Kılıçdaroğlu'nun fatura resti için şok yorum: Ya kesilirse

NTV'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Fatura Ödemem" sözünün tartışıldığı Yakın Plan'da gazeteci Merve Şebnem Oruç vatandaşın sivil itaatsizliğin kişileri halkçı değil populist yaptığını belirtirken çarpıcı bir tespitte bulundu.

GİRİŞ 11.02.2022 00:40 GÜNCELLEME 11.02.2022 01:18
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

NTV'de Seda Öğretir'in sunduğu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Fatura Ödemem" sözünün tartışıldığı Yakın Plan'da konuklarından  Merve Şebnem Oruç sivil itaatsizliğin günümüzdeki dijital çağda ne kadar karşılığı olduğu konusuna değinirken sivil itaatsizliğin örgütlenme hakkının  olmadığı, sesini duyurma imkanının olmadığı yerlerde ve özellikle zulme karşı yapılan bir eylem olduğunu söyledi. 

"SİVİL İTAATSİZLİK İLE DEMOKRASİ BİRLİKTE KONUŞULMAZ"

Oruç, sivil itaatsizliği ülkemizde Gandi'den yola çıkarak konuşulduğunu ancak 20'lerin başından itibaren olaya bakıldığında çoğunlukla aktığı alanın anarşi olduğuna dikkat çekti. Oruç "Anarşi üzerinde çalışırken sivil itaatsizlik okunur. Bu nedenle de sivil itaatsizlik, demokrasi ile birlikte konuşulamaz, kullanılamaz değerlendirilemez." dedi. 

"ÇOK KONUŞTUĞUNUZDA HALKÇI DEĞİL, POPULİST OLUYORSUNUZ"

Sivil itaatsizlik halkçılıkmıdır sorusuna da değinen "Kılıçdaroğlu bu çıkış yerine daha tutarlı bir açıklama yapsaydı belki insanlar bu kadar konuşmayacaktı" diyen Oruç "Ama insanlar son tahlilde sandığa giderken de "o gece çok izledik, Kılıçdaroğlu'nun fatura muhabbeti şöyle oldu, böyle oldu demezler. Kemal Kılıçdaroğlu'nun merdivene ters binmesi de çok konuşuldu. Çok konuşulmak o kadar önemli değil. Akılda ve sonunda ne bıraktığınız önemli. Çok konuşulduğunuz zaman halkçı olmuyorsunuz, sadece populist oluyorsunuz." dedi. 

"NASIL BAŞLARSA BAŞLASIN,  NETİCEYİ BELİRLEYEN NASIL BİTTİĞİDİR YA FATURA YÜZÜNDEN ELEKTRİK KESİLİRSE"

Avrupa'da yeni bir akım olduğunu İtalya'da 5 yıldız hareketi, Ukrayna'da komedyen olan Zelinskiy'in iktidarda olmasını hatırlatan Merve Şebnem Oruç "Çok konuşuluyor diye insanların iyi siyaset yaptığını düşünüyor isek o zaman popüler kültürün ünlü isimleri de siyasetle ilgili yorumlarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Onlar aday olsunlar. Çok konuşuluyor demek sandıkta birinci çıkacağınız anlamına gelmiyor. Nasıl başlarsa başlarsa başlasın nasıl devam ederse etsin, her zaman neticeyi belirleyen nasıl bittiğidir. Henüz hala fatura ödedi mi ödemedi mi, bu ne anlama geliyor. Peki ya fatura yüzünden elektriği kesilirse. O zaman çok eğlendik çok güldük, diyeceğiz sonunda." dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 153
  • Yılmaztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesela dolar düşene kadar dolar alma,kar yağama kadar su kullanma ibb ye su parası ödeme vb..
    Cevapla
  • Toprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Gulmek için dinlenilen bir adam işte, bi tutar yeri yok sözlerinin..Bunun kendide farkında da işte, dostlar alışverişte görsün hesabı
    Cevapla
  • Tahire 2 yıl önce Şikayet Et
    Işte boş atıyor ya tutarsa diye,birde bunu denedi milleti sokağa dökmek için, bu da fos çıktı çok şükür
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamların tuzu kuru yıllık parti giderlerine milyar para odeyen adamlar faturayı ödemez zamanı gelince faiziyle öder, bizim millette bunlarin peşine düşer şaşar kalır faturanı ödeyecen sonra tüketici haklarina şikayette bulunacan yasa bunu emrediyor, kılıçtaroğlu yada uzantılarına kapılıp gitmek ahmeklıktır.
    Cevapla
  • hayri şimşek 2 yıl önce Şikayet Et
    ödemesse elektirğini kesiniz kesilmesse bende ödemiyecem bunlar ne dediklerini bilmiyorlar cahiliye devri insanları yalancılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!