HDP'den Millet İttifakı'nın toplantısı öncesi rest: Bizi yok sayamazsınız

HDP'li Mithat Sancar, Millet İttifakı partilerinin toplantısı öncesinde açıklama yaptı. Sancar, "Diyalog iyidir ama HDP'yi yok sayan anlayışın Türkiye'ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklamaları gerekiyor" dedi.

HDP'den Millet İttifakı'nın toplantısı öncesi rest: Bizi yok sayamazsınız
HDP'den Millet İttifakı'nın toplantısı öncesi rest: Bizi yok sayamazsınız
GİRİŞ 12.02.2022 16:42 GÜNCELLEME 12.02.2022 16:42
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor, gelsinler çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir. Ama HDP'yi yok sayan, HDP'yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye’ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklaması gerekiyor." dedi.

Sancar, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ilçede dinler, diller, kültürler ve inançların birlikte kardeşçe yaşamayı bildiğini, geçmişte kardeşliğin hukukunun kurularak köklerinin derinlere salındığını söyledi.

Ülkeyi kültürlerin, inançların, dillerin bir arada özgür ve eşitçe yaşayacağı bir düzene kavuşturmak istediklerini kaydeden Sancar, "Bu ülkeye ve bölgeye büyük barışı getirmeye yemin ettik. Büyük barışın anahtarı Kürt sorununda demokratik çözümdür, bunu da biliyoruz. Biz büyük barışı sadece bu ülke için değil bu bölge için de istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Geleceği birlikte inşa etmek için en geniş demokrasi ittifakını da kurmak zorunda olduklarını kaydeden Sancar, bugün yine ittifaklar meselesinin gündemde olduğunu belirtti.

"HDP'Yİ YOK SAYAMAZSINIZ" MESAJI

Politikalarını aylardır anlattıklarını ifade eden Sancar, şöyle konuştu:

"Diyoruz ki parlamento seçimlerine kendi ittifakımızla gireceğiz, en geniş demokrasi ittifakıyla gireceğiz. Ama cumhurbaşkanlığı seçimi için de bütün muhalefet partileriyle diyalog ve müzakere istiyoruz. Eğer muhalefet partileri bizlerle geçiş sürecini, önümüzdeki dönemin temel ilkelerini, seçime kadar olan dönemdeki haksızlıkların ve tahribatların tamiri konusunu müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız. Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor, gelsinler çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir. Ama HDP'yi yok sayan, bu diyalogda HDP'yle ilişki kurmayı HDP'yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye'ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklaması gerekiyor. HDP'yle diyalog içinde olmak, mutabakat aramak şarttır. Kim ki HDP'yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP'den farkı yoktur. HDP'ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin Türkiye'de kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur."

Kongreye, HDP milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

6 muhalefet partisi bugün toplanıyor6 muhalefet partisi bugün toplanıyor

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizi yok saymıyorlar. Sadece pamuklara sarıp sarmalamışlar ki kimse görmesin.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bu masada hdpkk partisi nin olmadigini yedik. Topunuz gelin eğer bu millet bu zillette oy verirse tükenmişiz demektir.
    Cevapla
  • BOZOK 2 yıl önce Şikayet Et
    kemal efeni ve meral hanım hdp yi unuturmu olacak şey mi.yarın özür diler gibi çalar lar kapınızı.
    Cevapla
  • Ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve TÜSİAD ın emirerleri. Kimi kandırıyorsunuz vakti zamanı gelince hepiniz aynı kuyuya taş atan larsiniz
    Cevapla
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp yi temsil eden kılıçdaroğlu hdp de bunu bal gibi biliyordur böyle yok bizi yok sayamazsınız gibi sözleride sadece kandırmaca daha öncede seçmenlerini kandırıp iyi salladık diyen gülen dalga geçenlerde bunlardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada