Kemal Kılıçdaroğlu yine şaşırtmadı: 'İklim Bakanlığı kuracağız' dedi!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gaflarına bir yenisini daha ekleyerek, Millet İttifakı'nın iktidarında doğal ekosistemin korunması için 'var olan' İklim Bakanlığı'nı kuracaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu yine şaşırtmadı: 'İklim Bakanlığı kuracağız' dedi!
Kemal Kılıçdaroğlu yine şaşırtmadı: 'İklim Bakanlığı kuracağız' dedi!
GİRİŞ 16.01.2022 15:49 GÜNCELLEME 17.01.2022 10:56
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Türkiye geçtiğimiz yıl iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yeni bir adım atmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevre ve iklim konusundaki hassasiyeti üzerine 'Paris İklim Anlaşması', Meclis'te tüm partilerin oy birliğiyle kabul edilmişti.

Bunun üzerine 1 Kasım itibariyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" olarak değiştirilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle ilgili yapacağı çalışmaları dünyaya anlatmaya başladı.

Çalışmalar kapsamında 7 bölgeye dair "Bölgesel İklim Değişikliği Eylem Planları" hazırlanıp uygulamaya geçilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

"EKOLOJİK SIÇRAMAMIZ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK"

Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere hitaben kaleme aldığı 'İklim Mektubu'nda ekolojik bir yıkımla karşı karşıya olunduğuna ve dünyanın yaşanabilir olmaktan büyük bir hızla uzaklaştığına işaret etti.

Uluslararası bir kararlılıkla ülkeyi daha yaşanabilir kılmanın politikalarının hazır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, mektubunda şöyle devam etti:

"Dünyaya örnek olacak ekolojik sıçramamızı birlikte yaşama geçireceğiz. Türkiye'yi evrensel kriterlere uygun bir ekosistemin uygulayıcısı ve dünyadaki öncüsü yapacağız. Tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, yeraltı ve yer üstü kaynaklarını ekolojik sınır ve şartlara uygun olarak değerlendiren; karar süreçlerinde demokratik ve siz gençlerin doğrudan denetimine, katılımına açık bir çevre politikasını hayata geçireceğiz." 

"MİLLET İTTİFAKI'NIN İKTİDARINDA İKLİM BAKANLIĞI KURACAĞIZ"

"Her alanda olduğu gibi iklimde, doğada, ekosistemde, suda, tarımda, kent ve kır yaşamında adaleti sağlayacağız; çevrenin binlerce yıllık kadim adaletinin önüne barajlar kurmayacak, yollar yapmayacak, engeller çıkartmayacağız." diyen Kılıçdaroğlu, "Bu bağlamda, Millet İttifakı'nın iktidarında doğal ekosistemin korunması ve eski haline döndürülmesini koordine edecek İklim Bakanlığı'nı kuracağız. Bakanlığın kadrolarını büyük ölçüde sizler oluşturacaksınız. Bugünün gençleri olan sizlerle birlikte, sizin de çocuklarınız için, evrenin bilinen en güzel gezegenini, yeniden sağlıklı mavi küreye dönüştürelim. Türkiye'den başlayalım. Ülkemizin ve dünyanın ekolojik geleceğini kurtaralım. Başarabiliriz, geleceği değiştirebiliriz." açıklamasında bulundu.

BAKAN KURUM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA HATIRLATMA

Halihazırda varolan bir bakanlığı vaat konusu yapan Kılıçdaroğlu'na yanıt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. 

Bakan Kurum, Twitter hesabından verdiği cevapta "Kurmayı vadettiğiniz İklim Bakanlığı, Cumhurbaşkanımızın ilanı ve 29 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete kararıyla kurulmuştur. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak iklim kriziyle mücadelemizi 84 milyon vatandaşımızla kararlılıkla sürdürmekteyiz." dedi. 

İklim değişikliğine karşı yeni plan: Akdeniz'de kahve Marmara'da pamukİklim değişikliğine karşı yeni plan: Akdeniz'de kahve Marmara'da pamuk

KAYNAK: AA
YORUMLAR 179
  • Selim 06 2 yıl önce Şikayet Et
    Deli dir ne dese yeri dir amcalari
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH bunlara firsat vermesin yoksa ulkede ne huzur kalir nede camilerde ezan okunur bunlarin hedefi islamiyet suanda gencleri islamiyete dusman ediyorlar herkes evladina sahipciksin
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    her şey bir yana da hükümetin işini kolaylaştırdığı da bir yana. KK giderde yerine esaslı bir muhalefet lideri gelirse hükümetinde işi zorlaşabilir.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte tunceli ve civarında çıkan isyanları iyi bilmek lazımdır, prof dr yusuf halaçoğlu eski Türk tarih Kurumu başkanıdır, bu konuşmasından sonra görevden alınmıştır, onun verdiği bilgilere göre kürt'lerin hepsi ehli sünnet yani sünni 'dir ve şafii mezhebindendir, kürt'ün alevisi olmaz osmanlı kayıtlarında burada bir buçuk milyon ermeni vardır ve kürt alevisiyiz diyenler aslında ermeni olduğu anlaşılmaktadır, bu bilgiler ışığında her şey yerli yerine oturmaktadır !..
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk hayatta olsaydı 23 Nisan da bile başkanlık koltuğunu bu kişiye emanet etmezdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'