Mete Yarar: Bu vatanın köprü ayağı kadar önemi yok mu

CNNTürk'te İBB'de Terör İltisaklı Çalışanlar" konusunun ele alındığı Akıl Çemberi programına katılan Mete Yarar, HDP ile PKK ilişkisinin kamuoyundan özellikle gizlendiğine dikkat çekerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 08.01.2022 00:06 GÜNCELLEME 08.01.2022 00:16
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu   ve "İBB'de Terör İltisaklı Çalışanlar" konusunun ele alındığı Akıl Çemberi programına katılan Mete Yarar, HDP ile PKK ilişkisinin kamuoyundan özellikle gizlendiğine dikkat çekerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"PKK'NIN TÜRKİYE'YE YÖNELİK HEDEFİNDE NE DEĞİŞTİ?"

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz sonrasında" FETÖ'nün siyasi ayağı kim" sorusuna  herkesin cevabını aradığını hatırlatarak "Peki PKK'nın siyasi ayağı kim sorusunda hiç kimsenin kuşkusu var mıdır" dedi. " Herkes kimin ayak olduğunu bilir, ama hiç kimse PKK'nın amacının ne olduğu konusunda tartışmaz" diyen Yarar PKK'nın nasıl bir örgüt olduğu konusuna değinirken "PKK,  birşeyler yapacağız ve sonrasında Türkiyelileşeceğiz mi diyor, hayır. Örgütün söylediği şey Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak, yıktıktan sonra bir toprağı ayırmak ve bağımsız bir Kürdistan kurmak. "

"HİÇ KİMSE BU SORUNUN CEVABINI MERAK ETMİYOR"

Bunun siyaset ötesi bir durum olduğunu anlatan Yarar, 2023 yılının sadece bir seçim yılı olmadığını aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yılı olduğunun altını çizerek "100.cü yıla giderken "Ben bu ülkeyi yıkacağım" diyen bir örgüt var. Bunun siyasi ayağı olarak da kendisini zikretmekten en ufak bir rahatsızlık duymayan bir durum var ortada. Hiç kimse bu sorunun cevabını merak bile etmiyor." dedi. 

"BATI CEPHESİNDE VERİLEN ŞEHİT SAYISI İLE TERÖRE KARŞI VERİLEN ŞEHİT SAYISINI KIYASLAYIN"

Kurtuluş Savaşı'nda Batı Cephesi'nde verilen şehit sayısının terörle mücadelede verilen şehit sayısı ile kıyaslanmasını isteyen Yarar "Kıbrıs Savaşı'nda verilen şehit sayısına bakın, barikatlar döneminde verilen şehit sayısına bakın. Vatan dediğimiz şey siyaset ötesi bir şeydir. Ne düşünceniz olursa olsun, siyasetiniz ne olursa olsun Tayyip Erdoğan'dan vatandan daha fazla nefret edemezsiniz. Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun diyesilecek bir vatanseverin olabileceğini benim kafam almıyor. " dedi. 

"BARİKATLAR DÖNEMİ ÖNCESİ HDP'YE YAPILAN ELEŞTİRİLERİN YÜZDE 90'I CHP SEÇMENİNDEN GELİYORDU"

Barikatlar döneminde tüm zamanını o bölgede geçirdiğini anlatan Mete Yarar "Bir vatansever olarak benim orada gördüklerim ve yaşadıklarımdan daha mı azını Türkiye'de gördüler. Barikatlar döneminde yaşananlara yalnızca ben mi şahit oldum. Ben mi gidip orada belgesel çekip yayınladım. Barikatlar dönemi öncesinde HDP'ye yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı CHP seçmeninden gelirken bugün ne oldu da aynı şahıslar "neden HDP'li diye tutuklanıyor, niye içerde diye sorusuyla karşılaşabiliyoruz. Ne suçu vardi diye soranlar Barikatlar döneminde her gün televizyonlarda  sosyal medya hesaplarınızda ver miyor muydunuz" dedi. 

"HERKESİN UYMAK ZORUNDA OLDUĞU TEK BİR KIRMIZI ÇİZGİ VAR"

 Siyasetin bir uzlaşma sanatı olduğunu ancak bunun bir sınırının olduğunu dile getiren Yarar, " Bu sınır sizin koyduğunuz kırmızı çizgilerdir" dedi. Yarar devamla "Bunun ötesinde daha büyük bir kırmızı çizgi var, o da Vatan çizgisidir. Bunun üstüne kurulur bütün partiler. Bunun üstüne kurulur yeminler. Meclis'te ülkesi için yemin edenlerin ülkeyi parçalamak hareketinde bulunamaz" diyerek sözlerini sürdürdü.

"KÖPRÜNÜN AYAĞI KADAR VATAN TOPRAKLARI İLE İLGİLENSEYDİNİZ HİÇBİR SORUN YAŞANMAZDI"

Yarar daha sonra "PKK, Abdullah Öcalan, bölgedeki diğer faaliyetleriyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle ilgili HDP'nin o dönemde savunduğu veya vazgeçtiği her hangi bir pozisyonu var mıdır" diye sordu. Yarar bunun üzerine "Ben şunu sorarım HDP değişmemişse, PKK değişmemişse biz mi değiştik, hassasiyetlerimiz mi değişti, vatan sevgimiz, ülkemizin geleceği ile ilgili düşüncelerimiz mi değişti. Bir ara "çok para gitti" diye gündeme getirdiğiniz köprünün ayağı kadar vatan toprakları ile ilgilenseydiniz hiçbir sorun yaşanmazdı" dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 78
  • BURJUVA DEVRİMCİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde YARAR..Hakkaten öyle..Nerde olursa olsun vatanını,inancını,bayrağını,ordusunu yurdunu ölümüne ölümüne müdafa eden,gelecekte çocuklarımıza torunlarımıza KAHRAMAN diye tanıtacağımız bir ASLAN PARÇASI..Ona sahip çıkmak ve onun gibi kahramanları sahiplenmek hepimiz için bir namus ve vatan borcudur..
    Cevapla
  • Teoman Ege 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz düşmanları " İnsan Hakları , Fikir Özgürlüğü " maskesi altında her türlü ihaneti yapıyorlar , ulusal çıkarlarımız bunlardan önemlidir çünkü ülke elden giderse gerçek olan ne insan hakları kalır ne fikir hürriyeti...
    Cevapla
  • Önce vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibilerde olacak .Alparslan .fatih .ertugrul.osman da koyun çobanları keçi çobanları dedikleriniz de her zaman olcak. onlar oldukca siz hep zayi olacaksınız Zelil olacaksınız
    Cevapla
  • Önce vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar tekrar taşıyacak ve hatırlayacaksınız. 1071 ri 1453 çü 18 Mart çanakkaleyi .71 Kıbrıs'ı libyayı .Suriye'yi.karabagı hergün yaşatacağız size
    Cevapla
  • N kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Mete bey inanin sizden baskasi yalan o sizin ciktiginiz kanal bile yalan chpkk sevicisi yanlis yerdesiniz ama buda farkliamaca nisbeten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?