Selçuk Özdağ, YSK üyelerini 'Erdoğan' ile tehdit etti

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Erdoğan'ın adaylığını kabul ederlerse onları afişe ederiz, gazetelere ve televizyonlara ilanlar veririz, sokağa çıkamazlar. Dünyayı başlarına yıkarız" diyerek YSK üyelerini tehdit etti.

Selçuk Özdağ, YSK üyelerini 'Erdoğan' ile tehdit etti
Selçuk Özdağ, YSK üyelerini 'Erdoğan' ile tehdit etti
GİRİŞ 12.01.2022 11:57 GÜNCELLEME 12.01.2022 12:03
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi'nin kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) zamanında seçim için Erdoğan'ın başvurusunu kabul eder mi?' sorusuna verdiği yanıtta, tehditlerle dolu ifadeler kullandı.

'BAŞVURUYU KABUL EDEMEZLER'

Yeniçağ'dan Orhan Uğuroğlu'na konuşan Özdağ, bu soruya 'Hayır asla edemez. YSK'nın 11 üyesi de yüksek hâkimdir. Anayasanın 101. Maddesi çok açık ve nettir. 'Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilir' hükmünü AKP iktidarı 2007 yılı referandumu ile anayasaya koydu. 2010 ve 2017 anayasa değişikliklerinde bu hüküm aynen kaldı. Erdoğan ise 2014 ve 2017'de iki kez seçilerek bu görevi tamamladı. Bu anayasal hüküm karşısında tek bir hâkim bile Erdoğan'ın başvurusuna olumlu yanıt veremez' cevabını verdi.Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ

'AFİŞE EDERİZ SOKAĞA ÇIKAMAZLAR'

Özdağ, YSK'nın başvuruyu kabul etmesi ihtimalini değerlendirdiği esnada ise tehdit dolu şu sözleri kullandı:

Gelecek Partisi olarak bu anayasa hükmünü çiğneyen YSK'nın 11 üyesini kamuoyuna afişe ederiz. 81 ile üzerlerinde resimleri ve isimleri bulunan YSK üyelerinin afişlerini üzerlerine, 'İşte Anayasayı çiğneyenler' diye kocaman yazı koyar onları afişe ederiz. Gazetelere ve televizyonlara ilanlar veririz. Sokağa çıkamazlar, milletin yüzüne bakamazlar. Dünyayı başlarına yıkar, Anayasayı çiğnetmeyiz.

KAYNAK: YENİ ÇAĞ GAZETESİ
YORUMLAR 124
  • Diyarbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    Münafıklar gebersenizde ölsenizde çatır çatır çatlasanızda Rabbimin izniyle başkanımız reisimiz RECEP TAYYİP ERDOĞAN olacaktır.
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin nezdinde tüm hainlere sesleneyim. Gül, Babacan, Davutoğlu, Arınç, Karamollaoğlu ve daha nice bizden görünüp de sırtımızdan vuran hainler. Aslan gibi yanımızda duramadınız, bari çakal gibi etrafımızda dolanmayın.
    Cevapla
  • MERTTT 2 yıl önce Şikayet Et
    o dediğin olabilmesi için başbakanlık makamının kalkmaması lazımdı. kanunlar refedandumla değişti. yeni kanuna göre önünde engel yok.
    Cevapla
  • Niyaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz sokaklardaürmeye devam edin ama K. K. YaBi torpil yaptırında partisinin elindeki belediyelerin barınakları na sizi yerleşdirtsinde Bi süre sokaklar Bi rahat a dolaşılacak hale gelsin
    Cevapla
  • Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    sen git arkadaşlık yaptığın hainleri afişe et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira