Şahin: Gazetecilik, mesaisi bir ömür süren bir meslek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin: Gazetecilik, mesaisi bir ömür süren bir meslek
Şahin: Gazetecilik, mesaisi bir ömür süren bir meslek
GİRİŞ 10.01.2022 09:41 GÜNCELLEME 10.01.2022 09:41

Başkan Şahin mesajında gazeteciliğin bir tanıklık mecrası olduğunu ifade ederek, gazetecilerin yaptığı haberlerin ulaştığı her coğrafyada yankı ve karşılık bulduğunu belirterek, “Gazetecilik mesleği, mesaisi ömür boyu süren, telaş ve fedakarlığı günün her anına yayılan çok önemli bir meslek. Toplumun her kesiminden insanla her an beraber hareket eden, daha çok okuyan, daha dikkatle dinleyen, daha farkında bakan her gazetecimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü çok önemsiyorum. Haber işi tıpkı bir cephe işi gibi; bilgili, tecrübeli, detaycı, inançlı, dürüst, işine sadık olmayı gerektiriyor. Bu yüzden aynı zamanda bir tanıklık mecrası. Sizler ki iyinin, kötünün, yanlışın olduğu kadar güzelin, doğrunun ve emeğin de tanığısınız. Gazetecilerimiz toplumların şahidi. Gazeteci ki, haberinin ulaştığı her coğrafyada sesini duyuran, etkilerini sürdüren, karşılığını bulan özel bir mesleğin mensubu.” dedi.

Kutlama mesajında ayrıca gazetecilere dair dilek, temenni ve dualarda da bulunan Başkan Şahin günün aynı zamanda mesleki bir farkındalık günü olduğunu ifade ederek şunları belirtti:

“Tüm bu sorumlulukların ışığında bugüne kadar işini hakkaniyetle yapmış tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, mesaisinden, emeğinden, sıhhatinden ve hatta hayatından olma pahasına çalışan gazetecilerimizin verdiği emekler için kendilerine minnettarım. Bu uğurda hayatını kaybedenlere, Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Sıhhatini kaybedenlere, acil şifalar diliyorum. Şu anda, her şartta mesaisini sürdürenlere de hayırlı bir çalışma hayatı diliyorum. Kamuoyunun gözü, kulağı olan; doğru haberle vicdanların sesi olan, mesuliyet bilincini taşıyan tüm gazetecilerimizin varlığı bizlere her daim güç vermektedir. Doğrularımızı duyuran, hatalarımızda uyaran, farkına vardırtan bu kadim mesleğin tüm temsilcilerine teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tüm camia adına dileklerin gerçekleştiği, farkındalığın arttığı bir gün olmasını tekraren diliyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!