Binali Yıldırım'dan olay 6 parti yorumu! Diğerlerinin işi zor! En rahatı Meral Akşener...

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında erken seçim iddialarıyla ilgili soruya yanıt verdi. Yıldırım ayrıca 6 partinin bir araya gelmesiyle ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Binali Yıldırım'dan olay 6 parti yorumu! Diğerlerinin işi zor! En rahatı Meral Akşener...
Binali Yıldırım'dan olay 6 parti yorumu! Diğerlerinin işi zor! En rahatı Meral Akşener...
GİRİŞ 17.02.2022 00:00 GÜNCELLEME 17.02.2022 08:29
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Yıldırım, erken seçim iddialarıyla ilgili son noktayı koydu. Yıldırım ayrıca 6 partini bir araya gelmesiyle ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı.



ERKEN SEÇİM İHTİMALİ YÜZDE SIFIR

Yıldırım açıklamasında, ''Erken seçim olma ihtimal yüzde sıfır. Erken seçimin bir faydası yok. Biz seçimden kaçan bir parti değiliz. Mutlaka yapılacak. Seçim takvimi işliyor. Bu sene geçecek, 2023'ün Haziran'ında gerçekleşecek. MHP, BBP ve biz seçimin süreci içerisinde yapılacağını kamuoyuyla paylaşmışız. Sürekli gündeme getirilmesi iyilik anlamına gelmez.' ifadelerini kullandı.

20 yılı arkamızda bıraktık. 2002'den bu güne kadar 15 seçim yaptık. Referandum var, yerel seçim var, genel seçim var. 16'ncı seçime gireceğiz. Seçimle imtihan aynı şeydir. Dolayısıyla her seçim kendi dinamiklerinde riskleri barındırır. Zorlukları barındırır. Biz hiçbir seçimi çantada keklik görmedik ki. Siyasette böyle yaptığınız anda gidersiniz.



6 PARTİNİN BİR ARAYA GELMESİ

Hiç şüpheniz olmasın. Kazanamayacaklar. Oradaki simalara bir bakalım. Onların hangi konularda müşterekliği var, onu düşünelim. Bu altı parti birbirine ne kadar benziyor? Benzememeleri zaten bir dezavantaj. Bir memleket meselesini ele aldığınız oradan bir sonuç üretmek çok zor. İkincisi milletin kafasında soru işareti var. İşin başında kim nereye oturacak muhabbetiyle başladılar. Formülü buldular, oturdular. Peki bunlar HDP'yi nereye koyacaklar? Deniyor ki 'Sen gözükme ortada. Yanımızda yöremizde dolaşma ama sen bizim ortağımızsın.' Bunun bir izahı olması lazım. HDP de diyor ki 'Böyle bir şey olmaz. Benim de o masada olmam lazım. Beni niye masanın altına itiyorsunuz.' Yani onların işi zor. Orada en rahat kim diye düşünürsek, Meral Hanım. Baştan dedi ki "Ben başbakan olacağım.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Liderler Buluşmasında bir araya geldi.

'KİM GELİRSE GELSİN! BİZ HAZIRIZ'

Millet İttifakı'nın adaylık tartışmalarıyla ilgili Yıldıırm, ''Topu birden gelsin bizim için hiç fark etmez. Ekrem İmamoğlu olsun, kim olursa olsun. Kılıçdaroğlu varken ona düşer mi bilmem. Fark etmez. Biz ona karar veremeyiz. Biz o ittifakın adayını belirleyecek olsak zaten seçime gerek kalmaz. Kimle gelirse gelsinler. Biz hazırız.'' dedi.

HDP-MİLLET İTTİFAKI İLİŞKİSİ YORUMU

HDP eğer demokratik siyaset yapacaksa yıllarca canımızı yakan terör örgütü PKK/YPG ve türevleri ile ilgili açık, amasız, fakatsız bunları reddetmesi lazım. Yapmıyorsa bizim onlarla işimiz olmaz.

Kürt seçmenle HDP'yi birbirinden ayırmamız lazım. Kürt seçmen, Kürt vatandaşlarımız HDP'nin inhisarında, tekelinde değil. Biz Güneydoğu'da Doğu'da HDP'ye bazı yerlerde daha fazla birinci partiyiz. Kürt seçmeni HDP'nin hanesine yazmak Kürtlere büyük haksızlık olur. İkincisi de PKK terör örgütü, dolaylı olarak da HDP, bu bağı koparmazsa onlar da aynı kategoriye girer.

YORUMLAR 85
  • Bir tavsiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Binali Yıldırım'ın Uslu bu çok güzel seviyeli ne bir karalama ne bir iftira hiçbir şey yok görüşlerini güzelce net bir şekilde anlatmış siyaset bu olmalı başkalarını gerek milleti çalıştırarak değil kendi fikrini özgürse vatandaşı anlatmak projelerini anlatma yoksa başkası terörist başkası şu başkası bu diyerek milleti kampı açtırmak 12 Eylül öncesi taktik demirel'den kalma
    Cevapla
  • Mahşer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey saadet ve iyi liler; sizin lideriniz artık pkk terör örgütüdür diyemez. Chp bunu söylememeye yıllar önce yemin etti. Umarım mahşerde taraftarlarınız ile aynı yerde haşrolunursunuz.
    Cevapla
  • bela 2 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adam
    Cevapla
  • Türk Müslümanlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük adam büyük usta
    Cevapla
  • vtd3434 2 yıl önce Şikayet Et
    istanbulu çanta da keklik gördünüz olan oldu
    Cevapla
  • selamet 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da oylar çalındı...sonra da satıldı...
    Cevapla
  • Pala 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet oy verenler bin pişman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
IMF'den Türkiye açıklaması