Paris'te yaşayan PKK sempatizanı Ayşen Uysal’ı maaşa bağlayan CHP’li Tunç Soyer'e tepki

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Paris'te yaşayan PKK sempatizanı Ayşen Uysal'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketinde yönetim kurulu üyesi yapılmasını eleştirdi.

Paris'te yaşayan PKK sempatizanı Ayşen Uysal’ı maaşa bağlayan CHP’li Tunç Soyer'e tepki
Paris'te yaşayan PKK sempatizanı Ayşen Uysal’ı maaşa bağlayan CHP’li Tunç Soyer'e tepki
GİRİŞ 18.01.2022 17:36 GÜNCELLEME 18.01.2022 17:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şahin, gazetecilere, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisini imzaladıktan Kanun Hükmünde Kararname ile Dokuz Eylül Üniversitesindeki görevi sonlandırılan Ayşen Uysal'ın, belediye şirketi Grand Plaza'nın yönetim kurulu üyesi olarak atandığını hatırlattı.

Prof. Dr. Ayşen Uysal

Bu durumu "Tunç Soyer klasiği" olarak nitelendirdiğini kaydeden Şahin, sosyal medya hesabında HDP'ye yakın mesajlar paylaşan Uysal'ın, ayrıca bir gazetede Türkiye aleyhine yazı yazdığını ileri sürdü.

SOYER DÖNEMİ 6 BİN KİŞİ İŞE ALINDI

Soyer'in görev süresinde 6 bin kişinin işe alındığını, bunların ne kadarının HDP'ye yakın olduğunu ise bilemediklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu ikramiye Ayşen Uysal Hanımefendi'ye neden veriliyor? Türkiye aleyhine yazılar yazdığı için mi? Tunç Soyer 3 yılda 50 milyon lira para harcamış. 12 milyon lira yatırım yaptığı söyleniyor ama biz bir yerde bir şey görmüyoruz. Ne yaptın, nereye harcadın? Hanımefendiye verilen paralar da bunun bir parçası. Huzur hakkı da alsa, maaş da alsa Paris'te yaşayan, orada bir üniversitenin hocası diye söyleniyor, yılın büyük bölümünü orada geçiren Uysal, İzmir'den para alıyor. Bu, İzmir'in hakkının, parasının, emeğinin başka yerde çarçur edilmesidir."

UYSAL GİBİ BAŞKALARI DA VAR MI?

Uysal'ın devlet tarafından görevden uzaklaştırıldığını anlatan Şahin, "Bizi ilgilendiren bölüm, devletin uzaklaştırdığı birini belediyenin beslemesidir. Ayşen Uysal gibi başkaları da vardır diye tahmin ediyorum." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • GAKKO 6 ay önce Şikayet Et
    Bu tunç efendi ve diğerleri hepside terör örgütü militanlarını maaşa bağlamış,koruma altında...bu zevat peki nasıl o.makamlarda oturabiliyor.. yargı niye var...devlet düşmanları halkı kin ve düşmanlığa, sevk ,bölücülük ve yikicilik faaliyetine ceza yokmu..
    Cevapla
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp li beledşyeler hizmet yapmıyor kim demiş araştırın ne kadar bölücü terör örgütü varda hepsine kol kanat geriyorlar Mustafa kemslin kemiklerini sızlatan parti oldu chp.
    Cevapla
  • BOZOK 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu konuyu bay kemal irdeler.Böyle bir şey varsa yakar ortalığı.Kesinlikle kabul etmez böyle şeyleri.
    Cevapla
  • Cnr 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyet memlekete söven merkezi ödüllendiriyor delirmek elde değil hala bunların hesabı sorulmuyor
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmir bunu hak ediyor kardeşim zorlamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."