Tanju Özcan ve Alim Karaca için karar 3 Ocak'a ertelendi

CHP'de toplanan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkındaki kararı, dosyalardaki eksiklikler nedeniyle 3 Ocak'a erteledi.

Tanju Özcan ve Alim Karaca için karar 3 Ocak'a ertelendi
Tanju Özcan ve Alim Karaca için karar 3 Ocak'a ertelendi
GİRİŞ 29.11.2021 13:21 GÜNCELLEME 29.11.2021 16:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başörtülü bir kadına yönelik ifadeleri nedeniyle uyarı cezası istemiyle, Fethiye Belediye Başkanı Ali Karaca da bir vatandaş ile yaptığı küfürlü telefon konuşması nedeniyle yine uyarı cezası istemiyle YDK'ya sevk edildi.

CHP YDK, Özcan ve Karaca'nın dosyalarını görüşmek üzere genel merkezde toplandı. 3 saat süren toplantıda iki dosyada da eksiklikler olduğu tespit edildi. Özcan ve Karaca hakkında verilecek karar, dosyalardaki eksiklikler nedeniyle 3 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

ÖZCAN VE KARACA NE DEMİŞTİ?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başörtülü bir kadına yönelik ifadeleri nedeniyle uyarı cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.  Bir vatandaş ile yaptığı küfürlü telefon konuşması nedeniyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da disipline sevk edilmişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözleri için "gaf" deyip ve özür dilediğini hatırlatmış, "Sosyal medya programdan bana yakışmayan gaf yaptım özür diledim zaten. Ama beni buraya getiren sürecin gaf almadığını biliyorum. Sığınmacılarla ilgili çıkışlarım 15 Temmuz'un asıl mimarinin ABD olduğunu söyledim bu rahatsızlık yarattı. linç kampanyası oldu" demişti.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un kötü yönetildiğini söyleyen taraftarla tartıştığı ve küfür ettiği iddia edilen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da YDK tarafından verilecek karara saygı duyacağını belirtmişti. 25 Ekim'de savunma veren Karaca, "Olayın 7 ay öncesi var. Telefonla kayıt yapıyor organize bir şey var burada. YDK'ya sözlü savunma yaptım vereceği karara saygı duyacağım" demişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Bişey Çıkmaz Şimdiye Kadar Taciz Tecavüz Edenlere Bişey Oldumu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki