Mustafa Sarıgül'den Fatih Erbakan'a ziyaret

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

GİRİŞ 03.01.2022 16:57 GÜNCELLEME 03.01.2022 18:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ziyarette bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Sarıgül ve Erbakan, basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Sarıgül, demokrasinin kurum ve kurallarıyla oturması için öncelikle seçim sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlerde ileri demokrasiye sahip ülkelerdeki baraj oranlarının uygulanması gerektiğini ifade eden Sarıgül, vatandaşların verdiği her bir oyun kıymetli olduğunu vurguladı.

Sarıgül, ülkedeki ekonomik gelişmelere değinerek "Bugün açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını bakkal, kasap ve manavlarımız bize söylemekte. Asgari ücret artırılmıştır ama daha uygulanmaya geçmeden mutfak ve pazarların son derece gerisinde kalmıştır. TDP olarak önerimiz, asgari ücret 4 ayda bir mutlaka güncellenmelidir." ifadesini kullandı.

ERBAKAN'DAN ENFLASYON UYARISI

Erbakan ise yaptıkları görüşmede Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) bugün yıllık enflasyonu yüzde 36,08 açıklamasıyla 19 yılın rekorunun kırıldığını anımsatarak, bağımsız araştırmacıların ortaya koyduğu yıllık enflasyonun ise yüzde 82,8 olduğuna dikkati çekti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, memura yapılan yıllık zammın da neredeyse aylık enflasyon seviyesinde olduğuna işaret ederek memur, SSK ve Bağ-Kur maaşlarına yapılan zamların artış sayılmasının matematiksel olarak mümkün olmadığını dile getirdi.

2003'te 100 lirayla alınabilen ihtiyaç malzemeleri ile aynı parayla bugün alınabilenleri kıyaslayan Erbakan, "Bütün bu acı gerçekler karşısında iktidara buradan söylenebilecek olan, milleti daha fazla oyalamamaları, perişan etmemeleri, limon gibi suyunu çıkarmayı artık sona erdirmeleri ve bir an evvel seçim sandığını milletin önüne getirip koymalarıdır. Bundan başka bir çıkış yolu Türkiye için şu anda gözükmemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim kiminle yol yürür oldu gelde şaşma. Sayın Erdoğan ne büyük bir adammış bir kez daha kanıtlandı. Asla bir araya gelip çay içmeyecekleri bir araya getirdi.
    Cevapla
  • 123456 2 yıl önce Şikayet Et
    1 boş+1 boş= 2 BOŞ
    Cevapla
  • karanehir 2 yıl önce Şikayet Et
    Körler sağırlar birbirini ağırlar.
    Cevapla
  • CHPKK 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın tırnağı sizden daha değerli ve yararlı bu ülkeye
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Soy adı hariç boş boş boş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…