Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Liramızı yedirmeyeceğiz

Başkan Erdoğan, 2022 yılının asgari ücret rakamını açıklamasının ardından Türk Lirası'nın dolar karşısındaki düşüşüne dikkat çekti. Erdoğan, "Bizim paramız bellidir. O da Türk Lirası'dır ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Liramızı yedirmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Liramızı yedirmeyeceğiz
GİRİŞ 16.12.2021 23:10 GÜNCELLEME 16.12.2021 23:13
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4 bin 250 TL olacağını açıkladı. Asgari ücret artışının son 50 yılın en yüksek rakamını ifade eden yüzde 50 seviyesinde gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan, asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırıldığını, böylece işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış olacaklarını belirtti.

"TÜRK LİRAMIZI YEDİRMEYECEĞİZ"

Basın toplantısında Türk Lirası'nın dolar karşısındaki düşüşüne de dikkat çeken Erdoğan, "Geçmişte dolar şuydu ve doların o olduğu dönemden hesabı dolar üzerinden yaparak şu andan asgari ücreti tespit etmek gerekir gibi yaklaşımlar şu andaki çalışan işveren istismarından başka bir şey değildir. Sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları. Bizim paramız bellidir. O da Türk Lirası'dır ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BELİRSİZLİĞE EN KISA SÜREDE SON VERECEĞİZ"

Şu anda bazı sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bu sıkıntıları da evelallah en kısa zamanda aşacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Yeni ekonomi programında önceliği istihdamın korunmasına verdiğimizi her fırsatta söylüyoruz. Salgın sürecindeki, istihdam merkezli destek politikaları sayesinde sıkıntı yaşamadık. Son dönemde kurdaki dalgalanma ve fahiş fiyat artışlarıyla çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vereceğiz. Ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyümesini hızlandırmak için gereken adımları hızlandırmayı sürdüreceğiz. Yeni tedbirlerle istikrar ve güven iklimi konusunda önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum" dedi.

YORUMLAR 29
  • dolmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    kaç tl den millet dolar sattı satanlar bin pişman....bari 1 dolar kaç tl isteniyorsa o fiyata sabitleyin millete ızdırap çektirmeyin
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    gıda ve iç piyasaya gerekli olan hammadde ihracı durmalıdır
    Cevapla
  • mustafa ali 2 yıl önce Şikayet Et
    türk lirasımı kaldı...laf değil icraat bekliyoruz.peynir gemisi yürümüyor. eğer dediğiniz gibi 44 aya kadar herşey düzelmezse bu millet patates soğana ist sattı şimdide dövize bir yüzyılımızın satılmasına sebep olacaklar
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP Türk lirasını dolar karşısında yedirdi reis işallah kurtaracak kanınızın son damlasına kadar reis diyin bayrak inmez ezan dinmez vatan bölünmez
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden?? Köprü geçiş ücretlerini de açıklarken Dolar bazında açıklıyorsunuz! Döviz şu anda Türkiye’de en arka planda olması gerekirken hayatımızı, gündemimizi meşgul edip fiyatların yükselmesine sebep olarak en ön planda!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü