün ta kendileri bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak