Millet İttifakı'nda Davutoğlu'nu masaya oturtma çabası

Millet İttifakı'nda pazarlık kızıştı. "Bütün partiler eşit olsun" diyen ve birçok talepte bulunan Davutoğlu'nu masaya oturtabilmek için yoğun çaba var.

Millet İttifakı'nda Davutoğlu'nu masaya oturtma çabası
Millet İttifakı'nda Davutoğlu'nu masaya oturtma çabası
GİRİŞ 09.02.2022 12:14 GÜNCELLEME 09.02.2022 12:14
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Muhalefet blokunda ittifak pazarlıkları devam ediyor. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi genel başkanlarının, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını görüşmek amacıyla 12 Şubat Cumartesi günü yuvarlak masa etrafında bir araya gelmesi beklenirken, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun ittifaka dâhil olmak konusunda hâlen ikna olmadığı, liderlerin bir araya gelmesi sürecinin de bu yüzden geciktiği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sürpriz ziyaret!Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sürpriz ziyaret!

Geçen ay, önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ardından da İyi Parti lideri Meral Akşener ile görüşen Ahmet Davutoğlu’nun her iki buluşmada da, tüm partilerin ‘eşit’ sayılması ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilme sürecinin bir protokole bağlanarak açıklanması gibi taleplerini ilettiği belirtilmişti. Bu taleplerinin yanı sıra Davutoğlu’nun, Gelecek Partisinin Millet İttifakı’na eklemlenmiş bir parti izlenimi vermesinin önüne geçmek için ‘yeni bir ittifak’ önerisi dile getirdiği de ifade edilmişti.

Davutoğlu'nun 'Millet İttifakı'nın ismi değişsin' önerisine CHP'den tepkiDavutoğlu'nun 'Millet İttifakı'nın ismi değişsin' önerisine CHP'den tepki

Ahmet Davutoğlu: Millet İttifakı'nın ismi değişecekAhmet Davutoğlu: Millet İttifakı'nın ismi değişecek

AD DEĞİŞİKLİĞİ DE MASADA

Millet İttifakı’nda masaya oturma düzeninin nasıl olacağına ilişkin bile tartışma yaşandığı gündeme gelirken, son olarak Davutoğlu’nun “Millet İttifakı’nın adının değiştirilmesi için konuşuyoruz” sözleri yeni bir tartışmaya neden olmuştu. Millet İttifakı ortaklarının Davutoğlu’nun saydığı taleplerin tamamına sıcak bakmasının mümkün olmadığı belirliyor. İttifak pazarlığında gerginlik sürerken, kulislerde Davutoğlu’nun son açıklamasının da başta CHP ve İyi Parti olmak üzere ittifak ortakları tarafından tepkiyle karşılandığı ifade ediliyor. Davutoğlu’nun da bu durum nedeniyle hâlen kafasının karışık olduğu ve ittifaka katılmak konusunda hâlâ görüşmelerin devam ettiği konuşuluyor. Gelecek Partisi cephesinde parti içi istişareler sürerken, yuvarlak masa toplantısı öncesinde CHP ile İyi Parti arasındaki gerilimin de devam ettiği söyleniyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 56
  • Levent 15 2 yıl önce Şikayet Et
    İttifakın adı" Batı 'sının Biden" esi olsun! Hiçbiri korkudan itiraz edemez! Hem yakışır da...
    Cevapla
  • Levent 15 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu 'na dikkat edin! Gerçekten "masaya" oturabilir!
    Cevapla
  • Sahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlunun ittifaka ne faydası olacak %1 oyu bile yok kalkıp ittifakı şekillendirmeye çalışıyır
    Cevapla
  • F. Çınar Aygün 2 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu akp de iken o ittifakın içindeydi ama o şer odağına çomak sokan sayın Bahçeli oldu. Şimdi istemem yan cebime koy misali kendilerince bişeyler bişeyleri aralarında paylaşıyorlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : "--- Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış..."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek