Temel Karamollaoğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Cumhurbaşkanı nispet yapıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, asgari ücret için, "4 bin 250 lirayı doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı’nın kendisi açıklıyor. Burada da önem verdiği husus nispet" dedi.

GİRİŞ 16.12.2021 16:37 GÜNCELLEME 16.12.2021 20:04
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

Karamollaoğlu, basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:
"4 bin 250 lirayı doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı’nın kendisi açıklıyor. Aslında geçmişte cumhurbaşkanları, başbakanlar asgari ücreti açıklamazdı. Bizzat kendisi açıklama ihtiyacını duyuyor. Burada da önem verdiği husus nispet. 

Enflasyonu, dolar, euroyu dikkate alarak, bu artışla bir ailenin geçinip geçinemeyeceğine bakılmalı. Vatandaş geçinemiyorsa, 4250 değil 5250 dahi olsa farkı olmaz. Mühim olan bu asgari ücret ile 4 kişilik bir ailenin kendi ihtiyacını karşılayabilmesidir. Asgari ücret açlık sınırında olamaz, açlık sınırının altında hiç olamaz. Rakamın üzerinde durmuyorum, vatandaşın geçinebileceği kadar bir ücret olmalı. 

İnsanlar dünyada geçerli bir para birimi için ya euro ya da doları kullanıyor. Ben de dolardan bahsederek bu konuyu gündeme getirmek istemem. Dış ticaretimizi dolarla yapıyoruz. Dış borcumuzu Türk Lirası ile ödemiyoruz ki. Asgari ücret eğer açlık sınırının altında kaldıysa, enflasyonun altında kaldıysa bu zam zam değildir, artıştır diyebiliriz. Geriye gitmiş öyle gözüküyor. İnşallah bundan sonraki enflasyon rakamları biraz daha yavaş artar da zararı asgari ücretle çalışan vatandaşımıza zararı daha az olur. "

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Verilen kararı küçümsemiyoruzKılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Verilen kararı küçümsemiyoruz

YORUMLAR 139
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyyy dedi bişe. Kaybol yürü madımak katili
    Cevapla
  • Levent 15 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu için "babayiğit" diyen birini fazla da dikkate almamak lazım! Muhalefetin hepsi tornadan çıkmış gibi. Yok aslında birbirlerinden farkı. Farkı fiyatı. Kimi ucuza satıyor kendini, kimi 1 dolara...
    Cevapla
  • Gaynarcali 2 yıl önce Şikayet Et
    4250degil 14250de verilse bahane bulur bunlar .
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Karamolla chp olmuş yoldaş satmış dava arkadaşını olmaz senden bicacik
    Cevapla
  • İbo 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH seni bildiği gibi yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!