CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a teşekkür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, helalleşme çağrısına yanıt veren Demirtaş'a teşekkür etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a teşekkür
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a teşekkür
GİRİŞ 01.12.2021 09:05 GÜNCELLEME 01.12.2021 10:37
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Zam yapılmayan hiçbir şey yok. Peki bu kadar zammın nedeni nedir? Faiz midir? Dolar kurundaki yükselişin nedeni faiz midir? Esnafın, çiftçinin, vatandaşın bankalardan çektiği kredinin faizini indirdiniz mi? Merkez Bankası indirdi ama bankalarda aynı duruyor. Ekonomiyi düzeltirsen faiz zaten kendiliğinden düşer. 

Ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız önce üretim, üretim, üretim. Üretemiyor vatandaş. 

Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Çiftçinin de esnafın da faizi sileceğim. Niye silmiyorsun? 

(EYT'yi çıkaracak mısınız?) O da çıkacak.

Türk Lirası eriyor. Cumhuriyet kurulduktan sonra çıkarılan kanunlardan biri de Türk parasının değerini koruma kanunudur. Türk parasının değeri mi kaldı? 

Merkez Bankası Başkanı'na, "Bu kurum bağımsızlıktır. Bu kurumun kendi kültürü vardır. Merkez Bankalı olmak farklı bir şeydir" dedim. Başkan bize "bağımsız olduğunu" söyledi. Faiz düşecek kararını Erdoğan veriyor. Kapatın Merkez Bankası'nı. 

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

(Belediye başkanlarınıza asgari ücret talimatı verecek misiniz?) Hazırlık yapıyoruz. Bir görüşü beyan etmeden önce beyanat yapıyoruz. Onlardan yanıt gelir. İşi olgunlaştırdıktan sonra kamuoyuyla paylaşıyoruz.

BAHÇELİ'NİN MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

Sayın Bahçeli uzun yıllardır Türk siyasetinde olan birisi. Böyle bir olayı araştırmadan doğrudan Mansur Yavaş'ı hedef alıp onu suçlaması doğru değil. Alparslan Türkeş'i anma töreni var, ailesi düzenliyor. Kur'an tilaveti sırasında bu baskın yapılıyor. Bunu da halkımızın bilmesini isterim. İnsanlar orada Alparslan Türkeş'i anıyorlar. 

BAE'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ

Tank Palet Fabrikası, Türkiye'nin gözbebeği fabrikalarından biri. Bunun yüzde 49'unu Katar ordusuna verdiler. Türkiye şu anda tank üretemiyor. 5 tane tank üretmişken, seri üretime geçme haline gelmişken neden Katar ordusuna devrettiniz? Bunu para için yaptılar. 

Birleşik Arap Emirlikleri geliyor. Neden geliyor? Hani darbe girişimine destek veriyorlardı?

HELALLEŞME ÇAĞRISI

Geçmişte büyük yaralarımız var. Siyasetçiler bazen bu yaraları deşiyorlar ve bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Bu, bizim geleceğe güvenle bakmamızı engelliyor. Ben diyorum ki: Oturuyorum helalleşelim. Bu tür şeyler olmasın bir daha. Geçmişi evet unutmayalım. Hatalar, eksikler varsa telafi edelim. Oturup helalleşelim ama geleceğe bakalım. Bütün umudum, beklentim daha güzel bir geleceği inşa etmek. Eksiğimiz, yanlışımız var. Bunu da açık yüreklilikle söyleyeceğiz. Hatadan dönmek bir erdemdir. 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helalleşme yanıtı) Helalleşmek tek taraflı olmuyor. İki taraflı olması lazım. Siz Türk Lirası'nın değerini düşürüyorsanız, sizi eleştirmek benim en doğal hakkımdır. Eleştiri ayrı şey. 

DEMİRTAŞ'A TEŞEKKÜR

(Demirtaş'ın açıklaması) Teşekkür ederim. Doğruyu görüyor Selahattin Bey. Biz mutlaka ama mutlaka bir gelecek inşa etmeliyiz ve beraber inşa etmeliyiz. Bu ülke bizim yerimiz. Gidecek yerimiz yok. Siz bu ülkede güzel bir gelecek inşa etmek istiyorsanız geçmiş yaraları kanatmamanız lazım.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin var olan sorunlarını çözme noktasında düşüncelerini ifade ediyor. Bu sorunlar kavgayla değil, mantıkla çözülür. 

'CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY MISINIZ' SORUSU

Cumhur İttifakı adayını belirledi. Millet İttifakı'nda demokrasi var. Henüz bu konuyu konuşmuş değiliz. Konuşulmamış bir konuyu benim dillendirmem doğru olmaz. 

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi topluma anlatmamız lazım. Ekonomiyi nasıl düzeltiriz, bu konuda da çalışmalar var. Biz bir araya geleceğiz, hem adayımızı belirleyeceğiz hem de demokrasiyi nasıl geliştireceğiz, liyakat olacak... 

Sayın Merkel, liderler toplantısına gitti, giderken yanına kendisinden sonra başbakan olacak kişiyi götürdü. Almanya işte bu yüzden güçlü. Biz ne yapıyoruz? Sabahtan akşama kadar hakaret. Mantıksız kavgalarla, dövüşlerle gidiyoruz. 

CHP'NİN MİTİNG KARARI

Mersin'de güzel şeyler söyleyeceğim. Umutsuzluğu topluma aşılamak gibi bir anlayışım yok.

(Sloganınız belli mi?) Milletin sesi. Orada önce milletten kişiler çıkıp konuşacak, ben de dinleyeceğim.

YORUMLAR 52
  • Vatan sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Zehirinen zıkkım olsun
    Cevapla
  • halıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu memleketi sizin gibi hainlerden korusun
    Cevapla
  • Oğuz karayel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli doğru söylüyor masfaf olmasın zillet partisi altında it amlemiyle birleşin gitsin zaten halk biliyor barı hirsız gibi gızli değil acık olsun vatantaşda yolunu bilsin
    Cevapla
  • tespit 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar tuhaf bir ana muhalefet ve başı başka hiç bir ülkede yok. İktidara gelmek için büyük fırsat var ellerinde ama terör örgütlerinin peşine takılarak heba ediyorlar. Milletten değil terörden darbeden kaostan vesayetten bidenden abdden medet uman tuhaf insanlar. Üstelik yıllarca zulmettikleri dindar kesimden din istismarı yaparak oy almaya çalışan samimiyetsiz insanlar. Seçim çalışmasına fener rum patrikhanesini ziyaret edip patriğin duasını alarak başlayan yunan imamoğlunu muhafazakar diye yutturup bir kısım cemaat oylarını aldılar kılıçdaroğlunun numarası da tutar sanıyorlar.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    ancak böyle birbirinize teşekkür eder sırtını sıvazlarsınız biz helal etmiyoruz hainliğin bir mazereti yoktur .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu