Sezai Temelli'den gençlere skandal 'Öcalan' çağrısı

HDP'nin Eski Eş Başkanı ve Van vekili Sezai Temelli, İstanbul'da üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Temelli öğrencilere skandal çağrıda bulundu.

Sezai Temelli'den gençlere skandal 'Öcalan' çağrısı
Sezai Temelli'den gençlere skandal 'Öcalan' çağrısı
GİRİŞ 28.11.2021 23:43 GÜNCELLEME 28.11.2021 23:43
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'HDP PKK'yı desteklemiyor' sözleri bir kez daha çürüdü.

Temelli, İstanbul’da üniversite öğrencileri ile bir araya geldiği bir programda 'HDP üniversitesi'nin rektörünün de PKK elebaşı Abdullah Öcalan olduğunu söyleyerek gençlere "Öcalan okuyun" tavsiyesinde bulundu. .

Türkiye'de gerçek anlamda bir üniversite olmadığını iddia eden Temelli, "Bugün Türkiye’de özgür bir üniversite HDP’dir, rektörü de bellidir. Türkiye’nin demokratikleşmesini herkes istiyor yalnız bunun bilimsel çalışmasını yapan hiçbir üniversite yok. Bunun bilimsel çalışmasını yapan HDP’dir. Bunu bütün bilim insanlarıyla da tartışabilirim" dedi.

‘GENÇLER ÖCALAN’I OKUMALI’

"Dedim ya bizim bir rektörümüz var. O fikriyatla hareket ediyoruz. Kıymetini bilmesek de fazla adını zikir etmesek de bize sunduğu tezler var." ifadesini kullanan Temelli, bu tezlerin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın tezleri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Dolayısıyla gençliğin ve üniversite öğrencilerin bunu okuması lazım. Bahsettiğimiz demokrasinin referansı bu"

YORUMLAR 117
  • Ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları ateist yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar bunların değirmenine su taşıyan kendilerine müslüman diyen alçakların hali ne olacak acaba... Bir kürd olarak utanıyorum ve nefret ediyorum bunlardan (oy verenlerden) münafıklık yaparak oy alıyorlar (hdp) ama ne bileyim işte müslümanların bu kadarda cahil olmaması lazım bence kaşıntıları varki bu konuma kadar geldiler
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam resmen üniversite ye hitmiş pkk nın propagandası nı resmen yapıyor. Devlet devlet olsa türkiyede adalet olsa bu adamın hemen tutuklanması gerekir. Devlet bu hainlere aylık 30 milyar vekil maaşı veriyor. Bunu tutuklamayan devlete hakkım haram zıkkım olsun. Fel erkeksen ıspartada aynı konuşmayı yap. Erkekseniz
    Cevapla
  • MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuz binbir fedakarlıkla şehit ve gazi vererek dağdaki teröristi imha etsin bunlar şehirde mecliste terör propagandası yapsın terör bataklığını sulasın
    Cevapla
  • alone2 2 yıl önce Şikayet Et
    bu dağa kadro bulmanın başka bir yöntemidir devlet acılen gerekeni yapıp bunları enselemeli
    Cevapla
  • SEYİT 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin zaten temeliniz bozuk kimi kandırıyorsun yolunuz yol değil o çocukları kandırıp dağa mı çıkaracaksın birde bu devletten maaş alıyorsun zehir zıkkım olsun ağalık vatan hainler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim