Bakan Çavuşoğlu: Henri Barkey ile sürekli görüşen CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın, 15 Temmuz darbe girişimleri sonrası FETÖ ve PKK bağlantıları deşifre olan Henry Barkey ile görüştüğünü ifade etti.

GİRİŞ 14.12.2021 12:52 GÜNCELLEME 14.12.2021 15:05
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada CHP'nin Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan hakkındaki iddiaları yalanladı.

CHP'NİN "HENRI BARKEY İDDİASINA CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın, Henri Barkey'le görüştüğüne ilişkin iddiasını hatırlatan Çavuşoğlu, iddia sahibinin, iddiasını ispatlamakla mükellef olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Büyükelçimiz, Henri Barkey'le görüşmemiştir. Peki, bu Henri Barkey'le görüşen kim biliyor musunuz? Sürekli görüşen kim? CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan. CHP olarak buna sessiz kalacak mısınız? Ben burada iftira atmıyorum. Amerika'da siyasi partiler ve buna benzer kuruluşlar kimle görüştüyse FARA'ya kaydeder. FARA kayıtlarına bakın, temsilcinizin görüştüğünü orada görürsünüz. ABD'nin kayıtlarında var." bilgisini paylaştı.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca'nın, Sincar bölgesindeki iddialarına Çavuşoğlu, "Sizin söyledikleriniz, Sincar'daki Ezidi kardeşlerimizin duygularını, düşüncelerini temsil etmiyor çünkü orada PKK'nın baskısı var, DEAŞ gitti, PKK var ve orada bir harekat yaptığımız zaman o gariban Yezidi çocuklarını kalkan yapan da PKK'nın kendisidir. Bunu Nadia Murad da söylüyor. Biz de üzülüyoruz, Ezidi kardeşlerimizi seviyoruz, üzülüyoruz." diye konuştu.

Telefon kayıtları ortaya çıktı: 93,5 saat görüştü!Telefon kayıtları ortaya çıktı: 93,5 saat görüştü!

Çavuşoğlu, PKK'nın bölgede dört aday gösterdiğini, hiçbirinin de seçilmediğini, halkın PKK'dan bıktığını vurguladı.

Öte yandan Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında HDP milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, birleşime ara verdi. Gerginlik arada da devam etti.

Son dakika... Türkiye'den Avrupa Konseyi’nin Kavala kararına tepkiSon dakika... Türkiye'den Avrupa Konseyi’nin Kavala kararına tepki

- "TÜRK MAHKEMELERI, KAVALA'YLA İLGİLİ AİHM'NİN KARARINI UYGULAMIŞTIR"

Çavuşoğlu, Türk mahkemelerinin, Osman Kavala'yla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kararlarını uyguladığına işaret ederek, "Ve serbest kalmıştır ama Kavala hakkında başka davalar olduğu için Kavala hapisten çıkmamıştır ama o ilgili karar uygulanmıştır." dedi.

"AİHM kararları sadece Türkiye için mi geçerlidir?" sorusunu yönelten Çavuşoğlu, AİHM kararlarının, Yunanistan, Fransa, Norveç, Almanya ve Birleşik Krallık tarafından da uygulanmadığını hatırlattı.

Çavuşoğlu, "Tüm bu ülkeler uygulamazken İnsan Hakları Mahkemesi kararını, neden Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi sadece Türkiye'yi hedef alıyor? Bizim itirazımız bu. Burada çifte standart vardır. Bunlar siyasettir ve 20 yıldır uygulanmayan kararlara bile karşı tedbir almazken Türkiye'yi hedef almaları çifte standarttır, maalesef orada da siyaset ağırlıktadır." diye konuştu.

- "TÜRK DÜNYASINDA DA TARİHİ GÜNLERİ YAŞIYORUZ"

Türk dünyasında da tarihi günlerin yaşandığını dikkati çeken Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın tarihi zaferinden sonra Türk devletleri teşkilatının yeni ismini kazanmasının, Türk tarihi bakımından dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Dış politikada 2021 yılının yoğun ve zorlu bir yıl olduğunu belirten Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna ve Batı bloku arasındaki gerginliğin üst düzeye çıktığını, Balkanlar'da 30 yıldır sağlanan istikrar ortamının ciddi risk altında olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, "Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti'nde Entite Meclisinin aldığı karar yanlıştır, tehlikelidir ve Bosna Hersek Anayasası'na da aykırıdır. Filistin'de işgal altındaki topraklarda İsrail'in yasa dışı yerleşim, müsadere ve zorunlu tahliye uygulamaları ve Kudüs'ün statüsünü zedelemeye yönelik girişimleri maalesef sürüyor. Afganistan'daki belirsizlik eğer iyi yönetilemezse tüm dünyayı etkileyecek sonuçlar doğuracak. Yine Libya'da, Suriye'de, Irak'ta, İran'da, Yemen'de, Lübnan'da, Etiyopya'da, Sudan'da, bu bölgelerde gerilimler sürekli yükseliyor. Aynı şekilde Somali'de ve Kafkaslar'da, Akdeniz'de de gerilimler maalesef devam ediyor. ABD ile Çin arasındaki rekabetin ve ABD-Rusya rekabetinin de küresel etkilerini artarak hissediyoruz." diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Zeynel 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Türkiye yi teslim edin diyorlar.Bunu hala göremeyenler var.Bi de işbirlikçileri var.Memlekette ne kadar hain yetişmiş.Nasıl bi vicdan var. Allah muhafaza
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ajan partisi olarak milli güvenlik meselesi olmuştur !..
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 yıl önce Şikayet Et
    Fondaş medyanın alayı zaten kripto Ermeni-Rum ve Sabetay Yahudisi. İşin acıklı tarafı kendine Müslümanım diyen tiplerin bunların peşinden zombi gibi koşması, birde üstüne fondaş medyanın ağzıyla celladına aşık misali ne kadar yerli ve milli oluşum varsa onlara saldırmaları, sürekli Arap düşmanlığı ve diğer Müslümanlara karşı sinsice düşmanlık tohumları eken fondaş medya temsilcileri söz konusu Yunan-Ermeni-Yahudi oldumu onlara öyle güzellemeler yapıyorlarki insanın ağzı açık kalıyor, Yunanlılara karşı sürekli cicili bicili başlıklar, Yunan erkeğinin peşinden koşan ezik Türk kızı dizi konseptlerini sürekli işlemeler.. Ümmet düşmanı kriptolar. Yunanın Tripoliçe soykırımını unutmadık.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin S-400 leri istemediginin nedeni bal gibi ortada?Olası bi ABD nin mudahalasinde bu füzeler ABD nin başına bela olacak?CHP iktidarı onların sayesinde elemi geçirmek istiyor acaba..
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanları sadece dışarda değilki. Meclisimizde biledolu. Demokrasi diye diye kendimizin kuyusunu kazdırdılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!