PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

GİRİŞ 10.01.2022 17:09 GÜNCELLEME 10.01.2022 19:16
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

HDP Milletvekili Semra Güzel'in 29 Nisan 2017 tarihinde TSK'nın, Adıyaman kırsalında düzenlediği operasyonda öldürülen PKK'lı terörist Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora ile samimi pozlar verdiği ve ikilinin sevgili olduğu ortaya çıkmıştı.

FEZLEKE HAZIRLANDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

HDP'li vekilin teröristle fotoğrafları çıkmıştı! CHP'den ilk açıklama geldiCHP'den skandal fotoğrafa ilk yorum

Öldürülen PKK'lı terörist HDP vekili Semra Güzel'in sevgilisi çıktı

ŞENTOP'TAN İLK AÇIKLAMA: DOSYASI İNCELENİYOR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret etti. Şentop, Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora'ın cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilen fotoğraflarının çıkmasının hatırlatılması üzerine, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu karma komisyonda birçok dosyanın bulunduğunu söyledi. Şentop, "Meclis tarihinin sayıca en fazla dosyası var. Durumun başlı başına bir üzüntü sebebi olduğunu söylemek isterim. Bu dosyalar arasında vahim iddialar içeren dosyalar da var. Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum. Bu basında çıkan fotoğraflar bağlamında 2019 yılı mart ayında hazırlanmış dosya var. Hızlıca arkadaşlara bir tarama yaptırmıştım. Bu dosyada, 'bulunduğu belge var mı' diye inceliyorlar. Bu konuyla ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında ya gelmiştir ya gelmemiştir. Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var. Türkiye teröre karşı yıllarca ağır bedeller ödeyerek mücadele ediyor. Meclis çatısı altında görev yapan kişilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir. Bu yapılmadığı takdirde iç tüzüğün gereği yapılmalıdır" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop

 "VEKiLLER DAHA ÖNCE DE RANDEVU ALMIŞ GİTMİŞ GÖRÜŞMELERİNİ YAPMIŞLAR"

Şentop, bakanlık yetkilileriyle konuştuğunu belirterek, "Vekiller daha önce de randevu almış gitmiş görüşmelerini yapmışlar. Bir denetim söz konusu ise vekillere tanınan denetim araçları belli. Vekillerin kişisel bir plan olarak istedikleri sonucu alamadıkları zaman 'Neden bize meclis başkanı sahip çıkmadı' ifadeleri yanlıştır. Bu tür günlük siyasi tartışmalar ve tutumlarla ya bilgisizlikten ya da kasten bir siyasi parti kampanyasının malzemesi yapılmak isteniyordur. Ama ben TBMM Başkanı olarak; TBMM'nin bir takım siyasi çalışmaların, kampanyaların malzemesi olarak kullanmasına müsaade etmeyeceğim" ifadesini kullandı.

AK PARTİLİ ÖZKAN: GEREKEN YAPILACAK

A Haber yayınına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, meseleyi hem hukuki hem de siyasi boyutu ile ele aldı. Özkan, hukuki olarak vekilin yasama dokunulmazlığı ile soruşturmadan kurtulabileceğini ifade etti, şunları söyledi:

Meselenin siyasi ve hukuki boyutu var. Hukuki boyutu ikiye ayrılıyor. Birincisi kapatma davası. Bu görüntüler de o davada değerlendirilecektir. Kişinin yasama dokunulmazlığı kapsamında bu görüntüleri değerlendirilir mi, açılacak bir terörle ilgili iddianame hazırlamak mümkün mü, yasama dokunulmazlığından yararlanabilir mi?

28 milletvekiline ait 40 dokunulmazlık dosyası Meclis'te28 milletvekiline ait 40 dokunulmazlık dosyası Meclis'te

Bu meseleye bakacak olursak Anayasanın 81. maddesi yasama dokunulmazlığı ve kürsü dokunulmazlığından bahseder. Bir suç iddiasının terörle ilgili olsa bile kovuşturmanın başlayabilmesi için Cumhuriyete karşı işlenmiş bir suç olup olmadığı dikkate alınarak, bunların da soruşturulması milletvekili olmadan önce başlatılarak devam edilebilir. İlgili vekilin, milletvekili olmadan önce eğer terör ile ilgili suçtan dolayı bir soruşturma başlatılmamış ise bu görüntüler nedeniyle yasama dokunulmazlığından yararlanıyor olacak ve maalesef soruşturmaya devam edilemeyecek.

PKK mensubu Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora'nın, HDP vekili Semra Güzel ile yakın ilişkisini gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

YORUMLAR 182
  • fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    resim mi gerekliymiş mecliste çok terörist var
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    En basit işe girerken bile ne araştırmalar yapılıyor.Siyasi Fetö ve Siyasi Pkk nın üzerine adaletli bir şekilde gidilmedikçe hakkım helal değil.Bu adaletsizliği gösterir ülkede.
    Cevapla
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    biz ne yapalım .. devleti yönetenler bir şey yapmıyorsa ..
    Cevapla
  • KIRAL ÇIPLAK 2 yıl önce Şikayet Et
    bu chp peşinde giden sözde miliyetci muafezkar iyi parti.deva,sadet,BU MİLLET HDP=PKK oldugunu bilyorda sizmi bilmiyorsunuz?alı size delil.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    memur Hizmetli bile alınırken güvenlik soruşturması yapılıyor. milletvekili olana neden yapılmıyor. Millet bu vekillere nasıl güvensin. memleket bu vekillerin elinde. milletin meclise güveni kalmıyor. Hainler ayıklanmalı artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...