Bakan Bozdağ'ın masasındaki çalışma: Evlilik yılına göre nafaka düzenlemesi geliyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göreve başlamasının ardından uzun süredir tartışma konusu olan nafaka tartışmalarıyla ilgili yeni düzenlemeye odaklandı.

Bakan Bozdağ'ın masasındaki çalışma: Evlilik yılına göre nafaka düzenlemesi geliyor
Bakan Bozdağ'ın masasındaki çalışma: Evlilik yılına göre nafaka düzenlemesi geliyor
GİRİŞ 09.02.2022 00:14 GÜNCELLEME 09.02.2022 00:14
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Abdulhamit Gül'ün görevden ayrılmasının ardından yeniden Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'ın ilk işi uzun süredir devam eden nafaka tartışmasıyla ilgili oldu. Adalet Bakanlığı kurmayları tarafından hazırlanan taslak, Bakan Bozdağ'ın da masasına getirildi. Taslak hazır, evlilik yılına göre nafaka düzenlemesi geliyor.

AK PARTİ'NİN HUKUKÇU KURMAYLARI TOPLANACAK

Türkiye gazetesinin haberine göre, Bozdağ'ın, çalışmalarda sona yaklaşılan taslağı incelemesinin ardından AK Parti'nin hukukçu kurmaylarıyla önümüzdeki günlerde bir toplantı yapması planlanıyor. Taslak metin üzerinde yapılacak son rötuşlarının ardından nafaka düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

EVLİLİK YILINA GÖRE NAFAKA DÜZENLEMESİ

Taslak metne göre nafaka ödeme süresine üst sınır konulacak ve evlilik süresine göre nafaka ödenecek. Mesela; 3 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 7 yılın altındaki evliliklerde 5 ile 10 yıl arasında nafaka verilecek. Takdir yetkisi yine hakime bağlı olacak. Hâkim, nafaka konusundaki kararını, çocuk sayısı ile kadının iş durumuna göre verecek.

"BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ"

AK Parti kurmayları "Yakın bir dönemde nafaka için toplantı yapacağız. Taslak metin tamam. Bu sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Düzenlemeyi bu yıl içerisinde Meclis gündemine getirmeyi planlıyoruz. Bu konudan mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını gidereceğiz. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Ömür boyu nafaka uygulamasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜM ANLAŞMAZLIKLARIN KARARA BAĞLANMASI BEKLENMEYECEK

Öte yandan boşanma davalarında da önemli bir düzenleme yapılacak. Çekişmeli boşanma davalarına konu olan tazminat, velayet, nafaka ya da eşler arasında kusurun kimde olduğu gibi sebepler bu süreci uzatabiliyor.

Ak Parti, bu sürecin uzamaması için yapılacak düzenlemeyle, boşanmak için tüm anlaşmazlıkların karara bağlanması beklenmeyecek. Bu usul hükümleri ana davadan ayrılacak. Yani kusur, tazminat ve diğer uyuşmazlık konularında, boşanma gerçekleştikten sonra karar verilecek.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 23
  • Tepki veren Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadından 15 sene önce bosandigimda 35 yaşındaydı ve hiç mi bu zamana kadar kendine gore bir iş bulamadımi Çocukları velayeti bendeydi ayrıca yoksuzluk nafaka ödüyorum. Çocuklar evlendiler ama ben hale bu zulümden kurtulamadım ben mecburmuyem ölene kadar ona nafaka ödemeye , o gezib tozsun anneden babadan yetim parayida alsın oh ne güzel calisir mi o kadın .Kesinlikle süre lazım ve tekrar rica ediyorum 15 sene evli kalanlara mahkeme kararıyla düşsün Aynı yabanci ulkileler gibi . Yeter ya ikinci evliliklerimizi yapamıyoruz bize yazık değilmi . Saygilar
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    belki bin yil ønce kadin calismaz imkan yok taliban sistemi var dersin su an kadini tutan mi var ise gitsin erkeklerin parasini zorla almak hangi insan hakkina sigar kadin erkek esit degil mi gitsin is bulsun adamin parasini zorla almak ne adam yine evlenir birisi ile yasar ise aclik denen bir sey var adamin geliri az ise nasil yasm surecek evlenmeden ønce herkes anlasma yapma zorumlu olacak nafaka verecek mi mal varligi verecek mi vermek der ise zorla alinmasi sacmalik dullari toplasin yeni parti kursun akp
    Cevapla
  • çerkez 2 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka bireylerin durumuna göre ayarlanmalı eğer çocuk yoksa kesinlikle verilmemelidir..!para kazanmak zor hayatı devam ettirmek zor.!
    Cevapla
  • FİKRET 2 yıl önce Şikayet Et
    nafaka sistemi her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmeli yumuşak geçiş yapılmalıdır.
    Cevapla
  • vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kitabında ayrıntılı yazmış..Siz ne arıyorsunuz...Daha adil daha hakkaniyetli ne olabilir....Sahibinden başka...
    Cevapla
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    Vahim allahım kitap da nafaka al orda burda alem yap direkler ile dans mı et denis sanki musliman ülke de yaşıyoruz herkes bir birini ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti