Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Utanmadan, sıkılmadan bana mektup gönderiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Utanmadan bana mektup gönderiyor" sözüyle CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu isim vermeden eleştirerek "Terör örgütüyle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişiyi işe aldılar." dedi.

GİRİŞ 26.12.2021 17:19 GÜNCELLEME 26.12.2021 18:21
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da uyguladığı politikaları eleştirdi.

İBB'de PKK'lıların ardından FETÖ'cüler işe alınmışİBB'de PKK'lıların ardından FETÖ'cüler işe alınmış

Son dakika: PKK'nın dağ kadrosundan İBB'ye! İşte isim isim görevleriSon dakika: PKK'nın dağ kadrosundan İBB'ye! İşte isim isim görevleri

- İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞTEN ÇIKARILANLAR

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahalli seçimler öncesi, İstanbul'da kazandıkları belediyelerden tek bir kişinin işten çıkartılmayacağı konusunda namus sözü verdiğini hatırlatarak, "Dikkat edin namus sözü. Seçim meydanlarında verdiği bu sözlere daha sonra ne oldu. Tabi ki diğer tüm vaatleri gibi bu namus sözü de yalan oldu. Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkartıp yerine aralarında terör örgütüyle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişiyi işe aldılar. Şimdi utanmadan, sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde hanımlarıyla beraber o ağlayan insanların göz yaşlarını sen bize anlatma." ifadelerini kullandı.

"BAY KEMAL VE ONUN MÜRİDİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kahir ekseriyetinin AK Partili meclis üyelerinden oluştuğunu, bütün kayıtların Cumhur İttifakı olarak onlarda da bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Senin bütün o yalanların orada tutuluyor Bay Kemal ve onun müridi, adını vermeyeceğim. Yenikapı'ya sıra sıra dizdikleri araçların daha fazlasını hem de üç beş kat daha yüksek fiyatta belediyeye doldurdular. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesinde personel fazlası vardı. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesinde israf vardı. İstanbul için borçlanmak ihanettir diyerek, göreve geldiler, belediyenin borcunu hiçbir iş yapmadan 23,5 milyar liradan planladıklarıyla birlikte 61 milyar liraya çıkardılar. Anlaşılan o ki 2024'e kadar bu borç rakamı 100 milyar lira sınırına dayanacaktır. Evet bunun adı İstanbul'a ihanettir. Bunun adı İstanbulluya ihanettir. Bunun adı Türkiye'ye ihanettir. Halbuki yaptıkları hiçbir iş yok. Bırakın yeni iş yapmayı, devam eden işleri bile yürütemiyorlar. Geçmişte İstanbul'a yapılan her hizmete karşı çıkmış, engel olmak için kendilerini yırtmışlardı. Şimdi de utanmadan engelleniyoruz yalanıyla beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar. Ama arkadaşlarımız işin aslının öyle olmadığını bilgisiyle belgesiyle ortaya koyuyorlar. Şehri yönetemiyorlar ama maşallah iftira atmayı, yalan söylemeyi çok iyi başarıyorlar. Bunların hayatı yalan, bunların hayatı iftira. Çiftçiye yalan söylüyorlar, işçiye yalan söylüyorlar, esnafa yalan söylüyorlar, İstanbul halkına yalan söylüyorlar. İnşallah önümüzdeki seçimde millet bunların tüm yalanlarını yüzlerine vuracak ve hak ettikleri yere yuvarlayacaktır."

"İSTANBUL SEÇİMDE AK PARTİNİN LOKOMOTİFLİĞİNİ YAPACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un her seçimde olduğu gibi 2023 seçimlerinde de AK Parti'nin lokomotifliğini yapacağını vurgulayarak, bunun için teşkilatlara her seçimde olduğundan daha çok görev düştüğünü anlattı.

Karşılarındakinin her seçimde olduğundan çok daha büyük bir hırsla çok daha büyük bir kinle, çok daha büyük bir destekle 2023'e hazırlandığını belirten Erdoğan, kendilerinin de bu tabloya uygun şekilde hazırlıklarını yapmaları gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, "Sizlere güveniyorum, sizleri seviyorum, sizlerle aynı yolda yürüdüğüm, aynı davaya hizmet ettiğim için rabbime hamdediyorum. Allah gayretinizi, aşkınızı, şevkinizi artırsın diyorum. İl başkanımızdan mahalle temsilcimize kadar her birinize mevladan muvaffakiyetler diliyorum. Ahde vefanız ve gayretleriniz için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Katılımcıları ayağa kaldıran Erdoğan, "Tem millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Yolumuz açık olsun, geleceğimiz aydınlık olsun inşallah." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR 50
  • i...oğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    neden mektup gönderiyor ki yüz yüze görüşmeye yüzü olmadığından. muhtemelen beni daha fazla sıkıştırma demiştir. belediyedeki kokuşmuşluğu daha fazla gündeme getirme demiştir. yoksa mektup gönderemez anlamı çıkmaz bu söylemden.
    Cevapla
  • Fazlı 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP çalmayı çok iyi bilir
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanma ve sıkılma mı!!!İmamoğlu'nda mı?!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık oldu İstanbulumuza Milletimize Devletimize Ekremmmin makyajı çoktan döküldü Eyüp Sultana gitmek de kurtaramaz onu yazıklar olsun topuna.
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanına mektup göndermek neden utanılacak bir durum olsun ki? Cumhurbaşkanı 84 milyonun cumhurbaşkanı olduğunu söylemiyor mu?
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi sorduğun soruyu cevaplarım lakin sendede utanma olduğunu düşünmediğimden o nedenle anlayabileceğini sanmıyorum
    Cevapla
  • Haber7okuruolmayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce cinayet işleyip sonra da yakınlarına başsağlığı mesajı gönderenler aklıma geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'