Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı büyüyebilir, adı da değişebilir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun "Vizyon İttifakı" açıklamasından sonra konuştu. İttifakın genişleyebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, ittifakın isminin de değişebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı büyüyebilir, adı da değişebilir
Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı büyüyebilir, adı da değişebilir
GİRİŞ 28.01.2022 09:47 GÜNCELLEME 28.01.2022 13:13
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın genişlemeyebileceğini ve ittifakın adının değişebileceğini söyledi.

Birgün Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine muhalefet partileri olarak daha güçlü bir yapılanmayla gideceklerinin sinyalini verdi. 

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ittifakın yeni isminin, "Vizyon İttifakı" olabileceğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu da, "İttifak büyüyebilir ismi de değişebilir. İttifakı oluşturan bileşenlerin tamamı karar verir. ‘Benim düşüncem şudur’ demem doğru olmaz" dedi. 

"POPÜLER BİR İSMİ CUMHURBAŞKANI SEÇELİM' DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın çıkaracağı aday için de şunları söyledi: 

"Bu bir geçiş süreci. Böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye’yi inşa konusunda elbirliğiyle bir güç olarak ortaya çıkabilir. ‘Biz çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim’ diye bir düşüncemiz yok. Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri çok önemli. Adayın siyasetçi olması lazım. Çünkü devlet siyasal bir organ. Siyasal organı iyi tanıyan bir siyasetçi olması lazım."

KAYNAK: BİRGÜN
YORUMLAR 52
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk divan edebiyatın büyük kalemi Fuzuli şiirlerini yazmaya başladığında gerçek ismini kullanmış Mehmed bin Süleyman imzalı yazdığı şiirleri kitapları İle kimse ilgilenmemiş sonra mecnun ve Leyla şiirini ve kitabını yazmış fakat ismini Fuzuli olarak yazınca herkes okumaya başlamış bügün malum yalandaroglu kamaalın CHP si akşenerin ipi Karamollaoğlu SP si bobocon ali pikme Davutoğlu dikenleri zehirli Gül avukatları Arınç hdp PKK pyd ypg dhkpc ile millet ittifakının ismi değişebilir diyor deyişse ne yazar bu millet 1950 den beri tanıdığı için 72 senedir tek başına ilkdidar mührünü vermemiş bundan sonrada sittim sene geçse gene vermez
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı değişti zaten 'Zillet İttifakı' oldu,haberin yok mu?
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    millet ittifakı dedniz millet tiksindi sizden vizyon ittifakı yapın olmadı bizon ittifakı yapın olmadı putcu cahil cuhel a ittifakı yapın ya da satılmışlar ittifakı daha güzel uyar çünkü satılmışlar ittifakı güzel
    Cevapla
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    dava arkadaşlarını ve davasını satan lar ittifakı olsun ismi
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    İttifakın ismi değişebilirmiş, HDPKK nın da ismi değişip dururş, harf mi yok, bir sürü değişik HDPKK örgütü var, bunlarda bir kaç harf daha ekleyip isim değişikliği yapabilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular